sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Pieni mainos

Edellisessä postauksessa oli juttua siivousvimmastani. Olen nyt lajitellut kaikki myytävät langat. Laitoin langat ensin myyntiin Novitan Neulomoon. Jos olet siis Novitan tilaaja, niin pääset kurkkaamaan noita lankoja. Lankapaketteja on yhteensä 14 ja lankaa taitaa kaiken kaikkiaan olla myynnissä 25kg!!! Toivottavasti langoille löytyy uusi koti.

torstai 25. kesäkuuta 2015

Summer Stripes -sukat

Vettä vihmoo ja lämpöä on vaivaiset 13 astetta. Kesäksihän tätä kutsutaan, mutta varsinaiset kesävaatteet saavat vielä odotella kaapissa. Villasukat sen sijaan ovat aina vaan ajankohtaiset. Näillä uusimmilla on sentään kesäinen nimi: Summer Stripes!

SUMMER STRIPES SOCKS
Lanka: Austermann Step 70g
Puikot: 2.5mm
Ohje: Perussukka (16s/puikko, 3o 1n)

Step kuuluu minun kestosuosikkeihini. Tälläkin hetkellä minulla on seitsemän korkkaamatonta kerää kaapissa.



Juhannusruusukin on vasta nyt innostunut kukkimaan.

Päivän kirjavinkki: Hausfrau - Kotona Sveitsissä, Liisa Helve-Sibaja


Muiden maiden arjesta on hauska lukea, kun kirjoittajana on maassa asuva suomalainen. Liisa Helve-Sibaja on Zürichin esikaupungissa asuva suomalainen toimittaja, joka on jo pitkään asunut Sveitsissä costaricalaisen miehensä ja teini-ikäisen tyttärensä kanssa. Kirjasta sai todella paljon tietoa viihdyttävässä muodossa. Kannattaa ehdottomasti lukea!

Tänään minua ilahdutti: Kurjasta säästä on ollut se hyöty, että minuun on iskenyt ihan armoton siivousinnostus! Haluan päästä kaikesta turhasta tavarasta eroon. Tältä näytti, kun raivasin vaatekaapistani turhat vaatteet pois:


Myös kengät saivat kyytiä:


Raivauksen kohteeksi ovat joutuneet myös mm. kirjoituspöydän laatikot, vessojen kaapit ja kirjahyllyt. Eilen vuorossa oli valtava lankavarastoni. Aion lähiaikoina laittaa myyntiin seuraavissa kuvissa näkyvät langat:



Teen langoista varmaan suurempia paketteja, sillä muuten myyntirumbasta tulee liian monimutkainen.

keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Filmstrip-huivi

Joskus tulee vastaan ohjeita, joista heti tietää, että tuollainen on saatava. Suvi Simolan Filmstrip kuuluu tähän kategoriaan.

FILMSTRIP
Lanka: Debbie Bliss Merino dk ja Sublime Cashmere Merino Silk dk yht. 202g
Puikot: 4mm
Ohje: Filmstrip by Suvi Simola
Ohjeen ostettuani meinasi tosin tulla uskon puute, sillä sivuja ohjeessa on kaiken kaikkiaan 10!


Myöhemmin tajusin, että sivujen suuri määrä on hyvä asia, sillä ohje oli superselkeä.


Neuloessa oli sellainen tunne kuin suunnittelija Suvi pitäisi koko ajan kädestä kiinni ja pitäisi huolta siitä, ettei virheitä pääse syntymään.


Kummatkin langat löytyivät omasta varastosta. Valitettavasti valkoinen lanka loppui hieman kesken ja siksi viimeisessä osiossa on vain kaksi valkoista raitaa.


Musta ja valkoinen sopivat mielestäni erinomaisesti tähän huiviin, eikä tuo yhden raidan puuttuminen oikeastaan häiritse.

Tänään minua ilahdutti: Tyttären ylioppilaskuvat otettiin vasta tänään ja niinpä minä sain kauniin mallin myös huivikuvauksiini!

keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Neuleiden neljä vuodenaikaa

Isagerin lankoja olen kuolannut mm. lankakauppa Kerän sivuilta. Ravelryn suosikeistani löytyy puseron ohje nimeltä Olive, jonka on sattumoisin suunnitellut Helga Isager. Toisin sanoen Isager-nimi oli minulle jo jonkin verran tuttu, kun sain kuulla, että Jonna Hietala on suomentanut Helga Isagerin kirjan Neuleiden neljä vuodenaikaa.

