sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Blokkerit

Muistan ihan elävästi, kun pari vuotta sitten ajattelin, että sukkablokkerit ovat ihan turhaa välineurheilua. No, sitä se taitaa olla vieläkin, mutta nyt mullakin on sellaiset!


Näiden tarkoituksena on tietysti pingottaa valmistuneet sukat ja esim. pitsikuviot aukeavat kauniisti. Näiden avulla on myös helpompi kuvata sukkia. Nyt ei tarvitse enää venyttää omia koipia ihmeellisiin asentoihin tai pyytää jotakuta kuvausassistentiksi. Ja sukkiahan täällä valmistuu ihan liukuhihnalta.

PIRKKASUKAT
Lanka: Kirjopirkka 62g
Puikot: 2.5mm
Langat näihin sukkiin ostin Tampereelta Kädentaitomessuilta. Siellä myytiin Kirjopirkkaa erittäin edullisesti ja niinpä ostinkin sitä useampaa väriä. Sukissa olevat kaksi väriä sopivat mielestäni niin hyvin yhteen, että päätin tehdä raitasukat. Kirjopirkka on lankana todella miellyttävän tuntuista, joten taisin tehdä hyvän ostoksen.


Sukat on neulottu neliskulmaisilla puikoilla ja niiden käyttäminen oli myös hauska kokemus. Niillä kun neuloo, niin sormien ei pitäisi kipeytyä kovin helposti. Mitään kovin suurta eroa en eri puikkojen välillä kyllä huomaa, mutta ainakin vaihtelu virkistää.

Tänään minua ilahdutti: Vietin tyttären kanssa kotona leffailtaa. Katsoimme elokuvan Eat Pray Love, jossa Julia Roberts on pääosassa. Hieman pitkästyttävä leffa kyllä oli, mutta näillä pakkaskeleillä on kiva käpertyä sohvan nurkkaan. Niin ja samalla tietysti uusi sukkakin edistyi kivasti.

12 kommenttia:

 1. Jahas, minä näen eka kerran tämmöiset. Joistakin kuvatuista sukista on pilkistänyt jotain, mutta en ole sen kummemmin ajatellut asiaa. No tosiaan noilla saa sukat paremmin esille. Onko kovin hintavat nuo blokkerit? Onko jossain kaupassa myynnissä tuota Pirkkalankaa K-kaupat? Ei ole tullut vastaan.

  VastaaPoista
 2. Hienot blokkerit!! Mäki haluaisin tommoset kyllä joskus! :) Ja upeat sukat!!! Muistatko miltä kojulta ostit noi Pirkat? Kun olisin menossa Wanhan Sataman-messuille ja kiinnostais!

  VastaaPoista
 3. Nätit sukat ja blokkerit on hienot! Mä olen ollut vähän samoilla linjoilla tuon blokkeriasian suhteen mut nyt sukkakurssin ansiosta nekin tuntuu tuikitarpeellisilta... Välineurheiluako?
  Hyvää Ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 4. Voi miten kauniit raidat! Ihanat sukat :D

  VastaaPoista
 5. nuo blokkerit on hyvät, pitää myös saada..
  mistäköhän ??
  kivat sukat oot tehnyt:)
  minä tykkäsin noista puikoista..
  mukavaa ystävänpäivää sinulle:)

  VastaaPoista
 6. Kivat raidat! Sukkaplokit on ihan ehdottomat, kun pingottaa/kuvaa pitsisukkia :)

  VastaaPoista
 7. Hurjan kauniit sukat, tosi kiva väritys!

  Mulla ei vielä ole sukkablokkereita, mutta en kyllä sano ehdottomasti eikään niille... :) Eli luultavasti jonain päivänä sellaiset tänne rantautuvat.

  VastaaPoista
 8. Jaana, jansku: Blokkerit on Knit Pron valmistamat ja olen tilannut ne Lankatupa-nimisestä nettikaupasta. Hinta oli 29.90e.

  Jaana, Roina: Kirjopirkka on Pirkanmaan Kotityö Oy:n lankaa ja sitä ei myydä K-kaupoissa. Nimi on siis harhaanjohtava. Messuilta ostin langan muistaakseni Taitoshopin kojulta.

  VastaaPoista