maanantai 21. marraskuuta 2016

Tampereen Kädentaitomessut 2016

Yli 44 000 ihmistä kävi tänä vuonna Tampereen Kädentaitomessuilla ja minä olin yksi heistä. Ei ole tainnut jäädä yhtään vuotta väliin sitten vuoden 2009. Tällä kertaa olin liikkeellä omalla autolla ja vierailupäiväksi osui lauantai. Ajaminen ei ole kovin nautinnollista tähän aikaan vuodesta pimeyden vuoksi, mutta oli ihanaa, kun ei ollut riippuvainen toisten aikatauluista.

Tänäkin vuonna kiertelin ensin hieman ja "haistelin" tunnelmaa. Tutustuin mm. Suomi 100-vuotta sukkanäyttelyyn.


Novitalla on aina iso alue varattuna ja tänä vuonna siellä näytti tältä:


Tosin kuva antaa liian seesteisen vaikutelman, sillä todellisuudessa Novitan lankojen luona oli ihan tolkuttoman paljon ihmisiä. Itse en ostanut sieltä mitään, vaikka tarjolla oli hyvinkin edullista lankaa. Sen sijaan katselin kevään tulevia neuleita:Sitten olikin jo aika ruveta tositoimiin eli tekemään lankaostoksia. Olen myynyt lyhyen ajan sisällä yli 10 kiloa lankaa Facebookissa ja siksi annoin itselleni luvan shopata ilman turhia rajoitteita.


Olin nähnyt jo perjantaina Instagramista, että Kaupunkilanka myy edullisesti Keskustori-sukkalankaa. Menin sinne siis ensimmäiseksi, etten vaan jää ilman!


Nämä kolme kerää maksoivat yhteensä vain 5e, joten ihan hyvä diili. Värejä ei voinut valita, vaan tarjouspaketti koostui beigestä, mustasta ja harmaasta.

Titityy oli pullollaan ihanaa lankaa. Aika kauan hypistelin siellä lankoja, mutta loppujen lopuksi ostin vain kaksi kerää Tukuwoolin sukkalankaa:


Myös Snurre oli tuonut messuille aikamoisia ihanuuksia.
Lankojen asettelu oli erittäin onnistunut Snurressa, sillä lankojen mahtavat värit pääsivät oikeuksiinsa. Vertaus on kulunut, mutta tuolla todellakin oli samanlainen olo kuin lapsella karkkikaupassa; päätöksiä oli todella vaikea tehdä. Lopulta ostin kaksi vyyhtiä Väinämöistä:


Tässä välissä muistin, että Veera Välimäki kertoo neuleistaan Idealavalla klo 12. Oli vähän sellainen fangirl olo, kun istuin eturivissä kuuntelemassa Veeraa.Veeralla oli muuten päällään villatakki, jonka hän oli juuri saanut valmiiksi. Ohjetta siihen ei ole vielä saatavilla, mutta varmasti sellainenkin on vielä tulossa.


Myös kaikki yllä olevassa kuvassa olevat neuleet ovat Veeran suunnittelemia ja niihin on lähiaikoina tulossa ohjeet, mahdollisesti jo ennen joulua!

Pienen levähdyshetken jälkeen jatkoin matkaani Silmu&Solmun kojulle. Oli kiva päästä kiittämään oikein henkilökohtaisesti kesällä voittamastani lahjakortista.


Sirpahan on tuttu myös ihanasta videopodcastista (Rva SilmuSolmu). Tottahan toki tein myös lankaostoksia. Itse asiassa täältä tein suurimmat ostokseni:


Ostin Louhittaren Luolan Väinämöistä ja Tuulen Tytärtä sekä Rowanin poistuvaa Fine Art -lankaa.Viimeistelin lankaostokseni Puffalan poistokorista löytyneellä Pehmo-Puffa vyyhdillä, jossa on merinovillaa ja kashmiria sekä Arnen ja Carloksen uutuuslangalla.

Lankojen lisäksi minulla on tapana tilata käsityölehtiä messuilta. Kotiliesi Käsityö -lehden kylkiäisenä sai taas vaikka mitä!


Tilasin lehden kahdeksi vuodeksi vuoden hinnalla ja sen lisäksi sain 2 kerää lankaa, 2 Finlaysonin tiskipyyhettä, huopakassin, Tapio Wirkkalan suunnitteleman hopeisen piirakkalapion ja kaksi lehteä!


Suuri Käsityölehden tilauksen yhteydessä sai neulekirjan (joka minulla tosin jo on) sekä kivan kangaskassin.


Taito-lehteä en ole ennen tilannutkaan, mutta uusin numero vaikutti niin kiinnostavalta, että tilasin vielä senkin. Kudontakehys tuli kaupanpäällisiksi. Minulla ei ole aavistustakaan, miten sellaista käytetään, mutta uusimmassa numerossa on ohjeita sen käytöstä.


Pari neuleaiheista korttiakin löytyi!

Kuten messuraportin pituudesta (ja ostosten määrästä) voi päätellä, niin tämän vuotiset messut olivat varsin onnistuneet.

Tänään minua ilahdutti: Poikani opiskelee Tampereella ja tänä vuonna yövyin hänen luonaan raskaan messupäivän jälkeen. Oli ylellistä olla vieraanvaraisen pojan kestittävänä. Oli muuten hauska kuulla, että myös hänen kavereillaan oli äitejä yökylässä!

4 kommenttia:

 1. Minusta on tullut niin vanha etten ole enää moneen vuoteen käynyt Tampereen käsityömessuilla. Tosiasiassa ei ole oikein sellaista kaveria jonka kanssa olisi kiva mennä. Sinulla on oikein kadehdittava saalis.
  Meidänkin nuorimmainen eli mikrotukeni aloitti syksyllä Tampereella opiskelut.

  VastaaPoista
 2. Hienoja löytöjä. Tänä vuonna nuo messut jäivät väliin.

  VastaaPoista
 3. Vau,ihanaa tunnelmaa ja kivoja ostoksia!

  VastaaPoista
 4. Nähtävästi olit tilannut tuolloin suuri käsityölehden messutarjouksella. Niin minäkin tein ja tänään kävi ilmi että he hukkasivat tilaukseni. Mikä sen kirjan nimi oli joka tilauksen mukana tuli? Entä muistatko minkä verran tilaus maksoi? Muistan vain että se oli halpa kuin mikäkin mutta tarkkaa summaa en muista. Ajattelin tehdä reklamaation ja siihen tarvitsisin nämä tiedot koska heidän tämän hetkinen tarjouksensa ei ole puoliksikaan niin hyvä kuin se mihin nimeni alle laitoin. Kiitos vastauksestasi jo etukäteen :)

  VastaaPoista