torstai 29. toukokuuta 2014

Tuliaisia ja ufojen ufo

En hypi koskaan riemusta, kun mieheni lähtee viikoksi työmatkalle rapakon taakse. Onneksi noita reissuja on ollut ainoastaan 2-3 kertaa vuodessa. Tuliaiseksi olen yleensä toivonut neulelehtiä ja toiveeni toteutui tälläkin kertaa.


En maininnut mitään lehtien nimiä, joten kuten kuvasta voitte todeta, miehelläni on jo varsin hyvä maku neulelehtien suhteen! Etenkin tuossa Voguen virkkauslehdessä on monta houkuttelevaa mallia.

Viimeisenä päivänä mieheni oli työkavereineen piipahtanut jossakin outlet-paikassa ja sieltä sain tuliaisiksi Calvin Kleinia!




Upeita lahjoja. Ainut ongelma on se, että minulla ei ole mitään muita merkkituotteita... No, tytär lohdutti sanomalla, että kaikki luulee kuitenkin, että nää on jotakin kopioita...

Toukokuun ufo on oikea ufojen ufo. Muistan virkanneeni liinaa vuokramökillä Kylmäkoskella, kun meidän koira oli vielä vauveli. Vuosi oli 2009. Liina valmistui kyseisen vuoden marraskuussa, mutta pingottaminen tapahtui toukokuussa 2014!


Monena jouluna olen katsellut liinaa sillä silmällä, että siitä saisi hyvän joululahjan. Joulun alla on usein kuitenkin niin kiireistä, että liinan pingotus ei ole kuulostanut kovin houkuttelevalta ajatukselta.

VIRKATTU LIINA
Lanka: Marks&Kattens Grandi 55g
Koukku: 1.25mm
Ohje: Lea Virkkausideoita nro 3, malli 18

Eihän pingottamiseen kovin kauaa edes mennyt, mutta joskus vaan jokin työ tuntuu ylivoimaiselta.


Liinasta tuli itse asiassa aika kiva. Voi siis olla, että pidän sen itsellenä, kunhan löydän sille sopivan pöydän.


Päivän kirjavinkki: Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän, Riikka Pulkkinen



Riikka Pulkkisen teos on aiemmin ilmestynyt jatkokertomuksena Kauneus & Terveys -lehdessä. Saan lehdet yleensä anopilta lainaksi, mutta jostain syystä Iiris Lempivaaran tarina on jäänyt minulta huomaamatta. En yleensäkään tykkää lukea lehtien jatkokertomuksia, joten ihan hyvä, että sain kirjan käsiini vasta nyt.

Kirjaa on mainostettu monessa yhteydessä kepeäksi ja tokihan se sitä tietyssä mielessä on. Pulkkinen on mielestäni kepeimmilläänkin varsin vakava. Näennäisen viihteellisyyden alla on paljon painavaa sanottavaa. Tykkäsin tästä!

Tänään minua ilahdutti: Enää kaksi työpäivää ja sitten alkaa pitkä loma!


sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Pitsihuivi Noron Taiyosta

Edellisessä postauksessa kerroin ostamistani pingotusraudoista. Ne pääsivätkin heti käyttöön, kun rupesin pingottamaan Norosta tekemääni huivia.


Hetken aikaa mietin, että miten näitä rautoja oikein käytetään, mutta aika nopeasti homma rupesi sujumaan. Tällaisen pitkän huivin pingottaminen raudoilla sujui erinomaisesti. Ei ollut siis mikään turha ostos!

STRAWBERRY LACE SCARF
Lanka: Noro Taiyo Sock Yarn 68g
Koukku: 4mm
Ohje: Crochet Noro, 30 Dazzling Designs
Alkuperäisessä ohjeessa on hapsut ja sivureunoihin olisi myös pitänyt virkata yksi kerros. Jätin ne kuitenkin tekemättä ja mielestäni huivi on kaunis näinkin.



Langan tähän huiviin olen ostanut viime kesänä. Sain silloin lahjakortin lankakauppaan ja tietysti sillä piti ostaa jotakin ylellistä. Noro on mun ikisuosikkini.


