sunnuntai 7. elokuuta 2016

Virkattu bambujakku

Novitan mustaa Bambu-lankaa ostin melko tarkkaan kahdeksan vuotta sitten. Aloin virkata langasta jossain vaiheessa jakkua, mutta se ei kuitenkaan koskaan valmistunut. Kolmisen vuotta sitten valitsin uuden ohjeen, mutta tälläkään ohjeella ei tullut valmista kovin nopesti. Kolmena kesänä olen virkannut sitä hieman, mutta vasta nyt neljäntenä sain sen valmiiksi.

KÄÄNTÖKAULUSJAKKU
Lanka: Novita Bambu 487g
Koukku: 3mm
Ohje: Novita Kesä 2007
Ohje on Novitasta ja sillä on varsin ytimekäs nimi: "Kääntökauluksellinen virkattu hihaton jakku". No, onhan tuo nimi ainakin aika kuvaava. Ohjeesta poiketen minä tein omasta versiostani aika paljon pidemmän.


Tällainen pidempi malli peittää kivasti strategiset paikat!Tosin avoin etuosa on aika armoton vatsamakkaroille.Parasta tässä jakussa on mielestäni tuo kaulus. Tuossa ylemmässä kuvassa rinnan kohdalla ei ole roska, vaan siinä pörrää ampiainen, joilta ei voinut välttyä edes kuvaussession aikana.

Tänään minua ilahdutti: Minulla on vielä kaksi päivää lomaa jäljellä! Aion nauttia niistä vilkuilematta liikaa kelloa. Työpäivinä sitä saa tehdä ihan tarpeeksi.2 kommenttia: