maanantai 18. marraskuuta 2019

Tampereen Kädentaitomessut 2019

Lauantaiaamuna minulla oli herätyskello soimassa puoli kuudelta, mutta minäpä heräsin jo vähän yli viisi! Taisi olla jo hieman messujännitystä, kun uni ei maistunut. Olotila oli suurin piirtein sama kuin lapsena jouluaattona.

Kiertelin eri messuhalleja yhteensä kuusi ja puoli tuntia, mutta lankasaalis jäi tänä vuonna näin pieneksi:



En voi vieläkään käsittää, miten on mahdollista, että ostin vain kolme vyyhtiä! Wilhelmi- (ja Pentti-) sukkalangat voittivat vuoden Uutuustuote-palkinnon. Erikoista näissä langoissa on se, että polyamidin sijasta vahvikkeena on käytetty puukuituista tenceliä. Kolmas vyyhti on Rva Silmusolmun käsinvärjättyä sukkalankaa.


Ilon osastolla kävi kova vilske Aara-lankojen luona. Enkä kyllä ihmettele, sillä näissä langoissa on muista erottuva värimaailma. Onneksi näitä pääsen kätevästi ostamaan Turusta.


Novitan osastolla taisi olla kaikkein suurin yleisöryntäys. Muutamista langoista oli houkutteleva tarjous ja myös kolme kevään uutuusväriä oli tarjolla. Kassajonon pituus sai minut aika pian perääntymään. Tein pienen tilauksen sunnuntaina Novitan nettikauppaan, sillä messutarjoukset olivat sielläkin voimassa.


Kaupunkilangan osastolla oli näytillä Urbaanimaalaisen suunnittelma Urbanum-paita. Tässä mallissa on sitä jotakin ja todennäköisesti teen sellaisen jossain vaiheessa.


Viime vuonna olin superihastunut tanskalaisen G-uldin osastoon ja ostinkin heiltä langat kahteen puseroon ja yhteen huiviin. Tänäkin vuonna langat olivat kivoja, mutta olin hieman pettynyt, kun heillä ei ollut mitään uusia lankapaketteja.



Sanna Vatasen Jämälankakirjan julkaisusta on kymmenen vuotta ja sen kunniaksi messuilta oli mahdollisuus ostaa uusi Jämälanka 2 -kirja. Tosin kirjaa oli tarjolla vain 150 kpl.


Marttojen osastolla oli näytillä juhlavuoden sukkakilpailun voittajasukka. Kuvasta näkyy hyvin, miten langan väri vaikuttaa sukan ilmeeseen, vaikka ohje on kaikissa sama.



Ostin myös muutaman kortin, pinssejä ja uuden pöytäkalenterin.

Tänään minua ilahdutti: Pitkän messupäivän jälkeen menin Tampereella asuvan poikani luokse. Hetken hänen luonaan levättyäni, kyselin, jos hän ajaisi minut vielä Nurjaan, joka oli poikkeuksellisesti messujen kunniaksi klo 22 asti auki. Ja kyllähän minun ihana poikani siihen suostui. Hän tuli jopa kiltisti kauppaan sisälle!


Nurja oli juuri niin ihana kuin kuvittelinkin. Tosin täältäkään en osannut ostaa mitään. Ehkäpä ensi kerralla sitten. Päivän lopuksi vuorossa oli tämä:

2 kommenttia:

  1. Sinulla oli enemmän itsekuria ostosten suhteen kuin minulla. Kävin itse viime lauantaina ja jaksoin olla 8,5 tuntia siellä, joten sunnuntai meni lepäillen. Olin nostanut sen verran rahaa, sillä päätin, etten tuhlaa sen enempä,ä mitä olen nostanut, mutta lopulta ostin Aara-langat kortilla juuri kun olin menossa narikalle. Huomasin, että moni osti Kotipizzalta messun jälkeen ja itsekin menin ostamaan, kun mieheltä tuli puhelu, että hän haluaa pizzaa pitkästä aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Messupäivän aikana söin vain omia eväitä, joten illalla oli kova nälkä. En malttanut päivällä "tuhlata" aikaa syömiseen.

      Poista