NEULEIDEN NELJÄ VUODENAIKAA
Helga Isager
suom. Jonna Hietala
Atena

Kirjan kirjoittaja on tanskalainen neulesuunnittelija. Takakannessa kirjaa kuvaillaan näin: "Herkkää ja vähäeleistä, luonnollista ja kevyttä." Kirjaa tarkemmin tutkittuani voin sanoa, että edellä olevat sanat kuvaavat kirjaa varsin hyvin.

Nimensä mukaisesti kirjan ohjeet on jaoteltu vuodenaikojen mukaan. Neuleiden nimissä on käytetty mm. lintujen nimiä, kasveja ja mausteita. Ajattelin esitellä teille omat suosikkini eri vuodenajoista.

KEVÄT

NARSISSI
KESÄ

KAMOMILLA
SITRUUNA
SYKSY

MÄNTY

KOTTARAINEN
PUNARINTA
TALVI

INKIVÄÄRI

Suurin osa neuleista on suunniteltu naisille, mutta joitakin lastenkin ohjeita kirjassa on mukana. Kokoja on yleensä vain kolme (S/M/L). Kaikki neuleet on tehty Isager-langoista. Jos olet Ravelryssä, voit käydä kurkkaamassa kirjan ohjeita tästä linkistä. Sieltä on mahdollista nähdä, miltä neuleet näyttävät muilla langoilla neulottuna.

Tänään minua ilahdutti: 



Kesälomalla on aikaa kuunnella äänikirjoja ja neuloa. Maanantaina löysin jatkoa Jussi Adler-Olsenin dekkarisarjalle. Kirja on "vanhanaikaisesti" cd-levyillä, joten minun piti kaivaa kaappien kätköistä vanha CD-soitin. Kirjaa kuunnellessa on mukavan retro-olo!

perjantai 5. kesäkuuta 2015

Vuokko-matto

Sain työkaverilta lahjaksi turkoosia Hooked Zpagetti -kudetta ja virkkuukoukun. Hetken aikaa mietittyäni keksin yhdistää sen ontelokuteeseen, jonka olen saanut lahjaksi jo kolme vuotta sitten.

VUOKKO-MATTO
Materiaali: Hooked Zpagetti ja Lilli-ontelokude yht. 1870g
Koukku: 10mm
Ohje: Vuokko
Lopputuloksena on Vuokko-matto. Mielestäni harmaa ja turkoosi sopivat hyvin yhteen. Hieman epäilytti materiaalien erilaisuus;  Zpagetti on nimittäin paljon joustavampaa kuin Lilli. Se ei kuitenkaan tahtia haitannut.


Olen soveltanut ohjetta sen verran, että minun matossani on vain 15 kerrosta, kun alkuperäisessä ohjeessa niitä on 22. Päädyin tähän ratkaisuun yksinkertaiseksi siksi, että kude loppui kesken. Olisin tietysti voinut käydä ostamassa sitä lisääkin, mutta kun tälle matolle ei ole oikein paikkaa meidän huushollissa. Tällainen pienempi versio voisi toki sopia vessan matoksi.


Blogikoirakin tuli ihmettelemään, että mitä tuo matto oikein tuossa tekee!


Mielenkiintoa ei riittänyt kovin pitkäksi aikaa!

Päivän kirjavinkki: Shopaholic to the Stars, Sophie Kinsella


Himoshoppaaja-sarjasta olen lukenut kaikki osat. Näitä viimeisimpiä olen hankkinut englanninkielisinä, koska en ole jaksanut odottaa suomennosta. Tätä uusinta olen lukenut varmaan tammikuusta alkaen aina muutaman sivun kerrallaan. Tästä voisi päätellä, että suurin Himoshoppaaja-huuma on osaltani jo ohitse. Ehkäpä tällaiset kirjat sopivat paremmin kesään, sillä heti kun loma alkoi, sain luettu kirjan loppuun varsin vauhdikkaasti. Tarina muuten jäi kesken, joten Beckyn toilailuja on tulossa lisääkin.

Tänään minua ilahdutti: Ensimmäiset torikahvit on juotu, joten kyllä tämä vähitellen rupeaa kesältä tuntumaan!