sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Mihin tammikuu katosi?

Tuntuu siltä, kuin tammikuu olisi tänä vuonna ollut lyhyempi kuin aikaisempina vuosina. Kuukauden aikana luin yhden ainokaisen kirjan loppuun ja käsityörintamalla tulos on yhtä heikko; yksi pipo valmistui! Virkkuukoukku on suihkinut siihen malliin, että lankavarasto sentään pieneni vajaalla 700 grammalla muutamista lankaostoksista huolimatta. Uudenvuodenlupauksiini kuului, että joka kuukausi pitäisi selättää yksi ufo tavalla tai toisella. Sekin toteutui, sillä valmistunut pipo oli keskeneräisenä jo viime vuoden puolella.

Lidlissä oli torstaina tarjolla erilaisia lankoja. Kaksi pakkausta ostin pitkän harkinnan jälkeen. Toiset langat olen saanut jo neulottuakin, joten näistä ei ainakaan tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa.

KIMALTELEVA KAULURI
Lanka: Crelando Nadja (Lidl) 200g
Puikot: 7mm
Ohje: 34s, kahden kerroksen helmineuletta
Kimalteleva lanka houkutteli, vaikka se onkin tekokuitua. Kauluriin tällainen lanka sopii hyvin, sillä ei ole pelkoa siitä, että se kutitttaisi.


Kerällä lanka oli aika jouluista, mutta neulottuna se hieman rauhottui.Kahden kerroksen helmineule teki kaulurista varsin ryhdikkään. Etenkin reunoista tuli tosi tasaiset.

Toinen Lidlistä ostamani lankapaketti oli tämä:


Sukkalankoja mulla on runsaasti ennestäänkin, mutta tässä viehätti langan koostumus: lanka on nimittäin puuvillan ja villan sekoitus.

Päivän kirjavinkki: Morsiuskamari, Tuija Lehtinen


Tuija Lehtisen uutuuksia tulee lainattua kirjastosta vanhasta tottumuksesta. Nuoruudessa nämä "hömppäkirjat" kuuluivat nimittäin suosikkeihini. Lehtisen kirjojen taso vaihtelee, mutta tästä Morsiuskamarista tykkäsin. Nyt kyseessä ei ollut pelkästään rakkaustarina, vaan mukaan oli ympätty mukaan kuolemantapaus, jota samalla selviteltiin. Kirja oli rentouttava kokemus.

Tänään minua ilahdutti: Lumi tuntuu olevan myös koiran mieleen. Heti ulos päästyään se kierii lumessa kuin pienet lapset! Eikä se lumi minunkaan mielestäni hullumpaa ole.

2 kommenttia:

  1. Hieno kauluri! Äläkä huoli, tavoite, että joka kuukausi saa selätettyä yhden ufon on aivan loistava! Hatunnosto siitä!

    VastaaPoista
  2. Kaunis kauluri. Minullakin on muuten sama fiilis, tuntuu, että meni ihan kauhean nopeasti tammikuu, ja puolentoista viikon päästä on jo hiihtoloma! Ja sit pääsiäinen, ja vappu ja sitten.... KESÄ. Tuntuu, että aika menee ihan huimaa vauhtia!

    VastaaPoista