Vaikka Noro-fani olenkin, niin jokin näissä puuvillaa sisältävissä Noron langoissa on sellaista, että virkkaaminen/neulominen ei ole täydellinen nautinto. Taiyossa on 50% puuvillaa, 17% villaa, 17% polyamidia ja 16% silkkiä. Onneksi kuitenkin lopputulos viehättää.


Tytär sai jälleen kerran toimia mallina. Lämpöasteita oli liki kolmekymmentä, joten kovin kauaa en voinut häntä vaatia mannekeeraamaan.


Päivän kirjavinkki: Käen kutsu, Robert Galbraith



Pakko tunnustaa, että en välttämättä olisi lukenut (kuunnellut) Käen kutsua, jos en olisi tiennyt, että Robert Galbraith -salanimen taakse kätkeytyy Pottereiden kirjoittaja J.K. Rowling. Totuus on, että maailmassa on niin paljon kirjoja, että jonkin asian perusteella valinta on tehtävä. Aika usein kriteerinä on, että kirjailijasta on ennestään tietoa.

Käen kutsu on perinteinen salapoliisiromaani, jossa selvitellään kuuluisan mallin kuolemaa. Tykkäsin kirjasta ja odottelenkin jo kovasti uutta tuotantoa Rowlingilta vai pitäisikö sanoa Galbraithilta.

Tänään minua ilahdutti: Mun loistolöydöt kirpparilta sen kun jatkuvat.


Tällä kertaa löysin Esiton Virkkuulankaa 400g seitsemällä eurolla.

keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Hitchhiker ja uusia lankoja

Monta vuotta olen ihaillut Martina Behmin Hitchhiker-huivia. Huivi on maksullinen ja jotenkin on tuntunut, että en halua maksaa runsasta kolmea euroa noin yksinkertaisesta mallista. Pari viikkoa sitten päädyin kuitenkin hankkimaan kyseisen ohjeen ja nyt jälkeenpäin tuntuu ihan hullulta, että miksi pihistelin aikaisemmin noin pientä summaa.

HITCHHIKER
Lanka: Shibui Sock 100g
Puikot: 3mm
Ohje: Hitchhiker by Martina Behm
Ohje on nerokas; huivin neulominen on rentouttavan helppoa, mutta noiden pykälien ansiosta ei kuitenkaan tylsää.


Langaksi valitsin Shibui Sockin, joka on odottanut kaapissa ainakin kolme vuotta. Lanka sopii mielestäni erinomaisesti ainaoikein-neuleeseen.


Minulla oli lankaa 100g ja sillä määrällä huivista tuli melko pieni. Tykkään kuitenkin tällaisista pikkuhuiveista, jotka mahtuvat takin alle. Hitchhikerista voi periaatteessa tehdä miten suuren tahansa lisäämällä pykälien määrää.


Aion ehdottomasti tehdä näitä huiveja vielä muistakin langoista. Ai niin, kun ostin Ravelrysta huiviohjeen, niin Martina Behmillä oli tarjous, jossa kolme ohjetta ostamalla sai 10 prosentin alennuksen. Minä ostin Hitchhikerin lisäksi Brickless- ja Leftie-huivien ohjeet. Itse asiassa Brickless on päässyt jo puikoille ja sen neulominen on vähintään yhtä koukuttavaa kuin Hitchhikerin neulominen. Minusta taisi siis kertaheitolla tulla Martina Behm -fani!

Paikallisessa lankakaupassa vietettiin Hullun Halpaa Lauantaita. Yleensä nukun viikonloppuisin pitkään, mutta nyt oli laitettava herätyskello soimaan, jotta pääsin tutkailemaan tarjouksia. Taisin olla puodin ensimmäinen asiakas ja sain hamstrattua seuraavia ihanuuksia.




Teeteen Aurea maksoi 2e/vyyhti, Regian minikerät 1e/kerä, virkkuukoukku 7e ja pingotusraudat 15e. Kannatti siis todellakin herätä ajoissa, sillä mielestäni tein aikamoiset löydöt.

