tiistai 25. heinäkuuta 2017

Saara Toikka: Neuleita

NEULEITA
Saara Toikka
Moreeni
Olin iloisesti yllättynyt, kun huomasin, että Moreenilta on ilmestynyt neulekirja, jonka tekijä on minulle ennestään melko tuntematon. Seuraan kyllä Toikan Instagramtiliä ja nimi on näkynyt myös joissakin Novitan ohjeissa.


Saara Toikka on neulesuunnitteluun erikoistunut käsityötieteen maisteri. Neuleita -kirjassa on yhteensä 20 ohjetta. Toikan mallit ovat melko ajattomia ja ne sopivat monelle ikään katsomatta.

PAMPA
Neuleiden värimaailma on hyvin hillitty.

COCO

Kirjassa on erinomaista se, että useimpien mallien kohdalla on useampi värivaihtoehto. Sen lisäksi mallissa käytetyn langan lisäksi ehdotetaan myös muita lankavaihtoehtoja (Hjertegarn, Viking, Novita, Drops, Sandnes).

BASEBALL
Ohjeet on pääosin suunnattu naisille, mutta esim. yllä oleva Baseballtakki sopii myös miehille.

PAJU
LUOTO
Kokoja ohjeissa on runsaasti; useimmista neuleista löytyvät koot XS-XXL.

VILJA
Jokaisen neuleen kohdalla on kerrottu neuleen vaikeusaste asteikolla 1-4. Esim. Viljan vaikeusaste on 3 ja Tuulen 1.

TUULI
Kirjan kahdestakymmenestä ohjeesta puolet on puseroita ja villatakkeja ja toinen puolisko on asusteita.

GRANIITTI
SHAKKI
Kirjan kuvat ovat selkeitä ja kauniita. Olisin vain toivonut, että tällainen harmoninen kokonaisuus olisi saanut hieman mielikuvituksellisemman nimen. Nimi "Neuleita" ei kerro mitään kirjan sisällöstä eikä se jää mieleen.

Tänään minua ilahdutti: Luonnonkukat!

1 kommentti:

  1. Oi,kylläpä näyttää kivalle kirjalle.Piti ihan heti käydä kirjaston nettisivuilta varaamassa:).Tuo baseball-takki ja graniitti-sukat on ihan must!Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista