keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Breathing Space

Veera Välimäen suunnittelema Breathing Space oli heti ensi silmäyksellä sellainen pusero, että sellainen on pakko saada. Helmikuussa hankin ohjeen ja langat löytyivät kätevästi omasta varastosta. Puseron neulomisen tosin aloitin vasta huhtikuun lopussa.

BREATHING SPACE
Lanka: Wollmeise Twin ja Araucanía Itata Multy yht. 417g
Puikot: 3 ja 3.5mm
Ohje: Breathing Space by Veera Välimäki
Jos tarkkoja ollaan, niin aloitin ensimmäisen version neulomisen jo paljon aikaisemmin. Valitettavasti siitä oli tulossa valtavan iso. Ja vielä valitettavampaa on, että huomasin tämän ikävän tosiasian vasta, kun vartalo-osa oli melkein valmis! Tässä kohtaa moni varmaan ajattelee, että miksi ihmeessä en sovittanut puseroa, sillä sehän neulotaan ylhäältä alas. No, kun pyöröpuikko oli sen verran lyhyt, etten mahtunut puseron sisälle, enkä jaksanut hakea pidempää puikkoa! Olisi ehkä kannattanut...


Kakkosversiossa vaihdoin puikot puolta numeroa pienempiin ja jätin suurimman osan lisäyksistä tekemättä.


Vieläkin pusero on melko reilu. Kastelun jälkeen se venähti myös hieman lisää pituutta. Hihat voisivat olla aavistuksen verran lyhyemmät. Täyspitkiä en niistä halunnut, sillä se tekisi puserosta jotenkin liian raskaan.


Vaaleanpunainen on Wollmeise Twin -lankaa ja väri on nimeltään Tutu light. Aika ärhäkkä väri, mutta jotenkin se sopii aika hyvin kesään. Raitavärinä on Araucanían Itata Multy, joka on villan, silkin ja bambun sekoitusta. Aika hassua, että olen ostanut kummatkin langat vuonna 2010 netin kautta; toisen Saksasta ja toisen Englannista.


Tänään minua ilahdutti: Pihallamme kasvava jasmiini kukkii tällä hetkellä kauneimmillaan.


torstai 23. kesäkuuta 2016

Jättipeitto

Keräsin samaan koriin lankoja, jotka ovat melko paksuja ja joista tuskin tulee tehtyä mitään vaatetta. Mielessä oli torkkupeiton tekeminen, mutta mallia jouduin miettimään jonkin aikaa. Lopulta päädyin tuttuun ja turvalliseen isoäidinneliöön.

JÄTTIPEITTO
Lanka: mm. Filatura Di Grosa Mimosa, Novita Isoveli, Novita Puro, Novita Softy, Noro Kureyon yht. 1855g
Koukku: 7mm
Peitto on siis yksi valtava isoäidinneliö! Vaikka malli on yksinkertainen, niin lankojen sommittelu toi kuitenkin mielenkiintoa työhön.


En ole mitannut peittoa, mutta kuten kuvasta näkyy, niin koko tuuletusteline täyttyy tästä peitosta.


Tykkään lopputuloksesta todella paljon juuri värien takia. Tosin en tiedä, mihin sijoittaisin näin suuren peiton. Eiköhän sillekin paikka vielä löydy.


Peiton reunaan virkkasin yksinkertaisen koristereunuksen.


Hartiani eivät valitettavasti tykkää paksujen lankojen virkkaamisesta, joten välillä pitää siirtyä takaisin neulomiseen. Tosin mulla on vielä paljon paksuja lankoja jäljellä, joista todennäköisesti tulee lisää peittoja. Sitä paitsi virkkaamalla lankavarasto pienenee tehokkaasti!

Lankavarastoni pieneni myös hieman, kun lähetin Päivikille palkinnon hienosta arvauksesta.


Tänään minua ilahdutti: Huomenna on juhannusaatto!

tiistai 14. kesäkuuta 2016

Vielä toinen Spindrift Shawl

Aika harvoin teen samalla ohjeella useamman neuleen. Kakkosversio Spindrift Shawlista pääsi kuitenkin puikoille ennen kuin edellinen oli edes vielä pingotettu.

