perjantai 15. maaliskuuta 2013

Täydellinen lankapäivä

Mulle on tullut tavaksi käydä kirpputorilla kerran viikossa. Viime viikkoina mulla on ollut uskomaton säkä noiden lankalöytöjen kanssa. Tälläkin viikolla onnisti, sillä yhden myyntipöydän alahyllyltä löytyi tällainen lankakasa:


Kyseessä on Teeteen Cacao-lanka, jota oli yhteensä neljä vyyhtiä. Hintaa tällä 400g:n satsilla oli 10e! Ei paha, sillä yhden vyyhdin hinta taitaa olla kaupassa yli 12e. En tiedä, uskallanko ensi viikolla kirpparille mennäkään, sillä kohta en tiedä, mihin nämä lanka-aarteet kätken.

Lankapäiväni jatkui vielä, sillä piipahdin pitkästä aikaa myös Euromarketissa. Jos totta puhutaan, niin en minä sinne ihan ilman taka-ajatuksia mennyt. Olin nimittäin lukenut jostain, että Valintatalossa oli myyty Puro-lankaa halvalla. Muistin, että Valintatalo kuuluu samaan konserniin Euromarketin kanssa, joten sielläkin siis saattaisi olla sama tarjous...


Kuten kuvasta näkyy, niin olihan siellä Puroa ja vieläpä halvalla; vain 1.50e/kerä. Kuka sellaista voi vastustaa? No, varmaankin joku selväjärkinen voisi, mutta minulla tunnetusti järki sumenee, kun lankaa on edullisesti tarjolla. Sitä paitsi Puro poistuu myynnistä, joten olihan tämä osittain ihan järkeväkin ostos.

Päivän kirjavinkki: Säkenöivät hetket, Katja Kallio



"Säkenöivät hetket" on Katja Kallion ensimmäinen historiallinen romaani. Kyseinen kirjallisuustyyppi ei ole minun suosikkilistani kärjessä, mutta tämä kirja minun piti varata kirjastosta jo ennen sen ilmestymistä. Syitä on useitakin. Ensinnäkin tapahtumat sijoittuvat Hankoon, jossa olen syntynyt ja nuoruuteni asunut. Toisekseen yhtenä kirjan tapahtumapaikkana on hotelli Bellevue, jonka käytävillä olen lapsena juoksennellut turistikauden loputtua. Se oli jännittävää, sillä Bellevue on valtavan kokoinen puurakennus aivan rannan läheisyydessä. Kolmas syy kirjan lukemiseen oli se, että eräällä kirjan henkilöistä on sama sukunimi kuin minulla.

Aika hassuja syitä valita kirja luettavaksi, mutta ainakin tällä kerralla se kannatti. Kirja oli mielenkiintoinen ja kolmen sukupolven naisten kohtalot jäivät mietityttämään vielä pitkään kirjan lukemisen jälkeen.

Tänään minua ilahdutti: Viikonloppu. Aurinko. Ei pakollisia menoja mihinkään. Täydellistä.

15 kommenttia:

  1. =D Hahaa, en uskalla enää tulla kyläilemään blogillasi. Noiden lankalöytöjesi näkeminen ei suinkaan tue minua tämän vuoden pyrkimyksissäni. En olisi voinut minäkään ohittaa moisia löytöjä!

    VastaaPoista
  2. Minäkin kävin maanantaina kirpparilla, lähinnä katsastamassa, kumpaan lähikirppareistani veisin ylimääräiset tavarani myyntiin. Toisella kirpparilla oli ihan valtavasti lankaa myynnissä, isoissa pusseissa. Mutta ei tehnyt mieli ostaa! :D Jotenkin tämän siivousurakan myötä on tullut sellainen olo, etten halua ikinä ostaa enää yhtään mitään. ;) Toivottavasti joku löytää nuo langat tuolta kirpparilta, jossa kävin, niistä kutoo pitkän aikaa. :)

    VastaaPoista
  3. Minä käyn varmaan väärillä kirppareilla, kun en koskaan tee tuollaisia löytöjä ;) t. Eija

    VastaaPoista
  4. Kirppikset on niin hyvä idea. Edulliset lankaostokset iloinen asia. Muakin ilahdutti aurinko. Jotenkin tuntui, että kaikki vastaantulijatkin olivat tänään hymyssä suin.

    VastaaPoista
  5. Kiitos vinkistä! Puro on aivan ihanaa neuloa, täytyy käydä kytsimässä...

    VastaaPoista
  6. Voi kun saisi sellaisia kirppareita tännepäinkin! En minäkään näitä lankoja vastustaisi.

    VastaaPoista
  7. Ohhoh, mahtava löytö jälleen!! Uudessa Kotivinkissä oli muuten kiva boleron ohje juuri tuolle cacao-langalle, itse just mietiskelin ottaisinko sen pian puikoille... :)

    VastaaPoista
  8. Mahtava lankalöytö =) En minä vaan löydä meidän kirppareilta lankaa, kaikkea muuta kivaa kylläkin =)

    VastaaPoista
  9. Ihana löytö - kerro missä tuo kirppis on :D
    Mukavaa viikonloppua Sinulle.

    VastaaPoista
  10. Hieno löytö!
    Minunkin tekisi mieli käydä hamstraamassa noita puroja, mutta voi olla että tulisi vähän sanomista kun lankoja löytyy jo vähän joka puolelta asuntoa...

    VastaaPoista
  11. Wow!! onpas mahtvaa löytö!!

    Mitä vois purolangasta muuten tehdä kun ei kelpa omalle kaulalle???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei ole vielä suunnitelmia, mutta ehkäpä jokin puseroo näistä syntyy.

      Poista
  12. Minä myös kierrän suosikkikirpparini kerran viikossa ja yleensä myös tulen sieltä jonkunlaisen saaliin kanssa ulos. Usein myös lankaa tai käsityölehtiä, joita en voi vastustaa, jos hinta on vähänkin kohdallaan. Viikko sitten löysin ison pinon käsityölehtiä vitosella eli kpl-hinnaksi tuli vajaat 50senttiä, joten eihän niitä sinne voinut jättää.

    Kiitos tuosta Purolanka vinkistä. Poikkean siis minäkin tänään kyseiseen kauppaan, jos vaikka löytyisi minullekkin.

    VastaaPoista
  13. Sinulle on haaste blogissani :-)

    VastaaPoista
  14. Oi miten ihania lankalöytöjä. Noista saa vaikka mitä ihanaa aikaiseksi.

    VastaaPoista