maanantai 28. maaliskuuta 2016

Pääsiäissukat

Lankalauantai sujui minun osaltani tänä vuonna ilman lankaostoksia, mutta sukkasunnuntaina sain sentään yhdet sukat valmiiksi.


PÄÄSIÄISSUKAT
Lanka: Austermann Step 70g
Puikot: 2.25mm
Ohje: perussukka (16s/puikko)
Edellisenä viikonloppuna tarvitsin koulutuspäiville jonkin yksinkertaisen neuleen ja sukkahan on melkein paras näihin tilanteisiin. Tähän lankaan päädyin, koska Stepin värit ovat niin keväiset ja kyllähän ne pääsiäiseenkin sopivat. Lanka on itse asiassa hankittu jo kesäkuussa 2012.


Koulutuspäivän aikana en kauhean paljon ehtinyt sukkia neulomaan, mutta automatkalla lauantaina ne edistyivät huimaa vauhtia ja sukkasunnuntaina tikuttelin viimeiset silmukat.


Elämäni aikana olen neulonut kymmeniä sukkia, mutta aina olen ollut hieman tyytymätön kantapään toiseen reunaan. Tällä kerralla onnistuin mielestäni täydellisesti silmukoiden poimisessa. Tässä todisteet kummastakin reunasta:



Tänään minua ilahdutti: Töissä on ollut niin kiire, että en paljon koristellut huushollia pääsiäiseksi. Kukat kuitenkin hankin ja niistä onkin ollut iloa koko pääsiäisen ajan.



sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Taina-huivi

Tämän vuoden ensimmäisen lankaostoksen tein 4. päivä helmikuuta Lidlissä. Menin itse asiassa ostamaan sukkalankaa, mutta päädyin kuitenkin ostamaan Sunny-nimistä lankaa, joka on puuvillan ja polyakryylin sekoitusta. Mustavalkoinen lanka oli juuri sopivaa huivilankaa, sillä tällainen väritys sopii melkein minkä tahansa vaatteen kanssa.

TAINA
Lanka: Crelando Sunny 162g
Puikot: 4mm
Ohje: Taina by Eeva Kesäkuu
Ohjeeksi valitsin Eeva Kesäkuun Taina-huivin. Pitäähän jokaisella Tainalla olla oma nimikkohuivi!



Lanka sopii mielestäni mainiosti tähän ohjeesen. Muutamat värien lätäköitymisetkin tuntuvat tässä ihan kivoilta.



Neulottaessa langasta irtosi jonkin verran väriä käsiin, mutta liottaessani huivia pingotusta varten, niin väriä ei liuennut veteen.


Huivin koko on täydellinen. Nyt olenkin kahden vaiheilla, että pidänkö huivin itselläni vai annanko sen kenties äitienpäivänä äidilleni lahjaksi. Lankaa on tosin vielä 138g jäljellä, joten voi olla, että kumpikin saa oman huivinsa.

Päivän kirjavinkki: Solblekt av solen, Mark Levengood


Solblekt av solen (suom. Vasten auringon siltaa) on jo viides Mark Levengoodin kirja, jossa kuvittajana on Ilon Wikland. Nämä Levengoodin kirjat ovat sellaisia hyvänmielen tuojia. Illalla ennen nukahtamista on mukava lukea pari lukua ja samalla nollata päänsä päivän tapahtumista. Suomennos ei ole vielä ilmestynyt, mutta mitäpä, jos verryttelisit hieman ruotsin kielen taitoasi tällä kirjalla.

Tänään minua ilahdutti: Meidän huushollissamme on jo jonkin aikaa ollut Netflix, mutta en ole montakaan ohjelmaa sieltä vielä katsellut. Elokuviakin katson yleensä melko harvoin, mutta ihan lähiaikoina olen katsonut Netflixistä Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi sekä Piiat. Suosittelen kumpaakin elokuvaa!

tiistai 8. maaliskuuta 2016

Pojan sukat Famesta

Tajusin tässä eräänä päivänä, että kummitytölleni olen neulonut useammat sukat, mutta kummitytön pikkuveli ei ole saanut mitään minun neulomaani. Pojalla on jo ikää 12 vuotta, joten eiköhän ollut jo aika tehdä asialle jotakin!


Lankavarastosta piti valita "poikamainen" väri, mutta ei kuitenkaan mitään liian synkkää. Uskoisin tämän Marks&Kattenin langan olevan juuri sopiva.

FAME-SUKAT
Lanka: Marks&Kattens Fame 65g
Puikot: 2.25mm
Ohje: perussukka (16s/puikko)
Koko on aina pienoinen arvoitus. Yritin tähdätä kokoon 38, mutta kyllä nämä minunkin jalkaani sopivat (kokoni on 39). Poikien jalat onneksi kasvavat kovaa vauhtia, joten kyllä nämä jossakin vaiheessa ovat sopivat.



Tykkäsin langasta kovasti. Yksi solmu tosin aiheutti sen, että jouduin kerimään välistä aika pitkän pätkän pois, jotta kuvio jatkuisi järkevästi.


Tänään minua ilahdutti: Sain jouluna lahjaksi 100e rahaa, jota olen säästellyt viikkokaupalla. Normaalisti ryntäisin tuollaisen rahasumman kanssa lankakauppaan, mutta kun nyt pitää arvostaa lankavaraston aarteita, niin ostopäätöksen tekeminen olikin vaikeampaa. Hiihtolomalla kuitenkin löysin kaupan, jossa oli loppuunmyynti ja tuolla rahalla sain ostettua Marimekon kupit ja pienen laukun sekä vielä iki-ihanan Peppipaidan:



Sain täydellisen ihanan joululahjan ja rahaa vielä jäikin 8e!