sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Helsingissä kirjamessuilla

Tänä vuonna en ollut ihan varma, että haluanko lähteä kirjamessuille Helsinkiin. Olen käynyt siellä useana vuonna ja onneksi en tälläkään kertaa jättänyt messuja väliin.


Aika moni muukin oli päättänyt lähteä messuille lauantaina! Vilinästä huolimatta (tai juuri sen takia) nautin kirjojen katselemisesta. Kirjasaalis jäi tosin pieneksi; ostin yhden ainokaisen kirjan!


Syy ostosten vähyyteen on varmasti siinä, että yöpöydällä minulla on odottelemassa vino pino kirjoja. Yhtenä messujen hauskuutena on kirjailijoiden näkeminen livenä. Haastatteluja on eri puolilla messuhallia jatkuvasti. Minä bongasin mm. nämä mielenkiintoiset henkilöt.

Mark Levengood
Eva Wahlström
Roope Lipasti
Roman Schatz
Kun kirjaosastot oli koluttu kertaalleen läpi, niin siirryin ruokamessujen puolelle. Heti ovelta nenään tuli ihania tuoksuja! Silmänruokaakin oli tarjolla vaikka kuinka.


Ruokakuvia ei tullut napsittua tämän enempää, sillä keskityin herkkujen maisteluun; suklaata, pehmistä, skyriä, juustoja, makkaraa, pipareita, smoothieta... Maistiaiset toimivat myyjien toivomalla tavalla, sillä myös kotiin tuli hankittua tuliaisia.

Saksalaista Apfelstrudelia.

Sveitsiläistä juustoa.

Juustot laitettiin tällaiseen hauskaan kassiin:


Vatsa pinkeänä tein vielä kierroksen kirjamessujen puolella  ja mun postikorttikokoelma (neulomisaiheiset kortit) sai myös täydennystä yhden kortin verran:


Tämä olikin ainoa käsityöaiheinen juttu tällä kerralla. Toki käsityökirjoja olisi ollut tarjolla. Ongelmana oli vain se, että osa niistä minulla jo on ja niistä muista en ole vielä varma, että hankinko niitä ensinkään. Yritän kovasti olla harkitsevainen näiden ostosten suhteen. Joskus se onnistuu paremmin ja joskus taas huonommin.

Kaiken kaikkiaan reissu oli oikein onnistunut ja ensi vuonna osallistun varmasti taas uudelleen.

Tänään minua ilahdutti: Laitoin instagramiin kuvan kirjamessuilta. Hashtagiksi laitoin vahingossa #boob fair vaikka tarkoitus oli tietysti kirjoittaa #book fair. Tissimessut kuulostaa kieltämättä aika erikoiselta!!!

lauantai 18. lokakuuta 2014

Väinämöisestä Nurmilintu

Kesällä ostin vyyhdin vaaleanvihreää Väinämöistä. Minulle on hyvin tyypillistä, että marinoin ensin lankoja vuosikaupalla ennen kuin otan ne käyttöön.


Tällä kertaa tein poikkeuksen ja Väinämöisestä tuli Nurmilintu.

NURMILINTU
Lanka: Louhittaren luola Väinämöinen 93g (väri: Salaatti)
Puikot: 4mm
Ohje: Heidi Alanderin Nurmilintu
Nurmilinnusta on näkynyt monta kaunista versiota ja aika tyytyväinen olen omaankin versiooni.


Ohje päättyy pitsikuvioon, mutta koska lankaa oli vielä runsaasti jäljellä, niin tein vielä muutaman kerroksen ainaoikein-osuutta.


Ohje on selkeä ja aika helppo, mutta siitä huolimatta onnistuin ensin töpeksimään pitsineuleessa. Sitten muistin, että minullahan on kätevä apuneuvo ohjekaavion seuraamiseen.



Kyseessä on siis pellin palanen ja magneetit, joita voi neulomisen edetessä siirrellä. Olen ostanut tämän aikanaan ristipistotöitä varten ja se on ollut vuosia kaapissa unohduksissa. Nyt vasta tajusin, miten kätevä se on myös neulottaessa.


Tänään minua ilahdutti: Olen saanut nauttia tämän viikon syyslomasta. Olen ollut ihan kotosalla ja nauttinut aikatauluttomuudesta. Tätä ihanuutta kestää vielä pari päivää.

tiistai 14. lokakuuta 2014

Shoppailuja

Kovin paljon en ole viime aikoina shoppaillut, mutta nyt minulla olisi muutama juttu esiteltävänä. Lokakuu on Roosa nauha -kuukausi ja tänäkin vuonna tarjolla on monenlaisia tuotteita.


Neulojalle luontevin tapa osallistua keräykseen on ostaa neuleohjeita ja sukkalankaa. Täytyy tunnustaa, että viimevuotiset langatkin ovat vielä käyttämättä. Tänä vuonna oli kuitenkin uusia värejä ja ohjeita tarjolla, joten tottakai minunkin piti tähän keräykseen osallistua.


Sukkiin liittyy seuraavakin ostos. Suomalaisessa kirjakaupassa on meneillään ale ja siellä oli monta kiinnostavaa käsityökirjaa. Pitkän harkinnan jälkeen ostin vain tämän Villasukkakirjan. Vähän jäi kyllä kaivelemaan ne muutkin kirjat. On siis hyvinkin mahdollista, että piipahdan vielä uudelleen kirjakaupassa...

