sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Pitsihuivi Noron Taiyosta

Edellisessä postauksessa kerroin ostamistani pingotusraudoista. Ne pääsivätkin heti käyttöön, kun rupesin pingottamaan Norosta tekemääni huivia.


Hetken aikaa mietin, että miten näitä rautoja oikein käytetään, mutta aika nopeasti homma rupesi sujumaan. Tällaisen pitkän huivin pingottaminen raudoilla sujui erinomaisesti. Ei ollut siis mikään turha ostos!

STRAWBERRY LACE SCARF
Lanka: Noro Taiyo Sock Yarn 68g
Koukku: 4mm
Ohje: Crochet Noro, 30 Dazzling Designs
Alkuperäisessä ohjeessa on hapsut ja sivureunoihin olisi myös pitänyt virkata yksi kerros. Jätin ne kuitenkin tekemättä ja mielestäni huivi on kaunis näinkin.Langan tähän huiviin olen ostanut viime kesänä. Sain silloin lahjakortin lankakauppaan ja tietysti sillä piti ostaa jotakin ylellistä. Noro on mun ikisuosikkini.


Vaikka Noro-fani olenkin, niin jokin näissä puuvillaa sisältävissä Noron langoissa on sellaista, että virkkaaminen/neulominen ei ole täydellinen nautinto. Taiyossa on 50% puuvillaa, 17% villaa, 17% polyamidia ja 16% silkkiä. Onneksi kuitenkin lopputulos viehättää.


Tytär sai jälleen kerran toimia mallina. Lämpöasteita oli liki kolmekymmentä, joten kovin kauaa en voinut häntä vaatia mannekeeraamaan.


Päivän kirjavinkki: Käen kutsu, Robert GalbraithPakko tunnustaa, että en välttämättä olisi lukenut (kuunnellut) Käen kutsua, jos en olisi tiennyt, että Robert Galbraith -salanimen taakse kätkeytyy Pottereiden kirjoittaja J.K. Rowling. Totuus on, että maailmassa on niin paljon kirjoja, että jonkin asian perusteella valinta on tehtävä. Aika usein kriteerinä on, että kirjailijasta on ennestään tietoa.

Käen kutsu on perinteinen salapoliisiromaani, jossa selvitellään kuuluisan mallin kuolemaa. Tykkäsin kirjasta ja odottelenkin jo kovasti uutta tuotantoa Rowlingilta vai pitäisikö sanoa Galbraithilta.

Tänään minua ilahdutti: Mun loistolöydöt kirpparilta sen kun jatkuvat.


Tällä kertaa löysin Esiton Virkkuulankaa 400g seitsemällä eurolla.

12 kommenttia:

 1. Tosi kaunis huivi. Minä sain vähän aikaa sitten samaisesta Norosta, jopa väriä myöten, valmiiksi puseron itselleni. Olen samaa mieltä kanssasi, ihana lanka, mutta hivenen langan kiertyminen tekemistä häiritsee. Onneksi vain ihan hivenen. :) Lankaa jäi kerä, ja mietinkin että mitähän siitä. Paljonko sinulla tuohon huiviin kului lankaa?

  VastaaPoista
 2. Kauniisti sopii noro tuohon huivimalliin! Noro on munkin ehta ikuisuussuosikki, ulkonäöllisesti siis. Ayo on ainoa noroista, jotka on olleet suosikkia myös neulottaessa...!

  VastaaPoista
 3. Kylläpä on ihana huivi ja nuo liukuvärit sopii siihen hyvin.
  Tuosta lankalöydöstäsi olen kade :D

  VastaaPoista
 4. On niin kaunis huivi. Kivan mallinen ja lanka on ihana.

  VastaaPoista
 5. Hauska huivi! Sillä on varmaan vaikka kuinka monta mahdollista käyttötapaa. :)

  VastaaPoista
 6. Oikein kaunis huivi! Hyvän kirpparilöydön olet tehnyt :)

  VastaaPoista
 7. Vau miten upea huivi ja lanka kuin luotu juuri tätä mallia varten! Huivi on mielestäni paras juuri noin, ilman ohjeessa olleita lisukkeita. Pingotusraudat laitoin hankintalistalle ;).

  VastaaPoista
 8. Voi miten sinulla on kauniita käsitöitä täällä blogissasi!
  Tämä huivi on ihanan värikäs ♥

  VastaaPoista