perjantai 8. kesäkuuta 2012

Pallas-sukat

TeeTeen Pallas-lankaa on tullut hamstrattua jokunen kerä, mutta vasta nyt neuloin siitä jotakin. Aika moni on lankaa kehunut, eikä se minustakaan hullummalta tuntunut. Toivottavasti se on myös kestävää.
PALLAS-SUKAT
Lanka: TeeTee Pallas n. 100g
Puikot: 2.25mm
Ohje: perussukka (14s/puikko)

Mielestäni ruskea ja vihreäkirjava sopivat hyvin yhteen. Tällaiset raitasukat valmistuvat nopeasti, kun neuloessa on kiva seurata, miten kirjava lanka käyttäytyy eri raidoissa.Pari postausta sitten mietin, että tilaisinko Dropsin supersalesta lisää lankaa. Kuten arvata saattaa, niin juuri ennen tarjouksen päättymistä näpyttelin tilauksen Tapion kauppaan. Paketti saapui sopivasti synttäripäivänä.


Big Delight oli suurin syy tilauksen tekemiseen. Tämä on nimittäin uutuuslanka ja minua ainakin kaikki uusi viehättää (ainakin lankarintamalla). Tämän värin nimi taisi olla osuvasti Syysmetsä. Vielä ei ole tiedossa, mitä näistä tulee isona, mutta eiköhän se viimeistään viiden vuoden kuluttua selviä. Aika hullua; uutuuksia on saatava, mutta sitten ne marinoituvat lankakaapissa vuosikausia!

Kaikkihan tietävät, että postikulut ovat Suomessa aika korkeat ja siksi tilaukseen piti laittaa jotakin kyytipojaksi.


Sukkalankoja tarvitaan aina... Lääkärihän sanoi, että käsityöt ovat hyvää kuntoutusta mun kädelleni, joten nämä lankakerät ovat ikään kuin lääkettä. Susu tämän lääkemääritelmän keksi. Paha juttu, että hänen puodissaan on tällä hetkellä houkuttelevia "lääke"poistoja. Vaarassa voi olla "lääkkeen" yliannostus...

Päivän kirjavinkki: Sinikka Nopola, Matkustan melko harvoin ja muita kirjoituksia (WSOY 2012)
Ihan mahtavaa kuunnella taas äänikirjoja. Minulla äänikirjan kuuntelu liittyy aina autolla ajoon tai käsitöiden tekemiseen. Nyt kun käsityöt taas sujuvat, niin olen lainannut kirjastosta vinon pinon kuunneltavaa. Viimeksi kuuntelin Sinikka Nopolan humoristisia ajatuksia arkipäivästä. Tykkäsin tosi paljon ja suosittelen muillekin.

Tänään minua ilahdutti: Lakkiaisista on lähes viikko ja olen hartaasti hoivannut pojan saamia ylioppilasruusuja. Öisin ne ovat olleet terassilla, jossa on ollut sopivan viileää.
Kuvat on otettu pari päivää sitten, mutta vieläkin suurin osa kukista on vielä kauniita.


3 kommenttia:

 1. Kiva raidoitus sukissa.
  Ja syysmetsä on kyllä osuva nimi tuolle langalle.

  VastaaPoista
 2. Tykkään raitasukistasi! Hyvin käy värit yksiin.
  Pallas lankaa ostin joskus vahingossa (?) kirppikseltä ja aivan mainio sukkalanka.

  VastaaPoista
 3. Kivat raitasukat.
  Hienosti olet saanut kukat kestämään :)

  VastaaPoista