maanantai 26. helmikuuta 2018

KirjoneuletakkI Nallesta

NAISEN KIRJONEULETAKKI
Lanka: Novita Nalle yht. 474g
Puikot: 3 ja 3.5mm
Ohje: Novita Syksy 2014, malli 11
Muistan hyvin sen hetken, kun selasin vuonna 2014 Novitan uutta syksylehteä. Sinapinkeltainen villatakki herätti heti mielenkiintoni ja halusin ehdottomasti neuloa sellaisen itselleni. Päädyin kuitenkin käyttämään varastossani olevia lankoja ja niinpä villatakista tuli ruskea. Alkuperäisessä ohjeessa oli taskutkin, mutta ne jätin suosiolla tekemättä.


Aloitusvuosi oli siis todellakin 2014. En enää edes muista, miksi villatakki joutui kaapin takanurkkaan. Kuitin mukaan olen hankkinut napit vuonna 2016 eli silloin villatakki on jo ollut melkein valmis.


Silmukoiden poimiminen ja nappilistojen neulominen ei kuulu suosikkipuuhiini. Hiihtoloman alkupäivinä otin ne kuitenkin käsittelyyn. Toisen puoliskon jouduin tosin neulomaan kolme kertaa ennen kuin siitä tuli siedettävä.


Se, että villatakki valmistui vasta nyt, ei haittaa ollenkaan, sillä juuri tällä hetkellä kirjoneuleet ovat supermuodikkaita!


Kaiken kukkuraksi nyt on niin kylmäkin, että tällaiselle neuleelle on käyttöä.


Tänään minua ilahdutti: Hiihtoloman aikana sain valmiiksi muitakin neuleita:


lauantai 10. helmikuuta 2018

Palapeitto vauvalle

Aika uskomatonta, mutta minua innostaa aina vaan saada valmiiksi vanhoja ufoja! Tällä kertaa kaivoin esille kassin, jossa oli iso kasa valmiita isoäidinneliöitä. Olen aloittanut niiden virkkaamisen kesällä 2015.

VAUVAN PALAPEITTO
Lanka: Schoeller & Stahl Batika, Phildar Phil Coton 3, Zettl Lima yht 896g
Koukku: 3mm
Inspiraation palasten virkkaamiseen sain siitä, että halusin käyttää kirjavan Schoeller & Stahl Batika akryylilangan kokonaan (500g). Palasten ympärille virkkasin vielä kierroksen beigellä ja petrolilla puuvillalangalla.


Peittoprojekti jäi pitkään odottelemaan, koska en osannut päättää, että teenkö vauvapeiton, vai lisäänkö sekaan yksivärisiä paloja, jolloin saisin isomman peiton aikaiseksi.


Nyt, kun minun tavoitteenani on saada kaikki ufot valmiiksi huhtikuun loppuun mennessä, niin päätös vauvapeiton tekemisestä oli helppo tehdä. Palojen yhdistämisessä meni taas yllättävän paljon aikaa. Kaiken kukkuraksi tuo Lidlistä aikanaan ostettu petroli lanka on todella kovaa, joten sormien nahka johtui koetukselle. Eikä niskakaan tykännyt palojen yhteenvirkkaamisesta!


Kokoa tällä peitolla on n. 105cm x 120cm. Ihan hyvä, että en tehnyt isompaa peittoa, sillä puuvillasta tulee aika painava.


Peiton väreistä tykkään todella paljon!

Tänään minua ilahdutti: Suomeen tuli olympialaisten ensimmäisenä kisapäivänä pronssimitali! Ei hullumpi aloitus!

sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Talvineuleita

Tällaisena kylmänä talvipäivänä tuntuu oikein sopivalta esitellä teille neulekirja nimeltä Talvineuleita.

TALVINEULEITA
Piia Maria Pekkanen
Moreeni
Kirjan tekijä Piia Maria Pekkanen on neulesuunnittelija, joka on pitkään asunut Hollannissa. Talvineuleita-kirja on ylistyslaulu Suomen luonnolle ja neuleperinnölle.


Luonto on näkyvästi mukana myös kirjan kuvituksessa.

