lauantai 24. marraskuuta 2012

Huovutus Raitalampaan tapaan

Tämän vuoden maaliskuussa huovutin lapaset ja lopputulos oli surullista katseltavaa. Sen piti olla ehdottomasti viimeinen huovutustyö tässä talossa, mutta kuinkas sitten kävikään...

Tarina alkaa siitä, että rupesin tekemään lovikka-lapasia Purolangasta. Ohjeessa ehdotettiin puikkoja 7 tai 8. Minä valitsin kasin puikot (tiheyttä en tietenkään tarkistanut mallitilkkua tekemällä) ja lapasista tuli ihan liian suuret. Vähän aikaa katselin lopputulosta ja sitten rupesin seuraaviin toimenpiteisiin:

1) Kokeilin lapasten huovutusta käsin. Ei kovin onnistunut idea, sillä lapasista tuli entistä isommat.

2) Katselin vaivihkaa pesukonetta, mutta keväinen epäonnistuminen oli vielä tuoreessa muistissa.

3) Katselin uudelleen pesukonetta ja huomasin, että siinähän on nappula, jossa lukee "30 min. pikaohjelma". Sitä voisi kokeilla!

4) Laitoin lapaset koneeseen ja yritin ottaa ihan rennosti.

5) Muutaman minuutin kuluttua iski kauhea katumus! Lapaset on ehdottomasti saatava pois koneesta, mutta mistä nappulasta ohjelman saa keskeytettyä?!

6) Kaivetaan pesukoneen ohjekirja esille, mutta mistään ei löydy paniikkinappulaa.

7) Poika tuli apuun ja keksi, että pikaohjelmasta voi jättää huuhtelun ja linkouksen pois, jolloin pesuohjelmaa oli jäljellä enää noin 14 minuuttia.

8) Kone sammuu ja rummusta kaivetaan saippuaiset, mutta ah, niin täydelliset lapaset:

PURO-LAPASET
Lanka: Novita Puro 93g
Puikot: 8mm
Ohje: Novitan Lovikka.lapaset

Vaikka tällä kertaa kaikki päättyi hyvin, niin en ole ihan varma, että uskallanko tehdä toiset samalla menetelmällä.Päivän kirjavinkki: Onnen tunti, Anna-Leena Härkönen
Olen tainnut lukea kaikki Anna-Leena Härkösen kirjat ja olen niistä myös tykännyt. Persoonanakin Härkönen on niin mielenkiintoinen, että luen mielellään myös hänestä kirjoitetut lehtiartikkelit. Onnen tunti kertoo Tuulasta ja Harrista, joiden perheeseen tulee kaksi sijaislasta. Aiheesta en tiennyt kovin paljon ennestään, joten jo senkin takia oli mielenkiintoista lukea kirja.

Tänään minua ilahdutti: Tänään ilahduttaa, että vihdoinkin pääsen bloggaamaan! Kuten niin monelle muullekin, niin myös minulle Blogger ilmoitti, että ilmainen kuvatila on loppu. Olen kyllä lukenut, että esim. kuvia pienentämällä tai luomalla toisen tilin, ongelman voisi välttää. Kaikki tuntui liian monimutkaiselta ja siksi päätin suosiolla ostaa lisää kuvatilaa. Kolme dollaria kuussa ei mielestäni ole kova hinta tästä harrastuksesta.

10 kommenttia:

 1. Ihanat lapaset:) Käsittääkseni määrättyyn kokoon pienentämällä ja saamalla pikselit pysymään kohtuullisina ei veisi kuvatallennustilaa lainkaan:) Itse siis kävin omat kuvatilani kurkkaamassa ja noin puolet siellä näytti olevan tallella. Olen 2008 asti sinne kuvia laitellut, mutta ilmeisesti kaikki eivät ole pienennyksestäkään huolimatta olleet riittävän pieniä, joten täytyykin olla tarkempi vastedes ja samaa minäkin tuumin, että jos sitten joskus loppuu niin ostan minäkin lisää kuvatilaa:)

  VastaaPoista
 2. Ihanat tuli lapasista ja nosti tarinasi hymy huulille. Mä oon harkinnu huovuttamista, mutta esimerkiksi sitä en ole koskaan mistään löytänyt, että pitääkös sen alkuperäsen työn olla halutun kokoinen, isompi vai pienempi. ;D
  Mutta onhan tässä kaikkea muutakin värkättävää, että ehkä sitten joskus selvinnee tuokin ja tulee kokeiltua. =)

  VastaaPoista
 3. Niin onnistunut lopputulos, näköjään menetelmäsi on hyvin toimiva!

  VastaaPoista
 4. Hyvät näyttää tulleen lapasistasi. Minä olen yhdet lapaset Purosta huovuttanut ja tuli kovat koppurat, kun käytin samaa pesuohjelmaa kuin hahtuvasta tehtyjä huovuttaessani. Puro taitaa huopua aika helposti.

  VastaaPoista
 5. Ihanat niin värinsä kun mallinsakin puolesta !
  Nyt tarkenee, vaikka tulisi millainen pakkanen :)

  VastaaPoista
 6. Kauniit lapaset ja täydellinen huovutustulos. Minäkin vähän arkailen tuota pesukonehuovutusta. Kerran tein helmiä, joista tuli aikamoinen kasa kissanleluja, mutta toimivat siinä tarkoituksessa tosi hyvin :)

  VastaaPoista
 7. Tuo huovutus minuakin kauhistuttaa. Olen huovuttanut muutaman työn ja suurin osa niistä on epäonnistunut. Viimeisin työni on liinan huovutus ja se on kohtalainen, muttei täydellinen. Pitäisiköhän minunkin kokeilla 30min pikapesua? Se ei ole käynyt edes mielessä, kun siinä on lämpötila vain 30 astetta.

  VastaaPoista