sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Helsingissä kirjamessuilla

Tänä vuonna en ollut ihan varma, että haluanko lähteä kirjamessuille Helsinkiin. Olen käynyt siellä useana vuonna ja onneksi en tälläkään kertaa jättänyt messuja väliin.


Aika moni muukin oli päättänyt lähteä messuille lauantaina! Vilinästä huolimatta (tai juuri sen takia) nautin kirjojen katselemisesta. Kirjasaalis jäi tosin pieneksi; ostin yhden ainokaisen kirjan!


Syy ostosten vähyyteen on varmasti siinä, että yöpöydällä minulla on odottelemassa vino pino kirjoja. Yhtenä messujen hauskuutena on kirjailijoiden näkeminen livenä. Haastatteluja on eri puolilla messuhallia jatkuvasti. Minä bongasin mm. nämä mielenkiintoiset henkilöt.

Mark Levengood
Eva Wahlström
Roope Lipasti
Roman Schatz
Kun kirjaosastot oli koluttu kertaalleen läpi, niin siirryin ruokamessujen puolelle. Heti ovelta nenään tuli ihania tuoksuja! Silmänruokaakin oli tarjolla vaikka kuinka.


Ruokakuvia ei tullut napsittua tämän enempää, sillä keskityin herkkujen maisteluun; suklaata, pehmistä, skyriä, juustoja, makkaraa, pipareita, smoothieta... Maistiaiset toimivat myyjien toivomalla tavalla, sillä myös kotiin tuli hankittua tuliaisia.

Saksalaista Apfelstrudelia.

Sveitsiläistä juustoa.

Juustot laitettiin tällaiseen hauskaan kassiin:


Vatsa pinkeänä tein vielä kierroksen kirjamessujen puolella  ja mun postikorttikokoelma (neulomisaiheiset kortit) sai myös täydennystä yhden kortin verran:


Tämä olikin ainoa käsityöaiheinen juttu tällä kerralla. Toki käsityökirjoja olisi ollut tarjolla. Ongelmana oli vain se, että osa niistä minulla jo on ja niistä muista en ole vielä varma, että hankinko niitä ensinkään. Yritän kovasti olla harkitsevainen näiden ostosten suhteen. Joskus se onnistuu paremmin ja joskus taas huonommin.

Kaiken kaikkiaan reissu oli oikein onnistunut ja ensi vuonna osallistun varmasti taas uudelleen.

Tänään minua ilahdutti: Laitoin instagramiin kuvan kirjamessuilta. Hashtagiksi laitoin vahingossa #boob fair vaikka tarkoitus oli tietysti kirjoittaa #book fair. Tissimessut kuulostaa kieltämättä aika erikoiselta!!!

3 kommenttia:

  1. Tissimessut saattaisi vetää väkeä ehkä enemmän sen toisen sukupuolen joukosta =D Mutta aivan ihana suklaaherkku kuva. Heti alkoi tekemään mieli suklaata.

    VastaaPoista
  2. Tissimessut taitaa olla vasta tulevana viikonloppuna Kaapelitehtaalla :D

    VastaaPoista
  3. Oih, tuota Apfelstrudelia me ostimme useamman leveän siivun. Oli herkkua kun lämmitimme mikrossa ja sitten jäätelöä sen kanssa.

    VastaaPoista