sunnuntai 23. helmikuuta 2020

Night Thoughts

NIGHT THOUGHTS
Lanka: Uschitita Merino Singles 341g
Puikot: 3.75mm ja 3mm
Ohje: Night Thoughts by Veera Välimäki
Viime kesän Jyväskylän neulefestareilta ostin Uschititan Merino Singles -lankaa Night Thoughts -kirjoneulepuseroon. Värit ovat itse asiassa täsmälleen samat kuin alkuperäisessä ohjeessa.


Valitettavasti pääväri loppui kuitenkin kesken (eli ohjeessa mainittu kolme vyyhtiä ei riittänyt, vaikka vyyhdit olivat ylipainoisia). Meinasin jo vaipua epätoivoon, mutta Ravelryn kautta onnistuin ostamaan yhden vyyhdin lisää. Pettymys oli kuitenkin aikamoinen, kun tämä vyyhti osoittautui huomattavan paljon vaaleammaksi!


Tuota vaaleampaa väriä käytin hihojen resoreihin ja lopputulos on loppujen lopuksi aika onnistunut, sillä vaaleudesta huolimatta langat sointuvat kauniisti toisiinsa. Periaatteesa olisin voinut tehdä hihojen resorit toki mustallakin.


Vuorottelin vyyhtejä kahden kerroksen välein, jotta värit asettuvat tasaisesti. Kerroksen vaihtumiskohta on selässä, joten keskelle selkää jää raita, joka näyttää saumalta.


Olen tyytyväinen, että hihoista tuli tarpeeksi pitkät. Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin aavistuksen liian lyhyet hihat.


Pusero on muutenkin erittäin miellyttävä päällä. Taidankin laittaa tämän heti huomenna päälleni, kun työt taas alkavat viikon loman jälkeen.

Tänään minua ilahdutti: Hihojen neulominen ei ole aikaisemmin ollut suosikkipuuhiani. Tämän loman aikana olen kuitenkin neulonut hihat juuri esittelemääni puseroon ja Treysta-paidassakin on jo yksi hiha valmiina. Kolme hihaa siis viikossa! Salaisuus taitaa olla se, että vihdoinkin magic loop -tekniikka on minulla hyvin hallussa. Aikaisemmin tein hihat sukkapuikoilla.

4 kommenttia:

  1. Todella kaunis. Tykkään noista väreistä ja todella kauniin mallinen neule.

    VastaaPoista
  2. Kaunis pusero ja kaunis malli. Oli pakko laittaa to do-listalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Minulla on ollut pusero nyt yhden päivän päällä ja viihdyin siinä todella hyvin.

      Poista