Sivut

sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Midsummer Haze

MIDSUMMER HAZE
Lanka: SchoppelWolle 6 Karat 62g
Puikot: 3.5mm
Ohje: Midsummer Haze by Joji Locatelli
Joji Locatellin suunnittelema Midsummer Haze on nerokas kaulurin ja huivin välimuoto. Kaulassa se näyttää huivilta, mutta se pysyy paljon paremmin paikoillaan, koska se on muodoltaan kaulurimainen putki.


Minä valitsin langaksi Schoppel Wollen 6 Karatin, jossa on 80% villaa ja 20% silkkiä. Vaikka langassa on yhtä paljon metrejä kuin ohjeen langassa, niin siitä huolimatta minun kauluristani tuli paljon pienempi. Onneksi tämä minunkin on ihan käyttökelpoinen asuste, vaikka välillä tuntuikin, että olen neulomassa pientä kuolalappua!


En oikeastaan käsitä, miten olen tullut valinneeksi tämän värisen langan. Se ei nimittäin ole mielestäni erityisen kaunis. Näitä kuvia katsoessa, neule näyttää kuitenkin ihan mukiinmenevältä vasten kasvojani.


Kaulurini pienuuden takia hapsut olivat aivan ehdottomat.


Vähän kutkuttaisi neuloa toinenkin Midsummer Haze. On vaan jotenkin tylsä neuloa saman ohjeen mukaan kaksi kertaa. Täytyy vielä miettiä asiaa. Tosin Jojilta ilmestyi vähän aikaa sitten toinenkin kauluri, joka muistuttaa tyyliltään Midsummer Hazea.

Tänään minua ilahdutti: 


perjantai 20. lokakuuta 2017

Wolkig

WOLKIG
Lanka: Petrichor Yarns Merino/Silk 86g
Puikot: 4mm
Ohje: Wolkig by Martina Behm (Knitty First Fall 2017)

Martina Behmin ohje Wolkig ilmestyi tänä syksynä Knittyssä, joka on ilmainen nettilehti. Innostuin ohjeesta välittömästi. Ohje on yksinkertainen, nutta pienellä jujulla neulepinnasta tulee varsin jännittävä.



Tässä työssä käytin ensimmäistä kertaa Petrichor Yarnsin lankaa. Langassa on 50% merinoa ja 50% silkkiä, joka tuo mukavaa kiiltoa.


Lanka on aika "löröä", joten minun kaulurini valuu kaulalle. Se on oikeastaan vain hyvä asia, sillä jämäkämmästä langasta olisi voinut tulla sellainen vaikutelma, että minulla on niskatuki kaulassa!


En ajatellutkaan, että kauluri lämmittäisi kaulaa, vaan se on lähinnä koriste, joka piristää esim. tylsää mustaa puseroa.


Tänään minua ilahdutti: Blogikoira oli mukana kuvauksissa. Vaikka lehtiä ei puissa ja pensaissa enää ole kovin paljon, niin yksi lehti jäi ikävästi kuonon päälle.


Minua tämä näky nauratti, mutta koira oli asiasta eri mieltä ja näytti minulle kieltä!


keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Virkaten ylhäältä alas

Vaikka olen aina tehnyt paljon käsitöitä, niin virkattuja vaatteita olen tehnyt vain muutaman. Syynä on osittain se, että neulon mieluummin kuin virkkaan, mutta osasyynä on myös se, että virkatuista vaatteista tulee usein aika jäykkiä.  Niinpä kiinnostuin kovasti, kun näin, että markkinoille on tullut virkkauskirja, joka lupaa, että vaatteista tulee täydellisesti istuvia ja mikä parasta; ne tehdään ylhäältä alas yhtenä kappaleena!

VIRKATEN YLHÄÄLTÄ ALAS
Täydellisesti istuvat puserot ja jakut
Dora Ohrenstein
Minerva
Kirja jakaantuu kahteen osaan; kirjan alussa on ensin 55 sivuinen tekniikkaosuus ja sen jälkeen on 14 virkkausmallia. Tiesittekö muuten, että virkkaus kehittyi vasta 1800-luvulla? Aluksi virkkaamalla valmistettiin esim. kukkaroita ja liinavaatteiden reunuksia. Kuitenkin jo 1800-luvun loppuun mennessä vaatteiden valmistus virkkaamalla oli yhtä yleistä kuin neulomalla. Mielenkiintoista!


Virkaten ylhäältä alas -kirjassa ei ole lainkaan malleja paksuille langoille, koska ne eivät tee vaatteista kauniisti laskeutuvia ja istuvia. Samasta syystä ohjeissa suositaan joustavia kuituja ja avoimia silmukoita.


Ohjeosion alusta löytyvät helpot mallit ja vaikeustaso lisääntyy loppua kohti. Haastavia malleja on vain muutama.


