tiistai 26. kesäkuuta 2012

McKee-pusero

Vuonna 2007 ostin ensimmäiset Noroni. Silloin Noro-lankoja ei ollut vielä kovin yleisesti saatavilla. Omani ostin Huutonetin kautta. Väri ei ollut ihan minun makuuni, mutta kun se oli Noroa, niin pitihän sitä ostaa. Aika kauan haudoin lankoja varastossani (kuten tavallista), mutta sitten rupesin neulomaan villapuseroa. Ihan tarkalleen en muista, milloin aloitin, mutta vasta nyt kesäkuussa 2012 pusero on valmis.

McKEE-PUSERO
Lanka: Noro Kureyon 491g
Puikot: 5mm
Ohje: Noro Knits by Jane Ellison
Värit olivat varmaan suurinpana syynä siihen, että valmistuminen kesti näin kauan. Vaikka melko kaikkiruokainen olen värien suhteen, niin kirkkaan vihreää kyllä vierastan. Tosin nyt kun katselen lopputulosta, niin eihän nuo värit nyt niin kauhean kamalat olekaan.
Kyse on ihan perusvillapuserosta, mutta kyllä mulla ohjekin oli. Jane Ellisonin kirjasta Noro Knits olin valinnut McKee-nimisen ohjeen. Alkuperäisessä ohjeessa on poolokaulus, mutta siihen eivät langat enää riittäneet. Tosin en olisi pooloa halunnutkaan. Muutenkaan pusero ei kauheasti muistuta ohjeen puseroa:


Puolustukseksi on sanottava, että ohjeessa on eri lanka ja minä taisin valita aika reilun koon. Lopputulos on kuitenkin sellainen kiva, rento peruspusero, joita aina tarvitaan. Itse asiassa pusero ei ollut liian kuuma, kun kävimme äsken pihalla kuvaamassa. Että sellainen kesäsää!

Päivän kirjavinkki: Ivana B., Anja Snellman
Tässä on kirja, josta en vieläkään tiedä, että tykkäänkö vaiko en. Koko lukukokemuksen ajan mietin, ketä Snellman on ajatellut, kun hän on luonut hahmon nimeltä Ivana B. Entä kuka on mielenrauhansa menettänyt keski-ikäinen kirjailija. Ehkäpä Snellman itse?

Tänään minua ilahdutti: Luin niksipirkkaa, jossa oli lukutoukille "mainio" ohje:
"Laita kirja ylösalaisin lasipöydälle ja asetu pöydän alle selällesi. Voit lukea mukavassa asennossa käsien väsymättä."

7 kommenttia:

 1. Ihanan värinen paita. Tuollaista ei varmaan toista vastaan tule :)

  VastaaPoista
 2. Minusta paidassa on tosi kivat värit.Ja tuollaisia perusneuleita tarvii aina :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis pusero. Ja kyllä tämä kesä näyttää siltä että villaista tarvitaan. Pohjoiseen luvattu lumisadetta huomiseksi.

  VastaaPoista
 4. Kaunis pusero! Täällä etelässäkin oli aamulla vain 10 astetta lämmintä. =)

  VastaaPoista
 5. Peruspaita on paras. Norossa on niin upeat värit, ettei mitään muuta tarvita.
  Mä muuten luin kans sen niksin ja tylsänä heti mietin et miten hankalaa on kiivetä sieltä lasipöydän alta kääntämään sivua:-)

  VastaaPoista
 6. Noroissa värit ovat kyllä jotenkin aina upeita; vaikka jokin yksittäinen väri ei silmää mielyttäisikään, niin se sopii kuitenkin aina siihen kokonaisuuteen.

  VastaaPoista