torstai 31. heinäkuuta 2014

Lontoo-sukat

Kun ensimmäisen kerran näin Trailing Cloudsin "Mind the Gap"-langan, niin se todellakin oli rakkautta ensi silmäyksellä!


Lanka oli aika kallista, eikä sen saaminen ollut ihan yksinkertaista, sillä päivtyksiä kaupassa on vain tiettyinä päivinä ja ostajia tuntuu riittävän.


Idea tähän lankaan on saatu Lontoon maanalaisen linjoista, jotka on merkitty eri väreillä. Erivärisiä raitoja on kaikkiaan kaksitoista, joten neulominen ei ole todellakaan tylsää.

LONTOO-SUKAT
Lanka: Trailing Clouds "Mind the Gap" 72g
Puikot: 2.25mm


Lontoo on aina ollut suosikkikaupunkini, joten nämä sukat aion aivan varmasti pitää itselläni. Lankaa tosin jäi sen verran, että yhdistämällä sen johonkin muuhun lankaan, saan siitä kivat sukat vielä tyttärellekin.



Päivän kirjavinkki: Solviken, Annika Estassy


Kun kirjan nimi on Solviken (Aurinkolahti), niin sen on ihan pakko olla kiva kesälomakirja. Kirja on Annika Estassyn esikoisromaani ja hän on onnistunut mielestäni erinomaisesti. Kirja on lämminhenkinen ihmissuhderomaani, jossa on mielenkiintoisia hahmoja. Huomasin juuri, että kirjaan on kirjoitettu jatko-osa nimeltä Croissants till frukost ja kaipa minun on sekin käsiini saatava. Valitettavasti kirjoja ei ole käännetty suomeksi (ainakaan vielä), mutta ehkäpä tässä olisi hyvä syy kerrata ruotsinkielen taitoja!

Tänään minua ilahdutti: Laskin hieman langankulutustani tältä vuodelta ja huomasin, että lankavarastoni on tällä hetkellä n. 900g pienempi kuin alkuvuodesta. Ostoksia olen toki tehnyt, mutta pääasia, että langankulutus on kuitenkin ollut ostoksia suurempaa. Toivottavasti loppuvuonna miinuksia on vieläkin enemmän.

torstai 24. heinäkuuta 2014

Brickless

Handun värjäämä sininen merinolanka on kauan odottanut neulomisvuoroaan. Lopulta se päätyi Martina Behmin Brickless-huiviksi.

BRICKLESS
Lanka: Handun merinovilla 100g
Puikot: 4mm
Ohje: Brickless by Martina Behm
Neuloin huivin jo toukokuussa, mutta vasta eilen inspiroidun pingotuspuuhiin.


Aikaisemmin olen kehunut, kuinka kiva Behmin Hitchhikeria on neuloa. Brickless kuuluu ehdottomasti samaan kategoriaan. Ohje on helppo, mutta ei kuitenkaan tylsä.


Tytär suostui malliksi. Puseron väri ei oikein soinnu huivin kanssa, mutta sen vaihtaminen olisi ollut kuulemma liian iso ponnistus näillä helteillä!


Ohjeen helppoudesta huolimatta taisin jossakin vaiheessa hieman seota noiden kerrosten kanssa. Se ei kuitenkaan  haittaa.


Tänään  minua ilahdutti: Nyt eletään sitä aikaa vuodesta, kun välipalaa voi hakea suoraan puutarhan pensaista. Katsokaa vaikka:




maanantai 21. heinäkuuta 2014

Lapasia helteellä!

Otsikko johtaa hieman harhaan. Kyllä minä todellakin olen tehnyt kahdet lapaset, mutta nämä valmistuivat noin kolmisen viikkoa sitten, kun helteistä ei ollut vielä tietoakaan.


Mulle on kertynyt aikamoinen läjä Seiskaveikan jämiä. Aikaisemmin olen tehnyt niistä isoäidinneliöitä, mutta nyt halusin vaihteeksi tehdä jotakin muuta. Jaoin jämäkerät kahtia vaa´an avulla ja tarkoituksena oli tehdä raitasukkia. Kesken kaiken mieli kuitenkin muuttui ja lopputuloksena onkin kahdet kirjavat lapaset!

JÄMÄLANKALAPASET
Lanka: Novita 7Veljestä yht. 72g
Puikot: 3mm
Ohje: Novita Talvi 2013, malli 15

Värejä en kauheasti sommitellut, vaan valitsin seuraavan kerän fiilistuntumalla. Vaikka ohje on superhelppo ja langat oli valmiiksi puolitettu, niin neulominen ei sujunutkaan ihan helposti. Ensinnäkin ajattelin fiksusti, että teen kummatkin lapaset yhtä aikaa. Muuten hyvä idea, mutta kun mulla oli vahingossa erikokoiset puikot! Huomasin eron vasta, kun kummatkin resorit oli neulottu. Seuraavaksi tein kumpaankiin lapaseen oikean käden peukalon. Joten taas pääsin purkuhommiin! En kuitenkaan lannistunut, vaan tein toiset lapaset heti perään ja tällä kertaa selvisin ilman purkuhommia.