Tänään minua ilahdutti: Arkiruokakin maistuu paremmalta, kun sen syö ulkona terassilla. Samalla tulee ihana kesälomafiilis, vaikka loma alkaakin vasta kesäkuun alussa.


lauantai 10. toukokuuta 2014

Rose Fields -huivi ja lanka-ale

Toukokuu on alkanut sellaisella vauhdilla, että on ollut aikamoisia vaikeuksia pysyä kyydissä mukana! Heti vapun jälkeen alkoi Dropsin superale eli kaikki villaa sisätävät langat myydään 35 prosentin alennuksella. Sellaista tilaisuutta ei voi jättää väliin, joten kuun vaihteessa vietin erinäisiä tunteja miettien, että mitä lankoja minä todellakin haluan. Mallikin piti miettiä valmiiksi, sillä en halunnut, että langanosto lähtisi taas niin sanotusti lapasesta.


Cotton Merinoa olen katsonut sillä silmällä jo aikaisemmin. Väriksi olin ajatellut ruskeaa, mutta sitä ei valitettavasti ollut kaupassa tarpeeksi. Aika kivalta tämä vihreäkin tosin näyttää. Malliksi ajattelin tätä Dropsin pitsineuletakkia.


Suvi Simolan Golden Hour on tehty Baby Merino -langasta, joten toki sitäkin piti ostaa. Olen hankkinut itselleni myös ohjeen, joten periaatteessa voisin aloittaa neulomisen milloin tahansa.

Kun tein huhtikuun lankatilastoa, niin huomasin, että en saanut valmiiksi yhtään marinoitunutta ufoa. Minullahan oli tavoitteena täksi vuodeksi, että joka kuukausi pitäisi saada yksi vanha työ valmiiksi. Toisaalta en ole kauhean pettynyt itseeni, sillä kyllä vanhat työt ovat kuitenkin jonkin verran edistyneet. Ongelmana mulla on kaikkien töiden kanssa tällä hetkellä se, että jokaisessa työssä on jokin "hankala" vaihe menossa. Toisin sanoen niiden tekeminen vaatii keskittymistä ja ohjeen tulkitsemista. Kaipaisin kuitenkin juuri nyt jonkin sellaisen työn, jota saisi vain neuoa/virkata ilman ajatuksen häivääkään.

ROSE FIELDS
Lanka: Novita Bambu 195g
Koukku: 3.5mm
Ohje: Drops 154-12
Yllä oleva virkattu huivi on mainio esimerkki tällaisesta simppelistä ohjeesta.


Novitan Bambua (vanha versio) oli mukava virkata ja isohkolla koukulla tuli nopeasti valmista.


Bambusta tehty huivi on ollut varsin sopiva asuste näihin toukokuun varsin viileisiin päiviin.


Huivin yläreuneunasta tuli hieman lörppö, mutta se ei juurikaan haittaa, kun huivin kietaiseen kaulan ympärille.

Päivän kirjavinkki: Takana puhumisen taito, Anna-Leena Härkönen


Anna-Leena Härkönen kuuluu suosikkikirjailijoihini, joten tottakai pidin huolta siitä, että sain Kirjan ja ruusun -päivänä tämän teoksen itselleni. Tätä kirjaa ei voi siis ostaa mistään, vaan sen sai kylkiäisenä, kun osti vähintään kymmenellä eurolla jonkin muun kirjan. Härkösen kolumnit ovat hulvatonta luettavaa. Kirja ei todellakaan ollut pettymys. Itse asiassa tässä on kirja, jonka luen mielelläni joskus vielä uudelleen.

Tänään minua ilahdutti: Äitienpäivänä meillä on tapana käydä vierailemassa lastemme isovampien luona. Joskus tuntuu, että oma äitienpäivä jää varsin vähälle huomiolle. Niinpä olikin ilahduttavaa, kun vietimme tänä vuonna minun päivääni jo etukäteen lauantaina.


Lahjaksi sain hajuvettä, kosteusvoidetta ja kaksi kukkaa; ruusuja sisälle ja komea petunia ulos:


Kaiken kukkuraksi tytär leipoi valkosuklaakakkua!