sunnuntai 18. elokuuta 2024

Skyline Wrap

 

SKYLINE WRAP
Lanka: Rva Silmusolmu Villasukkis yht. 260g
Puikot: 4mm
Ohje: Skyline Wrap by Helen Stewart

Tämä on ollut siitä kummallinen kesä, että minua ei ole huvittanut neuloa lainkaan puseroita. Onneksi sentään huivien neulominen on sujunut! 

Helen Stewart on suunnitellut tämän huivin joulukalenteriminejä ajatellen. Minäkin käytin tähän Rva Silmusolmun värjäämiä minejä yhteensä 24 kappaletta. Vyyhdit olivat 20g painoisia ja huviin meni jokaista väriä n. 10g, joten saan lopuista tehtyä vielä jotakin kivaa.


Värejä on laidasta laitaan ja ensin epäilinkin, että huivista tulee liian levoton. Rohkeasti jatkoin lankojen yhdistelyä ja mielestäni lopputulos on aika onnistunut. Onpahan talvella sitten jokin väriläiskä mustaa takkia piristämässä.


Kuten pihlajanmarjoista näkyy, niin syksy rupeaa vähitellen kolkuttelemaan ja samalla innostus villapaitoihinkin on alkanut heräämään. Esimerkiksi uudessa Neulottu Kalevala II -kirjassa on upeita malleja.


Tänään minua ilahdutti: Löysin Vistan markkinoilta Paimiosta näin kauniita keraamisia nappeja. Käyttökohdetta ei vielä ole, mutta nyt on hyvä syy neuloa vaaleanpunainen tai petroolin värinen villatakki.



sunnuntai 4. elokuuta 2024

Edinburgh Lanes Shawl

Edinburgh Lanes Shawl
Lanka: Wool Me Once Fibers BFL ja Merino Sock yht. 197g
Puikot: 4mm
Ohje: Edinburgh Lanes Shawl by Helen Stewart


Taas kerran valitsin Helen Stewartin suunnitteleman huiviohjeen. Sen sai Helenin uutiskirjeen myötä ilmaiseksi. Lähdin heti kaivelemaan lankavarastojani ja Wool Me Once Fibersin langat sopivat tähän mainiosti. Huivissa on käytetty kolmea väriä ja niiden nimet ovat: Dragonfly in Amber, Voyager ja Whisper.

Ohje oli taas mainio ja huivin neulominen sujui sutjakkaasti. Työn etenemistä edesautti, kun tehdessä sai ihailla lankojen sointumista toisiinsa. Värit eivät ole minulle tyypillisiä, mutta lopputuloksesta kyllä tykkään. 

Huivia kuvattiin Hangossa Casinon kallioilla. Hangossa onkin tullut vietettyä paljon aikaa uuden kakkoskodin ansiosta.


Tänään minua ilahdutti: Hanko on syntymäkaupunkini, mutta vasta aikuisiällä olen ymmärtänyt, miten upea paikka Hanko on. Onneksi nyt voin viettää siellä paljon aikaa.