JÄMÄLANKALAPASET
Lanka: Novita 7Veljestä yht. 76g
Puikot: 3mm

Lopuksi vielä yhteiskuva.


Eräänä lomapäivänä tuli piipahdettua Helsingissä. Silloin minulla oli tilaisuus käydä ensimmäistä kertaa Snurressa. Aika pitkään kiertelin ja ihailin heidän lankojaan. Minulla ei ollut mitään tiettyä projektia mielessä, mutta jotakin halusin kuitenkin ostaa ikään kuin matkamuistoksi. Pitkän miettimisen jälkeen päädyin Väinämöiseen, koska en ole aikaisemmin ostanut Louhittaren Luolan lankoja.


Loman aikana minulla olisi ollut tilaisuus ostaa vaikka kuinka paljon lankoja, mutta erittäin hyvin olen saanut hillittyä itseni. Voisi melkeinpä sanoa, että olen jollain tavalla "tervehtynyt". Nykyään minua kiinnostaa enemmän se, miten saisin käytettyä varastossa olevia lankoja.

Päivän kirjavinkki: Tarhapäivä, Eve Hietamies


Jo viime vuoden huhtikuussa olen lukenut Eve Hietamiehen Yösyötön ja Tarhapäivähän on suoraa jatkoa sille. Kirja on ollut yöpöydälläni odottamassa lukuvuoroaan yli vuoden. En ymmärrä miksi sen piti odottaa näin kauan. Kirja on nimittäin loistava! Itse asiassa se on yksi parhaimmista lukemistani kirjoista. Antti (isä) ja Paavo (poika) Pasasen elämää on niin mukava seurata. Heidän elämänsä ei ole helppoa, mutta kummasti he aina selviävät kaikista arkipäivän ongelmista.

Tänään minua ilahdutti: Olen hankkinut Ipodiini äänikirjan, jota saan kuunnella vain silloin, kun teen ikäviä huushollihommia (silitän, pesen vessoja, kitken rikkaruohoja jne.) Olen nimennyt kirjan "silityskirjaksi". Kirja on niin hyvä, että on melkein pakko tehdä näitä inhokkihommia, jotta saisi tietää, miten tarina etenee. Toki neuloessanikin kuuntelen podcasteja ja muita äänikirjoja, mutta "silityskirjaa" ei silloin saa kuunnella.

maanantai 14. heinäkuuta 2014

Raidallinen ylösalaisneule

Runsas vuosi sitten tein kirpparilta aikamoisen lankalöydön. Tämän vuoden huhtikuussa vihdoinkin keksin, mitä näillä Sirdarin langoilla voisi tehdä. Löysin nimittäin Ullasta ohjeen kesäpuserolle, joka on neulottu ylhäältä alaspäin.

YLÖSALAISNEULE
Lanka: Sirdar BabyBamboo 444g
Puikot: 3,5mm
Ohje: Ulla-neule Ylösalaisneule

Raidoitus on täysin omasta päästä. Aika hurjasta väriyhdistelmästä tuli sittenkin aika kiva.


Neuloessa puseroa saattoi sovittaa välillä ja kaikki tuntui olevan ok. Kastelun jälkeen pusero taisi kuitenkin venyä, sillä nyt olkapäitä saa olla koko ajan nykimässä ylöspäin, jotta rintsikat eivät tulisi näkyviin.


Alla voisi tietysti pitää toppia, mutta sekään ei oikein houkuttele, sillä neule itsessäänkin on jo melko lämmin.


Olkaimettomat rintsikat voisi olla yksi ratkaisu. Katsotaan, tulenko viihtymään tässä puserossa vai en.

Päivän kirjavinkki: Linssit huurussa, Sari Luhtanen


Kansikin jo kertoo, että kyseessä on chick lit -kirja ja lainasinkin kirjan sillä ajatuksella, että luen vähän alkua ja jos se on ihan tyhmä, niin sitten palautan sen samantien. En kuitenkaan palauttanut! Kirja on oikein viihdyttävää aurinkotuolilukemista. No, kirjan lopusta en kauheasti tykännyt. Tapahtumat ikääntyivät tössähtivät lukijan eteen, mutta ei sekään kauheasti haitannut.

Tänään minua ilahdutti: Hankin alkukesästä uudet silmälasit ja otin niihin itsestään tummenevat linssit. Minulla on niin valonarat silmät, että kirkas valo suorastaan sattuu silmiin. Nyt ei tarvitse enää kantaa kaksia laseja mukana, kun nämä nykyiset toimivat myös aurinkolaseina. Aivan loistava ostos!