perjantai 10. maaliskuuta 2017

Unelmien huivit

UNELMIEN HUIVIT
Pirjo Iivonen
Moreeni
Unelmien huivit on jo toinen Pirjo Iivosen tekemä neulekirja. Ensimmäinen oli sukkakirja nimeltä Unelmien silmukat - haaveista sukiksi, jonka esittelin tässä postauksessa.


Uudessa kirjassa on yhteensä 20 ohjetta. Suurin osa ohjeista on huiveja, mutta mukana on myös yksi bolero ja kaksi keeppiä. Huivien innoittajana ovat olleet eri vuodenajat ja siksi kirjasta löytyy sekä lämpimiä huiveja talvikäyttöön että ilmavan ohuita huiveja kesällä käytettäväksi.


Ennen varsinaisia ohjeita kirjassa on muutama sivu tekniikka- ja tarviketietoa. Erityisen mielenkiintoinen on kohta, jossa parin sivun verran kerrotaan huivin viimeistelystä. Useinhan ohjeissa on vain sanottu, että pingota tai höyrytä valmis neule, mutta missään ei kerrota, että miten se pitäisi tehdä.

SADEKEIJU
Kirjan kuvat ovat pääosin selkeitä ja jokaisesta huivista on useampi kuva.

POUTAPILVI
Poutapilvi-huivi on hyvä esimerkki yksinkertaisesta huivista, jossa on kuitenkin jokin mielenkiintoinen yksityiskohta.

KESÄYÖ
Ohjeissa on käytetty ihanan ylellisiä lankoja, jotka ovat varmasti innoittaneet suunnittelijaa (mm. Louhittaren Luola, Lanitium ex Machina, Isager ja Madelinetosh)

NAAVA
SYYSVILJA
Iivonen on käyttänyt ohjeissaan paljon pitsineuletta ja tyyliä voisi kai kutsua romanttiseksi. Ohjeet eivät kuitenkaan ole liian "imeliä" vaan niissä on myös jotain hyvin modernia.

SEITA
Voi olla, että Seita-keeppi pääsee ensimmäisenä puikoille. Kaapistani löytyy nimittäin sopivasti kahta väriä Louhittaren Luolan Tuulen tytär -lankaa, jota ohjeessakin on käytetty.

Kaiken kaikkiaan voin todeta, että Unelmien huivit on kirja, jossa on monta toteuttamiskelpoista ohjetta.

Tänään minua ilahdutti: Työpaikallani arvotaan perjantaisin ns. perjantaipullo. Tänään onni suosi minua ja voitin kuohuviiniä. Perjantaisin tulee usein katsottua viikolla tallennettuja TV-ohjelmia. Niitä katsoessa oli mukava skoolata viikonlopun kunniaksi.

4 kommenttia:

 1. Eikö olekin ihana kirja! Tuosta kirjasta löytyy jokaiseen huivimakuun jotain. Minä olen mallien neulomisessa jo toisella kierroksella. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos hyvästä kirjaraportista. Olen Ravelryssä katsellut kirjaa, mutta nyt sain paremman yleiskuva. Ja joo, Seita olis kyllä ihanaa neuloa.

  VastaaPoista
 3. Heräsi heti mielenkiinto kirjaan ja tilasin heti oitis. Kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
 4. Minäkin tuon kirjan ostin. Tähän mennessä olen vaan ihaillut malleja ja kauniita kuvia. Seita on minunkin toteuttamislistalla (tai ainakin haaveissa). Harvoin jos koskaan oon törmänny pitsineuleeseen ja kirjoneuleeseen samassa työssä. Kesäyö ja syysvilja... ja ja ja.

  VastaaPoista