keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Vilukissan villasukat

VILUKISSAN VILLASUKAT
Kirjoneulesukat isoilla puikoilla
Sarita Kotkavalkama
Minerva
Monissa sukkakirjoissa on nykyään ohjeita lähinnä ohuille langoille. Sarita Kotkavalkaman kirjassa Vilukissan villasukat kaikissa ohjeissa on käytetty paksuhkoja lankoja.


Kirja on kovakantinen ja siinä on ohjeita kaiken kaikkiaan 15 ja osa niistä sopii sekä miehille että naisille.Kaikissa sukkamalleissa on kirjoneuletta ja mallit ovat mielestäni kauniita. Hyvää on myös se, että malleissa on käytetty sellaisia lankoja, joita jokaisen on helppo löytää (Drops Karisma ja Lima, Gjestal Janne ja Novita 7Veljestä).


Kirjan miinuspuoliin kuuluu sama asia, kuin Sarita Kotkavalkaman ensimmäisessäkin neulekirjassa, nimittäin tökerö kieliasu. Tässä yksi esimerkki:

"Kun lankojen hamstrausvimma iskee, lankoja on aivan pakko olla joka sorttia ja väriä ja paksuutta. Eihän se tietenkään haittaa, mutta haittaa se kuitenkin."


Ehkäpä sukat olisi myös kannattanut pukea jalkeen hieman tarkemmin...

Tänään minua ilahdutti: 


Itse asiassa tämä Prymiltä saatu tuotepaketti ilahdutti minua jo viime viikolla. Sain heiltä nimittäin tossuntekopaketin, jossa on kaikki tarvittava aina tossun pohjista nuppineuloihin asti. Ainut miinuspuoli on, että minulla on liian iso jalka! Nahkapohjat on nimittäin tarkoitettu 36-38 kokoiselle jalalle ja minun jalkani koko on 40.

3 kommenttia:

  1. Selasin tätä kirjaa kirjakaupassa ja jätin ostamatta juuri kieliasun takia, vaikka yleensä ostan kaikki sukkakirjat, mutten nyt tätä hanki.

    VastaaPoista
  2. Aika vähän tulee neulottua kirjokuvioita, mutta kauniita nuo sukat kyllä ovat.Ehdottomasti plussaa siitä,että kyläkaupoistakin saatavat langat käy.Vaikka usein haluaisikin kokeilla uusia lankoja niin ei aina pääse kaupunkiin ja muutenkin työttömän budjetti rajoittaa.Kirjan nimi on hieman harhaanjohtava tämmöiselle seiskaveikka-neulojalle.Voisi luulla, että kirjan sukat neulotaan TOSI paksuilla puikoilla,mutta ilmeisesti nimi viittaakin juuri noihin ohuisiin lankoihin, joita nykyisin usein käytetään?Taidan silti lainata kirjastosta,vaikka kieltämättä minuakin kieliasu kummastuttaa.

    VastaaPoista
  3. Meilläkin on tuo kirja ja mallit on kivoja ja tosiaan mukavaa että välillä myös paksummille langoille. Sukkien "syntytarinat" ovat mukavia, mutta mulla (ja parilla muullakin) nousi tukka pystyyn, kun luin ns. "tieto"-osuuden lankojen säilytyksestä! Kysyinkin tekijältä lähdettä, mutta en ole saanut vastausta...

    VastaaPoista