Ohjeita on kaiken kaikkiaan 20 ja niiden joukosta löytyy lämmikettä kirjaimellisesti päästä varpaisiin.

PYRY
Ryhdikkäässä Pyry-jakussa on yhdistetty jännittävästi pellavalanka ja merinovilla. Itselle tällainen yhdistelmä ei olisi tullut mieleen. Luulen, että tätä täytyy joskus kokeilla.

VIIMA
Kohoneule tekee tästä villatakista ihanan muhkean. Tosin en omaan vartalooni kaipaa lisää muhkeutta, mutta kotona tällainen takki olisi varmasti ihana.

VIRTA
Harmaat pitsikuviolapaset sopivat myös ns. kaupunkikäyttöön. Pitsikuvio sopii kuulemma myös aloittelijoille.

RISU
Tässä ponchossa on kaunis muotoilu hartioilla. Hauska nimi tulee ponchon materiaalin mulkaan. Se on nimittäin tehty suomenlampaan villasta ja kierrätyssilkistä.

PYÖRRE
Villahousut tuntuvat tällä hetkellä olevan aikamoinen hitti. Tässä olisi malli tällaisiin sievistelyversioihin. Tuo tuubihuivi toimii muuten myös hameena!

PISARA
Aika usein neulekirjojen alussa on monisivuinen tekniikkaosuus. Tässä kirjassa on päädytty toisenlaiseen ratkaisuun. Neuleohjeiden yhteydessä on Neulekoulu, jossa opetetaan juuri tässä ohjeessa tarvittava tekniikka. Neulekouluja on yhteensä 14 ja niissä opetetaan mm. patenttineule, valepalmikko ja chevron-neule. Mielestäni tällainen ratkaisu toimii erinomaisesti.

Mikään tämän kirjan ohjeista ei ollut sellainen, että haluaisin neuloa sen välittömästi. Se ei ole kuitenkaan moite, sillä uskon, että tästä kirjasta löytyy paljon neulottavaa useamman vuoden ajaksi. Ohjeet ovat nimittäin hyvin ajattomia. Voisi melkein sanoa, että tämä on talvineuleiden perusteos kirjahyllyyn.

Tänään minua ilahdutti: Aurinkoa, pakkasta ja lunta. Täydellinen talvipäivä!

lauantai 3. helmikuuta 2018

Jämälankasukat

Heinäkuussa vein mökille erilaisia sukkalankojen jämiä.Aluksi neuloin aina yhden nöttösen loppuun asti ja vasta sen jälkeen vaihdoin väriä. Tällä systeemillä sukista rupesi tulemaan aika rumat.Sen jälkeen aloin hieman miettiä sukkien väritystä silläkin uhalla, että lankojen päättelyä tulee aika paljon.

JÄMÄLANKASUKAT
Lanka: 63 g erilaisia fingering-vahvuisia sukkalankoja
Puikot: 2.25mm
Ohje: 16s/puikko
Eivät nämä vieläkään mitkään kaunokaiset ole, mutta ihan käyttökelpoiset sukat kuitenkin. Keltainen väri onneksi yhdistää noita aika villejäkin väriyhdistelmiä.


Tein kahta sukkaa yhtä aikaa sukkapuikoilla ja se toimi oikein hyvin, sillä näin sain jämät mahdollisimman tasaisesti käytettyä.


Jämiä jäi vieläkin vaikka kuinka paljon. Seuraavaksi voisikin tehdä punasävyiset sukat.

Päivän kirjavinkki: A Stash of One´s Own, Clara Parkes


Clara Parkesin kirjassa tunnetut neulealan ihmiset kertovat suhteestaan lankoihin ja lankojen varastointiin eli stashiin. Tällaista lankahamsteria tietysti kaikki stash-jutut kiinnostavat kovasti ja viihdyinkin kirjan parissa oikein hyvin. Oman tarinansa kertovat mm. Susan B. Anderson, Amy Herzog ja Stephanie Pearl-McPhee.

Tänään minua ilahdutti: Pienenä aasinsiltana kerrottakoon, että minun stashini pieneni tammikuun aikana 1255g. Ei huono! Lankaa ostin vain 200g koko kuukauden aikana.