lauantai 11. helmikuuta 2012

Riemupupu ja kesäkimppu

Ostin noin vuosi sitten Pupu-Puffa -lankaa. Ensimmäiseksi huomioni kiinnittyi upeaan väriin ja kun näin värjäyksen nimen "Riemupupu", niin olihan mun pakko ostaa lanka. Pari viikkoa sitten tyttäreni teki tilauksen; hän nimittäin halusi yksinkertaisen kaulurin asusteeksi. Minä olin äitinä tietenkin innoissani ja rupesin heti miettimään sopivaa lankaa. Tytär oli samaa mieltä siitä, että Riemupupu olisi juuri sopiva lanka tähän tarkoitukseen. Ja tällainen siitä sitten tuli:

RIEMUPUPU-KAULURI
Lanka: Puffa-Lanka, Pupu-Puffa 66g
Puikot: 4mm
Ohje: oma (muistaakseni 120s)

Lankaa oli mukava neuloa, mutta yksi huono puoli siinä kuitenkin on; suuren angoramäärän (40%) vuoksi langasta irtoaa ihan kauheasti karvoja. Jokaisen neulesession jälkeen piti hakea teippiharja, jolla putsasin vaatteeni.


Olen saanut valmiiksi myös Nalle Kukkakedosta tekemäni sukat. Värinä näissä on uusi Kesäkimppu ja aika pirtsakat sukat niistä tulikin.

KESÄKIMPPU-SUKAT
Lanka: Nalle Kukkaketo 74g
Puikot: 3mm
Ohje: perussukka (56s)

Neuloin sukat KnitPron neliskulmaisilla puisilla puikoilla. En kokenut mitään suurta ihastusta, en ainakaan näin ensi alkuun. Etenkin kantapään kohdalla minulla oli soputumisvaikeuksia. Tosin tällä hetkellä teen samoilla puikoilla uusia sukkia Regian langasta ja nyt homma sujuu todella hyvin. Voi siis olla, että lankakin vaikuttaa. Metallisia neliskulmaisia olen aikaisemmin käyttänyt ja niistä tykkäsin heti.

Tänään minua ilahdutti: Sain vihdoinkin niin paljon aikaiseksi, että vein kolme kassillista tavaraa lahjoituksena Fidan kirpputorille. Tavaroiden raivausta pitäisi edelleen jatkaa, sillä tuntuu, että kaikki paikat lainehtivat ylimääräisestä tavarasta.

6 kommenttia:

 1. Riemastuttava nimi langalla! :) Angora on suloisen pehmoista, mutta minua ne karvat kutittelevat niin, että aivastelen jatkuvasti jos angoraa on kasvojen lähellä. Harmi, kun se muuten on lämpöistä ja mukavaa.

  Mukava nähdä, millaista kesäkimpusta tulee neulottuna. Aikaisemmin olen nähnyt vain kerällä sitä.

  VastaaPoista
 2. Miten pehmoisen näköinen ihana kauluri:)

  VastaaPoista
 3. Aivan herkulliset värit!
  Ja voi, tuota raivausurakkaa olisi täälläkin.

  VastaaPoista
 4. Ihania värejä neuleissasi. Tuo Kukkaketo ois kyllä kokeilemisen arvoinen, vaikken Nallesta tykkääkään. Mutta tuo on kauniin värinen. Kukahan tuon meidän vintin siivoais ja veisi kirpputorille kaiken "rojun". HUH!:):)

  VastaaPoista
 5. Löysin blogisi. Kaikkea kivaa olet tehnyt. Ne on myös hienoja.

  VastaaPoista