sunnuntai 30. elokuuta 2015

Haluatko voittaa lankaa?

Blogini täytti eilen viisi vuotta, joten nyt on taas aika järjestää perinteinen synttäriarvonta. Palkintona on laatikollinen lankaa!


Voitto pitää sisällään seuraavat langat:

TeeTee Cacao 400g

Novita Crystal 300g

Sandnes Kitten Mohair 100g

Novita Siru 200g

Schachenmayr Mohair Lux 250g
Eli lankaa on yhteensä 1250g!


Jos haluat osallistua paketin arvontaan, toimi seuraavasti.

1) Kommentoi tähän postaukseen ja kerro, millainen langanostaja sinä olet. Ostatko lankaa vain tiettyyn projektiin vai lankeatko tarjouksiin? Ostatko vain yhden kerän testimielessä vai ostatko heti kilon, jotta lanka varmasti riittää? Voit myös paljastaa lankavarastosi suuruuden (jos uskallat!).

2) Jokainen kommentoija saa yhden arvan. Jos olet liittynyt lukijaksi (tai teet sen nyt), saat lisäarvan.

3) Lisäarvan voit saada myös mainostamalla synttäriarvontaa blogissasi. Voit käyttää yllä olevaa kuvaa.

4) Muista mainita kommentissasi, kuinka monella arvalla olet mukana (max. 3 arpaa/henkilö).

5) Osallistumisaika päättyy lauantaina 5.9.2015 klo 24.

Onnea arvontaan!

Tänään minua ilahdutti: Olen ollut loman jälkeen töissä jo vajaat kolme viikkoa, mutta vasta nyt rupeaa tuntumaan siltä, että pääsen taas arkirutiineihin kiinni. Bloggaaminenkin on ollut melko vähäistä, sillä kuvien ottaminen on tuntunut ylivoimaiselta. Tänään sain runsaasti kuvia jemmaan tuleviakin postauksia varten!

sunnuntai 23. elokuuta 2015

Jämälankasukat

Sukan neulojalle kertyy väkisinkin iso kasa jämälankoja.


Keräsin yhteen kaikkein pienimpiä nöttösiä ja jaoin ne kahtia. Kaveriksi valitsin yksivärisen Nalle-langan ja rupesin neulomispuuhiin. Lopputuloksena tällaiset raitasukat:

JÄMÄLANKASUKAT
Lanka: Novita Nalle ja erilaiset jämät yht. 94g
Puikot: 3mm
Ohje: perussukka (14s/puikko)

Yksivärisellä langalla neuloin aina kaksi kerrosta ja raitalangalla kolmen kerroksen raitoja, kunnes lanka loppui. Silloin oli aika vaihtaa uuteen väriin.


Ottaen lähtökohdan huomioon, niin sukista tuli ihmeen rauhalliset väritykseltään.


Tykkään sukista kovasti! Ei siis kannata nyrpistellä jämälangoille, vaikka kieltämättä uudet tuliterät kerät houkuttelevat joskus enemmän.



Tänään minua ilahdutti: Ainakin kahteen paikalliseen ruokakauppaan on ilmestynyt salaattibaari. Toisin sanoen asiakas saa itse koota salaatin omien mieltymystensä mukaan. Tosi kätevä vaihtoehto aina silloin kun oikein laiskottaa!

tiistai 4. elokuuta 2015

Vadelmankukka-peitto

Aika tarkalleen vuosi sitten aloin virkata Puro-langasta neliöitä. Ohjeen löysin Unelmien Talo&Koti -lehdestä. Ohjeen on laatinut Sari Niiranen, joka tunnetaan Sufferiinan Salonki -blogista.

VADELMANKUKKA
Lanka: Novita Puro ja Novita Isoveli yht. 1780g
Koukku: 5mm
Ohje: Vadelmankukka
Viitosen koukulla palat valmistuivat melko nopeaamn tahtiin. Tähän sain hyvin ujutettua kaikki mahdolliset Puro-langan jämät. Kaiken kaikkiaan peittoon on käyetty ainakin 10 erilaista Puron sävyä. Kivasti ne kuitenkin sointuvat toisiinsa.


Palaset eivät ole ihan tarkalleen ohjeen mukaan tehtyjä, sillä muistaakseni lisäsin jokaiseen palaan kaksi pyväskerrosta. Viimeisen pylväskerroksen tein Novitan Isoveli-langalla, jota käytin myös peiton yhdistämiseen.



Olen tehnyt elämäni aikana monta erilaista peittoa, mutta tämä taitaa olla niistä kaikkein onnistunein.



Kuvat on otettu aika myöhään illalla. Talon miesväki osallistui kuvauksiin kokeilemalla salaman ominaisuuksia...


Pakko myöntää, että kuvista tuli aika kivoja!


Pitihän se lisäsalama sitten laittaa kukkapenkkiinkin. Kummasti saivat rikkaruohotkin lisävalaistusta!



Tänään minua ilahdutti: Lomaa on viikko jäljellä ja vihdoinkin saatiin kaivattua lämpöä. Minäkin uskaltauduin pitkälle pyöräretkelle ja olipas se hauska kokemus. Ei hyvään kesäfiilikseen ihmeitä kaivata.