sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Toiset Arne&Carlokset

Huhtikuussa sain valmiiksi ensimmäiset sukat Arne&Carloksen suunnittelemasta sukkalangasta. Nyt oli vuorossa versio, jonka innoittajana on ollut syksy.

FALL NIGHT COLOR
Lanka: Regia Arne&Carlos 73g
Puikot: 2.25mm
Ohje: perussukka (16s/puikko)


Kummasti lanka viehätti tälläkin kertaa. Toisen sukan kuviointi ei ala samasta kohtaa, mutta se ei mielestäni haittaa.


Tänään minua ilahdutti: 



Eilen ja tänään olemme viettäneet tyttäreni ylioppilasjuhlia. Nyt on ihana aloitella kesälomaa, kun juhlista on selviydytty kunnialla!

torstai 21. toukokuuta 2015

Jämälangoista Hitchhiker

HITCHHIKER
Lanka: mm. Austermann Step, Noro Taiyo Sock, Katia Darling yht.121g
Puikot: 3.5mm
Ohje: Hitchhiker by Martina Behm

Keräsin kaikki punasävyiset sukkalankajämät yhteen ja mietin, mitä niistä voisi neuloa. Hitchhiker-huivi tuli ensimmäisenä mieleen ja tällainen lopputulos langoista syntyi.


Tämä taitaa olla jo kolmas samalla ohjeella tehty huivi. Kumma kyllä, mutta ohje ei edelleenkään kyllästytä.



Kirjavuudesta huolimatta väritys toimii aika hyvin. Jämälankatöiden tekeminen on melkeinpä terapeuttista; lankakori tulee siivottua (samoin excel-taulukko, josta näkyy koko lankavarasto) ja värien yhdistelyhän on aina yhtä jännittävää puuhaa.



Ei tarvitse olla hääppöisiä ennustajan lahjoja, kun sanon, että tämä tuskin jää viimeiseksi Hitchhikeriksi!

Tänään minua ilahdutti: Olin onnekas Iso Gnu -blogin arvonnassa. Hain eilen postista näin ihanan palkintopaketin:


Tässä samalla kun kirjoittelen, nautin takana näkyvästä suklaasta. On muuten hyvää! Vihreäsävyinen sukkalanka pääsee luultavasti puikoille heti loman alettua.

lauantai 9. toukokuuta 2015

Mara-huivi

Viime syksyn Kädentaitomessuilta ostin ensimmäiset vyyhtini Madelinetosh-lankaa. Ne ovat olleet lankavarastoni aarteita. Neuleillassa monet neuloivat Mara-huivia, joka on Madelinetoshin ilmaisohje ja tottahan toki minäkin innostuin mallista.

MARA
Lanka: Madelinetosh Tosh Merino Light 166g
Puikot: 4mm
Ohje: Mara by Amy Hendrix

Madelinetoshin lankojen ihanuus on niiden väreissä. Valitettavasti värien ihanuutta on vaikea vangita valokuvaan (auringonpaiste ei ainkaan auta asiaa!). Neuletuntuma sen sijaan ei ollut mitenkään erityisen luxus. Ihan ihanaa neulottavaa lanka on, mutta niin on moni halvempikin lanka.


Tein omasta Marastani kaksivärisen, sillä muuten siitä olisi tullut liiana pieni. Itse asiassa olisin voinut tehdä hieman suuremmankin huivin, sillä lankaa jäi vielä n. 50g.




Keskellä huivia tein lisäykset niin, ettei reikäriviä muodostunut. En ole kastellut ja pingottanut huivia ja voi olla, etten sitä teekään, sillä se on mielestäni kaunis näinkin.


 Käyttämäni värisävyt ovat nimeltään Shire ja Fog.

Päivän kirjavinkki: Kantaja, Kari Hotakainen


Tänä vuonna en hankkinut itselleni Kirjan ja ruusun päivänä jaettavaa kaupanpäälliskirjaa. Onneksi miniäkokelaani oli sen kuitenkin hankkinut ja luovutti sen minulle tuoreeltaan luettavaksi. Olen aikaisemmin lukenut muutaman Hotakaisen kirjan. Tunnetuin niistä on varmasti Finlandia-voittaja Juoksuhaudantie. Uutukainen Kantaja oli miellyttävä lukukokemus. Ei kovin suuria tunteita herättävä, mutta mukava välipala. Varmasti jotakin sellaista Hotakaiselta on kai tilattukin, koska tällaisen kirjan pitää miellyttää mahdollisimman laajaa lukijakuntaa.

Tänään minua ilahdutti: Huomenna on äitienpäivä ja koska olemme huomenna menossa tervehtimään isovanhempia, niin minä sain lahjani hieman etuajassa.




Tästä ei äitienpäiväkortti voi enää paremmaksi muuttua! Kukan ja kortin lisäksi sain uudet nappikuulokkeet podcastien kuuntelua varten.


sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Regian sinikeltaiset raitasukat

Hiihtolomaviikolla hankin ison kasan sukkalankoja. Yksi keristä oli Regian raitalanka nimeltä Fresh Uni&Color.

SINIKELTAISET RAITASUKAT
Lanka: Regia Fresh Uni&Color 125g
Puikot: 3,5mm
Ohje: Perussukka 13s/puikko
Langan väritys ei ole sellainen, johon yleensä haksahdan.


Lopputulokseen olen kuitenkin oikein tyytyväinen!


Sukkalangat ovatkin siitä kivoja, että niissä voi hieman venytellä tykkäämisen rajoja.


Tuttuun tapaan sukat päätyvät ensin lahjakassiin odottelemaan. Sieltä ne lopulta päätyvät jollekin lahjaksi tai sitten otan ne omaan käyttööni.

Päivän kirjavinkki:  Rakennus 31, Christian Rönnbacka

Kuva: Elisa Kirja
Tarvitsin ehdottomasti jotakin kuunneltavaa työmatkalle ja Elisa Kirjalla oli sopivasti tarjous Christian Rönnbackan äänikirjasta Rakennus 31. Minulla ei ollut kirjasta (tai kirjailijasta) ennestään mitään tietoa, mutta ennakkoluulottomasti aloin sitä kuunnella. Hyvin nopeasti tarina imaisi mukaansa ja niinpä kirjaa piti kuunnella myös koiralenkeillä ja käsitöitä tehdessä! Välillä oli sellainen olo kuin kuuntelisi jotakin todella hyvää ruotsalaista dekkaria ja se on mielestäni suuri kunnianosoitus Rönnbackalle.

Vasta myöhemmin minulle selvisi, että tämä on jo kolmas kirja, joka kertoo rikostutkija Antti Hautalehdosta. Aikaisemmat kirjat ovat nimeltään Operaatio Troijalainen ja Julma.

Tänään minua ilahdutti: Kävimme mökillä siivoushommissa. Nyt vain odotellaan kesäisiä kelejä ja kesälomaa!