lauantai 5. marraskuuta 2011

Neuloja kirjamessuilla

Olen perinteisesti käynyt kirjamessuilla tyttäreni kanssa. Perinne jatkui myös tänä vuonna, vaikka nyt aikatauluissa olikin hieman sovittelemista. Neuloja ei tietenkään pääse luonnostaan mihinkään, vaan silmät osuvat messuilla koko ajan johonkin neulomiseen liittyvään.


Ensimmäiseksi löysin pienen suloisen kirjan nimeltään Mummo puikoissa. Kirjan nimi on tietysti jo lupaava ja kun sisälle kurkistaa, niin aina vaan paremmalta näyttää:Kirjan jokaisella sivulla on siis piirretty kuva ja siinä jokin nerokas ajatus. Ihan kaikilla sivuilla ei ole neulomiseen tai virkkaamiseen liittyviä ajatuksia, mutta aika paljon niitä kuitenkin on. Kaiken kaikkiaan ihastuttava kirja, jota on mukava tutkia useamman kerran. Tässä mainio joululahjavinkki!

Kirjapajan osalta löytyi toinen kirja, joka minun oli ostettava. Kirjan kansi oli niin kaunis, että pakkohan sinne oli sisällekin kurkistaa.


Kirjan ovat kirjoittaneet Johanna ja Juha Tanska ja kirjan nimi on Silitä kissaa, Hengellisiä harjoituksia hengästyneille. Kirjassa on lyhyitä mietiskelytekstejä ja aina aiheeseen liittyvä kaunis kuva. Tämän kirjan tarkoituksena on saada ihmiset hetkeksi pysähtymään kaiken kiireen keskellä esim. vaalimalla hiljaisuutta, hellimällä kotieläintä, ottamalla valokuvia jne. En koe olevani kovin "hengellinen", mutta tästä kirjasta löytyy paljon ajattelemisen aihetta.

Löysin minä yhden "oikeankin" käsityökirjan:


Pakko tunnustaa, että kyllähän mulla ennestäänkin on vastaavanlaisia virkkauskirjoja, mutta kun tämän sai niin halvalla; 10e ei ole paha hinta. Kauhean paljon en ole vielä kirjaa ehtinyt lukemaan, mutta näyttää siltä, että kyllä tässä on paljon sellaistakin, mitä en ole aikaisemmin nähnyt. Tässä on vähän esimakua sisällysluettelosta.


Lopuksi tein vielä löydön Sammakon osastolta. Sieltä nimittäin löysin kortteja, joita olin jo jonkin aikaa himoinnut:


Erityisesti tuo neulova Mummo iskee nauruhermoon!

Tänään minua ilahdutti: En kovinkaan usein käy Youtubessa katsomassa videoita, mutta kun poikani pyysi katsomaan tätä pätkää, niin väkisinkin tuli hymy huulille: http://www.youtube.com/watch?v=yFrXE1tiHnI

8 kommenttia:

 1. Minä sain siskoltani lahjaksi tuon Mummo-kirjan, kun se on kuulemma niin samanlainen kuin minä, no jaa :)
  Hyvä youtube video, mitäs sitä suotta hötkyilemään :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos kirjavinkistä - miksiköhän tällaisella tilkkuvirkkauksen ystävällä ei vielä ole tuota 200 virkattua ruutua -kirjaa? Ei kun tilaukseen... ;)

  VastaaPoista
 3. Hyviä kirjaostoksia, virkkauskirjakin näyttää monipuoliselta!

  VastaaPoista
 4. Kivoja löytöjä! Minulla on tuo palavirkkauskirja (tosin englanniksi - kiva huomata, että se on suomennettukin). Mielestäni ihan hyvä kirja, tosin pikkuisen huijauksen makua on siinä, että saman tilkun eri värivaihtoehdot on laskettu eri tilkuiksi... (siellä kirjan loppupuolella erityisesti on tuollaisia tapauksia)

  VastaaPoista
 5. Kivoja kirjalöytöjä! Mä sain tuon Mummokirjan kesällä äidiltä lahjaksi. Silitä kissaa kuulostaa kans lupaavalta. Itsekin olen huomannut, että omat kierrokset laskee kun silittää kehräävää kissaa...Siinä pysähtyy ja asiat saa oikeat mittasuhteet.

  VastaaPoista
 6. Mukavia kirjoja olet löytänyt!

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoisia kirjalöytöjä.
  Tuota virkattujen palojen kirjaa olen itsekin katsellut ostaakseni. Nuo toiset vaikutti myös kiinnostavilta.
  Eläimen lähellä oleminen rauhoittaa kummasti. nimim. koiran halittaja.

  VastaaPoista