sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Muhkeat sukat

MUHKEAT SUKAT
Lumi Karmitsa
Moreeni, Otava
(Arvostelukappale)
Lumi Karmitsa on tullut tunnetuksi kahdesta Villit vanttuut & vallattomat villasukat -kirjasta. Olinkin ihmeissäni, kun sain käsiini Karmitsan sukkakirjan, jossa onkin kirjoneuleiden sijaan palmikoita ja pintaneuleita. Lisää hämmennystä aiheutti sana "muhkea". Tässä tapauksessa se tarkoittaa 7Veljeksen paksuista lankaa (kolmessa mallissa lanka on vieläkin paksumpaa).


Kirjan kaikki 21 mallia sopivat koon 38 jalkaan. Monissa malleissa on sileä kärki, joten kokoa on helppo muuttaa. Tietenkin myös puikkokoolla voi vaikuttaa sukan kokoon. Ainoastaan yllä olevat Ruudut-sukat aloitetaan kärjestä.


Olen selaillut kirjaa monta kertaa ja pakko tunnustaa, että olen hieman pettynyt malleihin. Suurimpana syynä on varmasti se, että olin superinnostunut Karmitsan hulluttelevista kirjoneulesukista ja lapasista. Keltaiset Kuin viimeistä päivää -sukat ovat kuitenkin kauniit. Etenkin näin keväällä rupeaa tekemään mieli jotakin keltaista tai vaaleanvihreää.


Tuhkatkin pesästä -sukkien liukuvärjätty efekti on saatu aikaiseksi yhdistelemällä kahta eri väristä Nalle-lankaa. Kiva idea!

Yleensä yritän löytää neulekirjoista suosikkejani, mutta tällä kerralla esittelen myös sukat, jotka mielestäni ovat rumat:


No, makuasioista ei voi kiistellä. Toivon kuitenkin, että Lumi Karmitsa suunnittelee vielä vekkuleita kirjoneuleita. Itse asiassa uusimmassa Taito-lehdessä oli Karmitsan suunnittelema neuletakki, jossa oli pääkalloja!

Tänään minua ilahdutti: Sain eilen alkuun kotipihan haravoinnin.

2 kommenttia:

  1. Minulla oli samanlaisia ajatuksia tämän kirjan suhteen.Odotin kekseliäitä ideoita, mutta jotenkin petyin, kun ei nämä niin erikoisia olleetkaan.Ja samaa mieltä muuten noista Kalossit-sukista...

    VastaaPoista
  2. Minusta taas Kalossit oli yksi hauskimmista malleista, olen miettinyt, mikä väriyhdistelmä niihin olisi hyvä, itselleni voisin tehdä. Tykkään kyllä kirjasta muutenkin, joululahjaksi toivoin ja sain. Kirjoneulekirjatkin löytyvät hyllystä. Mutta onneksi on malleja ja kirjoja moneen makuun. :)

    VastaaPoista