Päivän kirjavinkki: The Silkworm, Robert Galbraith


The Silkworm (Silkkiäistoukka) on toinen Robert Galbraihin kirjoittama kirja. Nimen taakse kätkeytyy suosikkikirjailija J.K. Rowling. Koska tykkäsin kovasti Käenkutsusta, hankin kesällä englanninkielisen jatko-osan, koska suomennosta ei vielä silloin ollut saatavilla. Kesähelteillä uppouduin täysin tähän perinteiseen salapoliisikirjaan. Vieressä minulla oli kännykän sanakirja, josta tarkistin joitakin oudoimpia sanoja. Cormoran Strikesta ja hänen apulaisestaan Robinista haluan lukea vielä jatkossakin!

Tänään minua ilahdutti: Tällä viikolla minulla on nimpparit ja jälleen kerran mieheni muisti minua ihanalla lahjalla.




Langan kävin tosin vaihtamassa turkoosiin, sillä minulla oli jo ennestään melkein saman väristä huivilankaa.

lauantai 11. lokakuuta 2014

Viidakkosukat

Novitan syksyn uutuuslangoista minua viehätti eniten 7Veljestä Viidakko -lanka ja siitä erityisesti seepraversio.

SEEPRASUKAT
Lanka: Novita 7Veljestä Viidakko 102g
Puikot: 3.5mm
Ohje: perussukka (12s/puikko)
Tosi kivat sukat tästä langasta sitten tulikin.



7Veljestä-lanka taitaa olla meille useimmille sellainen peruslanka, joka ei herätä mitään suuria intohimoja. Sitä voi ostaa monesta paikasta ja aika usein se on myös tarjouksessa. Minä olen pitkään ollut siinä uskossa, että minulla on jonkin verran kyseistä lankaa varastossa. Missään nimessä minulla ei ole sitä paljon. No niinhän minä luulin! Laskin huvikseni, kuinka paljon Seiskaveikkaa on vuosien varrella kertynyt ja luvut ovat aika hurjia: yksivärisiä on yhteensä n. 10kg ja Nostalgiaa, Raitaa yms. yli 8kg. Yhteensä siis yli 18kg 7Veljestä-lankaa. Pitäisiköhän ensi vuonna viettää 7Veljestä-langan "tuhoamisvuotta"?

Ja nyt voisi kuvitella, että meikäläinen ei enää vilkaisekaan lankatarjouksia, joissa on Seiskaveikkaa... Pari viikkoa sitten ostin kuitenkin Tweediä, sillä sitä sai TOSI halvalla.


Puolustukseksi sanottakoon, että silloin en vielä tiennyt, kuinka paljon minulla on ennestään Seiskaveikkaa.

Tänään minua ilahdutti: Syksymaisemat ovat edelleen upeita ja niitä on hauska kuvata.




Kesäkukatkin jaksavat vielä kukkia.


sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Huivileikki inspiroi

Jos minulta kysyttäisiin, kuka on idolini, niin vastaisin luultavasti "Veera Välimäki". Olen jo kauan ihaillut hänen neuleohjeitaan. Ilahdun myös aina kovasti, kun löydän lehdestä hänen haastattelunsa.


Veeralta on tänä syksynä ilmestynyt myös uusi kirja, jossa on 22 erilaista ohjetta.


Nykyään varaan neulekirjat yleensä ensin kirjastosta ennen kuin menen ostoksille. Näin haluan varmistaa, ettei hyllyyn kerry "turhia" kirjoja. Huivikirjan kohdalla tein kuitenkin poikkeuksen, sillä olin aivan varma, että tykkään tästä. Enkä myöskään erehtynyt!



Tässä pari esimerkkiä kirjan sisällöstä. Voisin kuitenkin neuloa kaikki 22 huivia. Itse asiassa se voisikin olla hyvä suunnitelma...

Lankaa näihin huiveihin löytyy ihan omista varastoista. Itse asiassa kaivelinkin jo kolmet huivilangat esille:

Manos Silk Blend
Fyberspates Gleem Lace
Noro Cash Iroha
Päivän kirjavinkki: Kaikki oikein, Anna-Leena Härkönen


Eipä taida olla monta sellaista ihmistä, joka ei olisi joskus haaveillut äkkirikastumisesta. Lotto on yksi mahdollisuus saavuttaa tämä haave. Anna-Leena Härkönen kertoo, miten Eevin ja Karin elämä muuttuu, kun kohdalle osuu seitsemän miljoonan euron lottovoitto. Kaikki ei välttämättä olekaan niin ihanaa kuin voisi luulla... Kirjan lukemisen jälkeen lottoan edelleen pienellä panoksella, mutta suoraan sanottuna en edes toivo päävoittoa kohdalle. Elämä taitaa sittenkin olla jotenkin yksinkertaisempaa ilman miljoonia.

Tänään minua ilahdutti: Edellä esitellyssä Härkösen kirjassa on riemastuttava dementoituneen naisen lausahdus: "Mitä järkeä elämässä on, jos ei voi enää tehä käsitöitä?" Niinpä!