torstai 11. joulukuuta 2014

Vesimies-sukat

Austermann Stepistä oli pari vuotta sitten tarjolla horoskooppien mukaan nimettyjä värejä. Vaikka en vesimies olekaan, niin Wassermannin ostin, koska siinä oli mielestäni kauneimmat värit.

VESIMIES-SUKAT
Lanka: Austermann Step 90g
Puikot: 2.5mm
Ohje: perussukka (17s/puikko)

Tein langasta miesten sukat. Varsilla on pituutta 19.5 cm ja näin sain koko kerän melko tehokkaasti käytettyä.


Olen usein kehunut Stepia ja voin sen tehdä tälläkin kerralla. Isokokoisten sukkien neulominen ohuella langalla on hieman puuduttavaa, mutta onneksi hiilikuitupuikot toivat iloa neulomiseen.Tällaiset perussukat minulla on yleensä käsilaukkuprojektina. Nämäkin sukat ovat olleet monessa tilanteessa mukana. Neuloja ei ihan pienellä käsilaukulla pärjääkään, koska aina on oltava kudin kaiken varalta mukana.


Päivän kirjavinkki: Lukutaidoton joka osasi lukea, Jonas Jonasson


Jonas Jonasson on ruotsalainen kirjailija, jonka tunnetuin teos taitaa olla Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi. Valitettavasti sitä en ole vielä lukenut, mutta äänikirjana löysin kirjastosta saman kirjailijan Lukutaidoton joka osasi laskea. Teos luokitellaan veijaritarinaksi ja on pakko tunnustaa, että tämä kategoria ei kuulu suosikkeihini. Jonassonin kehittelemä tarina on kuitenkin niin hulvaton, että tästä on pakko tykätä! Välillä pelottaa, että kirjailija menettää punaisen langan mahdottomien juonenkäänteiden takia, mutta kyllä Jonasson vie tarinansa hienosti maaliin saakka. Ainut miinus tulee äänikirjan kertojasta (Karo Lauronen), koska hän painottaa sanoja väärin.

Tänään minua ilahdutti: Tytär sai ajokortin! Samalla tajusin, ettei minulla ole enää alaikäisiä lapsia. Hassu, mutta samalla myös huojentunut olo. Yksi etappi tässä elämässä on nyt saavutettu, kun lapset ovat aikuisia.

3 kommenttia:

 1. Kauniit sukat. Onnea tyttärelle ajokortista.
  Ihanaa perjantaita ja viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 2. Ihanat sukat, tuo lanka on parasta sukkalankaa. Onnea tyttärelle ajokortista!

  VastaaPoista
 3. Tosiaan kauniin väriset sukat! Onnea tyttärelle ajokortista ja rauhaisaa joulun aikaa!

  VastaaPoista