maanantai 22. marraskuuta 2010

Messusaalis

Olin toista kertaa Tampereella Kädentaitomessuilla. Alunperin kuvittelin meneväni sinne lauantaina, mutta valitettavasti minulla oli juuri silloin koulutuspäivä. Onneksi bongasin lehdestä ilmoituksen, jossa mainostettiin sunnuntaina tehtävää retkeä. Taisi muuten olla onni, että lähdin vasta sunnuntaina, sillä vaikka  messuilla oli paljon väkeä, niin kovin pahaa tungosta ei muodostunut. Miinuspuolena voisi sanoa, että joissakin kojuissa jouduttiin toteamaan, että jokin tavara oli jo päässyt loppumaan. Myös jotkut myyjistä taisivat kärsiä jo messuväsymyksestä.

Aika komean saaliin sain tänä(kin) vuonna haalittua. Tässäpä esittely kaikista ostoksistani.



Lankakauppa Kujeen osastolla pääsin kokeilemaan neliskulmaisia sukkapuikkoja ja sen verran kivoilta ne tuntuivat, että ostin itselleni sellaiset (2.5mm). Tällä myyjällä ei ollut kyllä messuväsymystä, sillä hän jaksoi ystävällisesti kertoa kauppansa tuotteista. Tyyliä puikoilla -kirja minulla on ollut lainassa kirjastosta ja yhdet kämmekkäätkin olen siitä jo tehnyt. Halusin kirjan ehdottomasti myös omaksi ja messuilta sain sen mukavaan hintaan (19e). WollZauber on Schoppel Wollen ohjelehtinen, jossa on todella kivoja ohjeita Zauberball-langalle. Virkkuukoukkusen neuleaiheisia kortteja piti myös hankkia. Näitä tuskin lähetän kenellekään, sillä tykkään niistä niin paljon itse. Oikeastaan olisin halunnut Virkkuukoukkusen laukun, mutta siinä kohtaa iski pihiys.


Létt-Lopia en ole ennen päässyt koskettelemaan ja joten sitä piti ehdottomasti kokeilla. Aika karheaahan se on, mutta huovutetut lapaset tuntuivat oikein mukavilta. Lankojen mukana sai ohjeen lapasiin. Taustalla näkyy muuten ihana koristeltu paperipussi, johon mun ostokset laitettiin. Kuten kuvasta näkyy, niin väsynyt messuilija aloitti jo lapasten tekoa eilen illalla...


Kirjopirkka kuuluu myös lankoihin, joita en ole vielä päässyt kokeilemaan. Messutarjous (5e/kerä) oli mielestäni niin hyvä, että kannatti ottaa useampi kerä. Voisin ehkä jo tänään korkata yhden noista keristä ja koeilla mun uusia sukkapuikkojani.


Fabel on hyväksi todettu sukkalanka, joten se ei kaipaa lisää selittelyjä. Felted Tweed sen sijaan on ollut mun listallani jo todella kauan. Haaveena on joskus tehdä siitä villatakki, mutta nyt alkajaisiksi ostin vain yhden kerän, josta taitaa tulla kämmekkäät. Ajattelin ensin vähän kokeilla ja ihmetellä, että onko lanka niin ihanaa kuin monet kehuvat. Viimeisenä ostoksena ovat Elfinit, joiden väri oli uskomattoman kaunis. Tätä lankaa olisin ostanut ihan varmasti enemmän, mutta korissa oli enää kaksi kerää jäljellä. Olisiko kenelläkään hyvää ideaa, mitä näistä voisi tehdä?

Nyt kun näitä ostoksia katselee, niin onhan nää melko maltilliset. Minulla kun tuppaa tuo hamsterivaihde aika usein päälle. Ehkäpä kuitenkin olisi aika pitää pieni tauko näissä ostamisissa. Jos vaikka loppuvuoden pystyisi olemaan ostamatta uutta lankaa! Ai niin, pieni lisäys vielä lankavarastoon:


Taigalla-blogissa oli jokin aika sitten kilpailu, jossa bongattiin kävijämittarin numeroa 10 000. Minä bongasin numeron 10 001, mutta kun tasaluvun saanut luopui palkinnosta, niin minä voitin kilpailun. Palkinnoksi sain valita itsevärjätyistä vyyhdeistä mieluisimman. Minä valitsin tämän ihanan punaisen, joka on Novitan Nallea. Voittaja muuten luopui palkinnosta, koska hänellä on kuulemma jo tarpeeksi lankaa! Minulla ei sellaista tilannetta ole varmaan koskaan.

6 kommenttia:

  1. Aika maltillisia ja hyvin perusteltuja hankintoja olet tehnyt. Tai kait ne perustelut on helppo keksiä jälkikäteenkin:-)

    VastaaPoista
  2. Olin lauantaina messuilla ja ostin Lankakauppa Kujeelta 2 vyyhtiä vironvillaa ja myyjä oli tosi mukava ja reipas :)

    VastaaPoista
  3. Minä olen huomannut, että sunnuntaina heti aamusta on hyvä aika käydä noilla messuilla. Silloin osalla osastoista on jo hieman halvemmat hinnat ja aamusta on tyhjempää. Siinä puolen päivän aikaan olikin jo enemmän väkeä.

    VastaaPoista
  4. Kivoja ostoksia teit messuilta. Minä en ole koskaan ollut Tampereen messuilla, on senverran kaukana ja kun tuota lankaa kulkeutuu tänne muutenkin, en viitsi miestä kinuta kuskaamaan.

    VastaaPoista
  5. Ihania lankoja !
    Ja eihän kellään voi olla liikaa lankaa.... ei mulla ainakaan.... vaikka kaapit pursuu.

    Kyllä sun nyt PITÄÄ ryhdistäytyä ja ommella se vetoketju.
    Vinkkaa mulle sitten kun sen esittelet :)

    VastaaPoista
  6. Ai kun kiva kun ns. voittolankani pääsi hyvään kotiin jossa sille on varmasti käyttöä! Ja valitsit noin kauniin värinkin.
    Mulla oikeesti on ihan tarpeeksi lankaa ja niistäkin yritän päästä eroon mutta vaikka kuinka neulon niin aina vaan on lankaa varastossa.

    VastaaPoista