SPINDRIFT SHAWL
Lanka: Cherry Tree Hill Supersock 109g
Puikot: 4mm
Ohje: Spindrift Shawl by Helen Stewart
Langan olen ostanut noin viisi vuotta sitten. Ostin silloin eräältä bloggaajalta valtavan lankapaketin ja siinä oli mukanan monta ylellistä lankavyyhtiä. Vaaleansininen ei yleensä kuulu suosikkeihini, joten tämä Cherry Tree Hillin lanka sai melko kauan odotella vuoroaan.



Nyt kun katselen näitä huivikuvia, niin eihän tuo väri olekaan yhtään hullumpi! Lanka on 100% merinoa, joten se on myös hyvin pehmeää.


Tykkäsin edelleen neuloa tätä huivimallia, mutta ehkäpä seuraavaksi pitää jo keksiä jotakin muuta neulottavaa.



Yllä olevissa kuvissa kummatkin Spindriftit sulassa sovussa.

Tänään minua ilahdutti: Tiistait ovat erityisen huonoja postipäiviä, mutta tänään Novita yllätti iloisesti:


Kuten kannesta näkyy, niin kyseessä on lahjalehti. Lehti ei ole paksu, mutta ihan kivoja ohjeita siinä näyttää olevan.



perjantai 10. kesäkuuta 2016

Spindrift Shawl

Viime kesänä ostin Raision Machia Designista Colinetten JitterBugia. Langan nimi Paintbox kuvaa varsin hyvin tätä iloisen väristä lankaa.

SPINDRIFT SHAWL
Lanka: Colinette JitterBug 128g
Puikot: 4mm
Ohje: Spindrift Shawl by Helen Stewart

Huivilangaksi tätä alunperinkin ajattelin, mutta vasta vähän aikaa sitten silmiini osui sopiva malli. Helen Stewart nimittäin julkaisi ilmaisen huiviohjeen nimeltä Spindrift Shawl.


Olen aiemminkin ihaillut Helenin huiviohjeita, mutta tämä oli ensimmäisen, jonka neuloin.


Helenin ohjeissa on mainio prosenttisysteemi, jonka avulla on helppo seurata langan riittävyyttä. Muutenkin ohje oli todella selkeä, joten suosittelen sitä!


Tällainen läikikäs lanka ei vielä vähän aikaa sitten ollut minun suosikkini, mutta kummasti siihen on silmä tottunut, sillä nythän se on joka paikassa supersuosittua.


Niin paljon ihastuin tähän huiviin, että minulla on jo toinen samalla mallilla tehty huivi pingottumassa.


Tänään minua ilahdutti: Alkuviikosta minulla oli synttärit ja sen kunniaksi piipahdin taas tuolla Raision kaupassa. Tälläkin kerralla mukaan tarttui JitterBugia:


Aika herkulliset vyyhdit, vai mitä?

torstai 9. kesäkuuta 2016

Arvauskilpailun tulos on selvillä

Eilen illalla päättyi kilpailu, jossa tehtävänä oli arvata, kuinka paljon minun lankavarastoni on kasvanut huhti- ja toukokuun aikana. Arvauksia tuli kaiken kaikkiaan 47. Hurjin arvaus oli 21,8 kg ja maltillisin 1375g.

Ihan oikeaa vastausta ei löytynyt, mutta melko lähelle kuitenkin päästiin. Lankaa tuli kahden kuukauden aikana hankittua yhteensä 9119g ja lähimmäksi pääsi Päivikki, jonka arvaus oli 9,3 kg. Onneksi olkoon! Laitatko tulemaan yhteystietosi sivupalkissa olevaan sähköpostiosoitteeseen, niin saan lankapalkintosi matkaan. Palkintolankoja en ole vielä valinnut, mutta laatikon sain jo hankituksi!

Tänään minua ilahdutti: Olen tutustunut vasta muutaman viikon ajan Facebookin ihmeelliseen maailmaan. Monta vuotta olen vannonut, että sinne minä en mene, mutta näin tässä kuitenkin kävi. Tänään olen saanut aikaiseksi blogilleni oman Facebook-sivun, jota voi käydä tykkäämässä tuolta sivupalkista.