lauantai 25. toukokuuta 2019

Mai Sweater

MAI SWEATER
Lanka: Kettu Yarns Sock&Shawl Merino 272g
Puikot: 3 ja 3.75mm
Ohje: Mai by Leeni Hoimela
Viime vuonna sain äitienpäivälahjaksi Kettu Yarnsin merinoa nimeltä Roses in May. Samoihin aikoihin Leeni Hoimela julkaisi Mai-nimisen pusero-ohjeen. Sekä langassa että ohjeessa on sana "toukokuu", joten ajattelin, että nämä kaksi pitää yhdistää toisiinsa.


Malli on hyvin yksinkertanen. Viimeistelty ilme saadaan i-cord-päättelyllä, jota on kaikissa reunoissa. Alkuperäisessä ohjeessa hihoihin neulotaan tampit, joiden avulla hihat kääritään ylöspäin. Minä jätin ne kuitenkin tekemättä, sillä kastelun jälkeen hihojen pituus oli ilman tamppejakin juuri sopiva.


Ja jos totta puhutaan, niin en olisi enää millään jaksanut ruveta tamppeja neulomaan. Tämä pusero on nimittäin aloitettu jo viime vuoden kesäkuussa. Syksyllä ja talvella en vilkaissutkaan puseroon, koska se olisi ollut liian kylmä silloin. Nyt kun taas kaivoin työn esiin, niin halusin sen vain mahdollisimman nopeasti käyttöön.


Mai oli minulla mukana viime vuoden kässäfestareilla Jyväskylässä, joten tähän on neulottu monta mukavaa muistoa mukaan. Vähitellen pitäisi ruveta miettimään, että minkä neuleen otan tänä vuonna mukaan festarikäsityöksi.

Tänään minua ilahdutti: Tein tämän kesän ensimmäisen raparperipiirakan ja -kiisselin. Kummastakin on kohta vain muisto jäljellä!

8 kommenttia:

 1. Kaunis pusero ja ajaton! Mietin yksi päivä ihan samaa eli festarineuletta. Pitää olla niin yksinkertainen, ettei seuraavalla viikolla tarvitse purkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hauska kuulla, että muillakin on jo festarineuleet mielessä.

   Poista
 2. Nätti paita! Tämä onkin ollut sopivaa festari neulottavaa, yksinkertaista, mutta kaunista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, neuleen täytyy olla yksinkertainen silloin kun ympärillä on paljon ihmisiä.

   Poista
 3. Todella kaunis paita. Mielellään tuollaista pitää! Kaunista keväistä viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 4. Kiva ajaton nuttu. Ja hihan pituus just minunkin makuun. Usein ohjeissa on liian pitkät hihat, joita sit pitää nyhtää koko ajan ylös etteivät oo tiellä tai jossain sopassa.

  VastaaPoista