perjantai 27. helmikuuta 2015

Oma koppa. Neliö - Virkattuja variaatioita

Oma koppa. Neliö - Virkattuja variaatioita
Virpi Marjaana Siira
WSOY

Virpi Siiran blogi on varmasti useimmille käsityöihmisille tuttu. Hänen luovuutensa on aivan uskomatonta ja siksi ei ole mikään yllätys, että hän julkaisi jo toisen virkkauskirjan. Ensimmäisessä keskityttiin ympyröihin ja tässä toisessa neliöihin.


Yllä olevassa kuvassa todetaan, että ei ole väärää välinevalintaa. Erilaisilla koukuilla syntyy vain erilaista jälkeä. Tämä kuvaa varsin hyvin Siiran filosofiaa. Luin juuri jostain haastattelusta, että hän tekee jokaiseen työhönsä ainakin yhden virheen, sillä itse tehdyn ei pidä olla täydellistä.


Tykkään Siiran huumorintajusta; kun lankakerän liiskaa kengällä, niin tottahan toki siitä syntyy isoäidinneliö!


Kirjan ohjeet eivät ole perinteisiä. Itse asiassa ensimmäisellä selauskerralla oli hieman hämmentynyt olo; tuntui kuin kirjassa ei olisi yhtään ohjetta. Kyllähän niitä on, mutta ne ovat enemmänkin reseptejä, joita jokainen voi soveltaa. Tekstiä ei ole paljon, vaan kuvat kertovat yleensä olennaisen.


Kuvat ovatkin loistavia; ne eivät ole mitään perinteisiä pönötyskuvia vaan niisä on päästetty luovuus valloilleen.


"Seinäkukka" olisi aika kiva kevätvaate.


Kaappiin on kertynyt isoäidinneliöitä. Pitäisikö niistä peiton sijasta tehdäkin takki?


Tässä yksi esimerkki ohjeesta. Liitutaulu kertoo sen, mikä perinteisissä käsityökirjoissa on kirjoitettu sanallisesti tai kaavioin.


Kirjaa lukieassa on vaikea päättää, että onko kyseessä virkkauskirja vai taidekirja. Sivuja on kaiken kaikkiaan 176, joten voisi kai sanoja, että samoissa kansissa on kumpaakin.

Tänään minua ilahdutti: Olen tainnut ennenkin tunnustaa, että suosikkihömppäsarjani on saksalainen Lemmen viemää. Sielläkin puhutaan joskus neulomisesta! Tässä kohtauksessa on kyse siitä, että vaalea nainen ei usko alla olevien miesten olevan homoseksuaaleja (ja oikeassahan hän onkin).6 kommenttia:

 1. Onpa kiva kirja. Upeita nuo tunikat. Pakko laittaa ostoslistalle tuo ihanuus.

  VastaaPoista
 2. Pakko oli kommentoida, kun tästä löysin meille yhden yhteisen jutun mutta taas myös yhden eron. Minäkin olen koukussa Lemmen viemään, ihana kuunnella sujuvaa saksan kieltä. Sitten taas tuo kirja, minä palautin sen, kunen yhtään innostunut. Se ympyräkirja minulla kylläkin on. ☺

  VastaaPoista
 3. Juu olen ihan myyry Siiran tuotoksille, tuo punainen isoäidinneliötakki on siis niin ihana! Ympyräkirja mulla on, mutta tuota neliöversiota en vielä omista.

  VastaaPoista
 4. Miulle tuo lemmen viemää on tuntematon telkkarisarja, mut pitäisköhän ruveta seuraamaan...

  VastaaPoista
 5. Todella mielenkiintoisen oloinen tuo kirja, jään pohtimaan ostaisinko:)

  VastaaPoista