lauantai 16. helmikuuta 2013

Rakkautta - ei tosin ensisilmäyksellä!

Blogimaailmassa uutiset kulkevat kulovalkean tavoin. Niinpä esimerkiksi Knit Pron uusista hiilikuitupuikoista alkoi näkyä juttua yhdessä jos toisessakin blogissa. Puikkojen ulkonäkö on sen verran komea, että aloin vähitellen kiinnostua näistä uutuuksista. Niinpä otinkin yhteyttä paikalliseen puotiin ja kyselin, että onko heillä näitä myytävänä. Vielä ne eivät kuulu valikoimiin, mutta puodinpitäjällä oli yhdet kakspuolikkaat, jotka sain ostaa kokeiltavaksi.


Tuskin olin päässyt kaupasta ulos, kun Karbonz-puikkoja piti ruveta testaamaan. Vauvan junasukkia rupesin testimielessä neulomaan, mutta se oli suuri virhe; puikot ovat 20cm pitkät ja melko jäykät, joten kymmenen silmukkaa puikolla tuntui auttamattoman kömpelöltä. Olin jo hieman pettynyt puikkoihini, mutta sitten päätin ruveta tekemään miesten sukkia, jolloin puikolla oli jo 17 silmukkaa. Nyt homma rupesi sujumaan paremmin, mutta edelleen puikot tuntuivat kovin joustamattomilta (ja sitähän ne todella ovatkin).

Pari päivää tikuttelin puikoilla ja sitten yhtäkkiä homma rupesi sujumaan kuin unelma. Rakkaus oli syttynyt, tosin hieman hitaasti! Neuleesta tulee todella tasaista ja neulominen on sujuvaa. Tykkään myös siitä, että metallisten kärkien ansiosta puikot hieman kilisevät. Jossain vaiheessa olin sitä mieltä, että näistä puikoista kannattaa ehdottomasti hankkia lyhyemmät versiot (15cm), mutta kyllä näillä pitkilläkin tulee hyvin toimeen.


Niihin Junasukkiin otin suosiolla käyttöön lyhyet puiset Knit Pron puikot. Regian lanka My first Regia myydään söpöissä 25g:n kerissä. Voiko enää suloisempaa ollakaan?!

Tänään minua ilahdutti: Sää on tällä viikolla ollut hyvin lauhaa ja ulkoilu on sen takia ollut mukavaa. Tosin joku voi olla asiasta eri mieltä...


Blogikoiran karvoihin lumi tarttuu kovin kiinni ja jokaisen lenkin jälkeen on käytävä suihkussa, jotta lumipaakuista päästään eroon.


17 kommenttia:

 1. Voih, nuo paakut on niin tutut meilläkin ja niitä saatetaan järsiä anturoiden välistä jo lenkilläkin.

  VastaaPoista
 2. Auts, mulla oli just hoidossa yksi kiharakarvainen koira oman dogin leikkikaverina ja sillä tuli kans paukkuja, mutta ei noin komeita kuitenkaan!

  Hiilikuitupuikot kiehtoo minuakin, varmaan pitää joskus testata!

  VastaaPoista
 3. Meillä kans nuo paakut on niin tuttuja. Nuo puikot haluan päästä testaamaan heti :)

  VastaaPoista
 4. Testaamatta on minullakin hiilikuitupuikot. Vielä joskus.....

  Meidän Collie ei ole saanut noin "komeita" palleroita kerrytettyä vielä karvoihinsa, mutta anturoiden välistä toisinaan pysähtyy paukoroita jurskuttamaan ennen matkan jatkamista.

  VastaaPoista
 5. Minäkin ostin yhdet, tosin heti 15 senttisinä kun sellaisilla muutenkin neulon. Tykkään kovasti!

  VastaaPoista
 6. Juu mullakin on nuo puikot, ostin 15 senttisinä. En ole vielä ehtinyt niitä kokeilemaan, kun on niin monta työtä puikoilla.

  VastaaPoista
 7. En ole tuollaisista puikoista kuullutkaan :O
  Bambupuikoista en tykkää, kun ne ei luista samalla tavalla, kuin metalliset !

  Mukavaa sunnuntaipäivää :)

  VastaaPoista
 8. Voi miten suloinen baby-Regia :) Koiraparan paakut ei ole kivat.

  VastaaPoista
 9. Noita minulla ei ole, mutta kun kirjoitit, minustakin kilinä tuntuu kivalta!

  VastaaPoista
 10. Upeat puikot varmasti. Bampupuikot eivät kolahtaneet minulle.

  VastaaPoista
 11. Voi suloinen koiruli :)

  Nämä puikot on minulle uusi tuttavuus, houkuttelevan näköiset kieltämättä!

  VastaaPoista
 12. Voi koiraparkaa :D Pysyypähän asunto pohtaana kun tassuissa ei kulkeudu hiekkaa tmv!

  VastaaPoista
 13. En ollutkaan ajatellut, että jotkut puikot joustaisivat - mutta kyllähän bambuiset ja puiset tosiaan aina hieman taipuu. :) Koirien elämässä tämä on kyllä se toinen kaamea vuodenaika, jos ei suihkusta niin välitä; samassa veneessä täälläkin. :D

  VastaaPoista
 14. Tuollaiset taipumattomat puikot voisivat olla minulle omiaan, minulla kun kaikki puikot tuppaavat vääntymään kippuraisiksi.
  Koiraparka :(

  VastaaPoista
 15. Kaupassa on tullut noita katseltua... kokeiluun eivät ole päässeet... saa nähdä miten käy. Hyvä kuitenkin tietää, että ovat jäykät. Oon nimittäin tykästyny puisten tai bambuisten taipuisuuteen, juuri nimenomaan sukkapuikoissa. Pyöröpuikoissa esim. jäykkyys taas on kyllä plussaa.... hmmm

  VastaaPoista
 16. Voi koiraparka. Meidän koira on niin pienikokoinen ja lyhytkarvainen, että paakkuja ei onneksi juurikaan jää karvoihin eikä anturoihin.

  Voi miten suloinen lankakerä, aivan ihana =)

  VastaaPoista
 17. Mulle jäi vielä yhdet hiilet omaan testikäyttöön ja olen tässä miettinyt et kehtaanko sanoa et en tykänny yhtään! Kaikki muut kun niistä hehkuttaa... Kahdessa puikossa se metallin ja hiilen väli takertui lankaan ja liian pitkätkin olivat. Kilinästä tykkäsin:-)
  Voi blogikoiraparkaa. Tänään sillä taitaa olla oikea paakkupäivä!

  VastaaPoista