Teoriaosuudessa neuvotaan, miten malleja voi muokata jokaisen vartalolle sopiviksi.


Uskoisin, että tämän kirjan lukemisen jälkeen monelta karisee epäilys siitä, ettei virkkaamalla saisi aikaiseksi kivoja puseroita ja jakkuja.

Tänään minua ilahdutti: Minulla on syysloma! Vietin jo kolme päivää Tukholmassa asuvan tyttäreni luona. Näin monia sellaisia paikkoja, joissa en ole aikaisemmin käynyt. Esimerkiksi Drottningholmin linna oli varsin vaikuttava. Suosittelen myös Fotografiskaa, jossa voi tutustua valokuvataiteeseen.

sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Vähän messuilua ja uusia hankintoja

Tämän syksyn messukausi on nyt minunkin osaltani avattu. Kävin nimittäin lauantaina Turun kirjamessuilla.


Aika kummallista, mutta en ostanut yhtään kirjaa tällä kertaa! Kuvassa olevan kirjan sai jokainen kävijä lahjaksi lauantaina. Ei Turun messuissa sinänsä mitään vikaa ole, mutta jotenkin vaan Helsingin messut tuntuvat niin paljon monipuolisemmilta.


Kirjojen sijaan löysin Maarit Ailion ihania neuleaiheisia postikortteja.

Jos ei kirjahyllyni saanut täytettä messuilta, niin lankahyllyn laita on toisin!


Nykyään en osta kovin paljon Novitan lankoja. Välillä kuitenkin tulee vastaan sellaisia houkutuksia, ettei niistä oikein voi kieltäytyä. Sellainen oli tällä kertaa Elegia, josta aion tehdä huiveja.


Lankakauppa ILO Yarns:iin oli tullut kahta uutta Louhittaren Luolan lankaa; Luonnotar ja Kytöläinen II. Piti niistäkin hankkia maistiaiset.


Ja sitten vielä Petrichor Yarnsilla oli päivitys. Ostin kaksi vyyhtiä merino/cashmere/nylon -lankaa. Aika namin värisiä vyyhtejä!

Valmistuneita töitä ei ole syntynyt ihan toivottuun tahtiin, mutta yhdet sukat sain sentään valmiiksi.

SOCKI-SUKAT
Lanka: Adlibris Socki 94g
Puikot: 3.5mm
Adlibriksessa oli keväällä ihan poskettoman hyviä lankatarjouksia. Esimerkiksi tämä Socki-lanka maksoi alle 2e/100g. Paksuudeltaan se vastaa Seitsemän Veljestä.


Ainakin neulottaessa lanka tuntui ihan laadukkaalta. Tykkään myös kovasti sinivihreästä värityksestä. (Meadow Creek). Yksi kerä riitti hyvin n. 39-40 kokoisiin sukkiin. Varren korkeus on n. 13cm.

Tänään minua ilahdutti: Blogikoira! Tuntuu, että koiruli muuttuu päivä päivältä rakkaammaksi.



keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Vilukissan villasukat

VILUKISSAN VILLASUKAT
Kirjoneulesukat isoilla puikoilla
Sarita Kotkavalkama
Minerva
Monissa sukkakirjoissa on nykyään ohjeita lähinnä ohuille langoille. Sarita Kotkavalkaman kirjassa Vilukissan villasukat kaikissa ohjeissa on käytetty paksuhkoja lankoja.


Kirja on kovakantinen ja siinä on ohjeita kaiken kaikkiaan 15 ja osa niistä sopii sekä miehille että naisille.



Kaikissa sukkamalleissa on kirjoneuletta ja mallit ovat mielestäni kauniita. Hyvää on myös se, että malleissa on käytetty sellaisia lankoja, joita jokaisen on helppo löytää (Drops Karisma ja Lima, Gjestal Janne ja Novita 7Veljestä).


Kirjan miinuspuoliin kuuluu sama asia, kuin Sarita Kotkavalkaman ensimmäisessäkin neulekirjassa, nimittäin tökerö kieliasu. Tässä yksi esimerkki:

"Kun lankojen hamstrausvimma iskee, lankoja on aivan pakko olla joka sorttia ja väriä ja paksuutta. Eihän se tietenkään haittaa, mutta haittaa se kuitenkin."


Ehkäpä sukat olisi myös kannattanut pukea jalkeen hieman tarkemmin...

Tänään minua ilahdutti: 


Itse asiassa tämä Prymiltä saatu tuotepaketti ilahdutti minua jo viime viikolla. Sain heiltä nimittäin tossuntekopaketin, jossa on kaikki tarvittava aina tossun pohjista nuppineuloihin asti. Ainut miinuspuoli on, että minulla on liian iso jalka! Nahkapohjat on nimittäin tarkoitettu 36-38 kokoiselle jalalle ja minun jalkani koko on 40.