lauantai 13. elokuuta 2016

Hermionen sukat

Regian Arne & Carlos -sukkalangat ovat houkutelleet minut ostoksille jo monta kertaa. Viime joulukuussa hankittu lanka kuuluu herrojen kolmanteen "painokseen" (edition 3).

HERMIONE´S EVERYDAY SOCKS
Regia by Arne & Carlos (Edition 3) 77g
Puikot: 2.25mm
Ohje: Hermione´s Everyday Socks by Erica Lueder

Alunperin ajattelin yhdistää tähän lankaan petrolia Stepiä, jota sattumalta ostin yhtä aikaa. Se olisi kyllä hyvin sointunut tähän Regian lankaan, mutta viime hetkellä päätin neuloa sukat vain yhdestä langasta.


Ohjeeksi valitsin Ravelrystä löytyvän ilmaisohjeen: Hermiones Everyday Socks. Ohje on varsin suosittu, sillä valmiita projekteja löytyy lähes 15000 kappaletta!


Suosion syynä on varmasti se, että ohje on mukavan yksinkertainen, mutta pintaneule on kuitenkin mielenkiintoisen näköinen.


Langan kuvioihin en ole ihan superihastunut. Mielestäni herrojen aikaisemmin suunnittelemat langat ovat kauniimpia.


Päivän kirjavinkki: Minä matkustan yksin, Samuel Bjørk


Kesän aikana olen lukenut todella paljon (ainakin minun mittapuuni mukaan). Ehkäpä mieleenpainuvin kirja on ollut norjalaisen Samuel Bjørkin Minä matkustan yksin. Aihe on rankka, sillä kirja alkaa siitä, että metsästä löytyy kuusivuotiaan tytön ruumis. Tyttö on ripustettu puuhun ja hänet on puettu kauniiseen nuken mekkoon. Heti ensi sivuista alkaen kirja onnistuu koukuttamaan lukijan. Kirjaa lukiessa minulle tuli usein mieleen telkkarisarja Silta. Näissä kahdessa on jotakin samaa tunnelmaa.

Tänään minua ilahdutti: Viikonloppu on paljon "arvokkaampi" nyt, kun kun työt ovat alkaneet. Tosin töissäkin oli ihan kiva olla pitkästä aikaa.

sunnuntai 7. elokuuta 2016

Virkattu bambujakku

Novitan mustaa Bambu-lankaa ostin melko tarkkaan kahdeksan vuotta sitten. Aloin virkata langasta jossain vaiheessa jakkua, mutta se ei kuitenkaan koskaan valmistunut. Kolmisen vuotta sitten valitsin uuden ohjeen, mutta tälläkään ohjeella ei tullut valmista kovin nopesti. Kolmena kesänä olen virkannut sitä hieman, mutta vasta nyt neljäntenä sain sen valmiiksi.

KÄÄNTÖKAULUSJAKKU
Lanka: Novita Bambu 487g
Koukku: 3mm
Ohje: Novita Kesä 2007
Ohje on Novitasta ja sillä on varsin ytimekäs nimi: "Kääntökauluksellinen virkattu hihaton jakku". No, onhan tuo nimi ainakin aika kuvaava. Ohjeesta poiketen minä tein omasta versiostani aika paljon pidemmän.


Tällainen pidempi malli peittää kivasti strategiset paikat!



Tosin avoin etuosa on aika armoton vatsamakkaroille.



Parasta tässä jakussa on mielestäni tuo kaulus. Tuossa ylemmässä kuvassa rinnan kohdalla ei ole roska, vaan siinä pörrää ampiainen, joilta ei voinut välttyä edes kuvaussession aikana.

Tänään minua ilahdutti: Minulla on vielä kaksi päivää lomaa jäljellä! Aion nauttia niistä vilkuilematta liikaa kelloa. Työpäivinä sitä saa tehdä ihan tarpeeksi.



torstai 4. elokuuta 2016

Bombay-kesäsukat

BOMBAY-KESÄSUKAT
Lanka: Katia Bombay 68g
Puikot: 2.25mm
Ohje: Perussukka 16s/puikko, 3o 1n
Minun ei ollut edes tarkoitus ostaa tätä Katian Bombay sukkalankaa, mutta kun kauppias sanoi sen olevan juuri minun väriseni, niin pakkohan se oli ostaa. Tehokasta myyntiä sanoisin! Jos totta puhutaan, niin ei minua ole kovin vaikea houkutella lankojen ostoon...


Kauniin väriset sukat Bombaysta tulikin, vaikka näissä puuvillaa sisältävissä langoissa värit eivät olekaan kovin voimakkaita.


Otin poikkeuksellisesti sukat heti käyttöön, sillä vanhoihin vastaaviin tuli juuri reiät pohjaan. Minä en villasukkia rupea parsimaan, sillä uustuotanto on tässä talossa varsin vilkasta!


Kesällä ei muuten parempaa yhdistelmää olekaan kuin villasukat ja Crocsit!

Tänään minua ilahdutti: 


Vuosikausia olen laittanut ikkunoiden alle petunioita, mutta tänä vuonna valitsinkin pelargonioita ja päivänkakkaroita. Ne tuntuvat viihtyvän hyvin tässä paikassa.