maanantai 24. maaliskuuta 2014

Perla-huivi

Jos totta puhutaan, niin minä en taida tarvita elämäni aikana enää yhtään uutta huivia. Huivien tekeminen on kuitenkin kivaa ja siksi minulla on yleensä ainakin yksi huivi tekeillä. Onneksi niitä on helppo antaa myös lahjksi. Viimeisin valmistunut huivi on nimeltään Perla.

PERLA
Lanka: Opal sukkalanka ja Katia Darling yht. 174g
Puikot: 5mm
Ohje: Drops 148-20
Langaksi valitsin kaksi sukkalankaa, jotka kummatkin ovat liukuvärjättyjä. Vaihtamalla lankaa aina kahden kerroksen välein sain värit kivasti sekoittumaan toisiinsa. Ainaoikein-neule ei tuntunut tylsältä, sillä koko ajan sai ihailla värien vaihtumista.



Huivista tuli aika iso, sillä neuloin kummatkin kerät lähes loppuun asti. Nyt en oikein tiedä, että miten asettelisin huivin hartioille.


Tällainen voisi olla yksi tapa (ei tosin onnistunut kovin hyvin kamera kädessä).


Useimmiten pidän huiveja näin, että kiepsautan "hännät" niskan takaa eteen.

Päivän kirjavinkki: Nuukaillen, Laura Honkasalo


Laura Honkasalon Nuukaillen-kirja antaa paljon ajattelemisen aihetta. Kirjassa ei ole ainoastaan vinkkejä rahan säästämiseen, vaan se herättelee miettimään, mitä me oikeasti tarvitsemme. Tekeekö tavaramäärä meidät onnelliseksi? Honkasalon kirjoitustapa on keskusteleva. Välillä melkein tuntuu,  kuin hän olisi samassa huoneessa kertomassa ajatuksistaan.

Tänään minua ilahdutti: Sain anopilta vaaleanpunaisia neilikoita. En ole ennen tajunnutkaan, miten kaunis kukka neilikka on!


maanantai 17. maaliskuuta 2014

Pitsineulejakku

Kuten edellisessä  postauksessa iloitsin, niin mulla on nyt kova hinku saada kesken olevia töitä valmiiksi.


Esimerkiksi kuvassa oleva neuletakki on aloitettu jo kaksi vuotta sitten. Tuttuun tapaan työ eteni ensin nopeasti, mutta sitten tuli stoppi. Noin vuosi sitten taisin jälleen jatkaa työtä. Kun maaliskuun alussa kaivoin neuleen jälleen kerran esille, niin huomasin, että vain pienet kainalaosaumat olivat ompelematta nappien lisäksi. Aivan käsittämätöntä!


Kun ompelutyöt oli tehty, niin neule oli varsin ryppyinen ja kokokin hieman huoletti. Neule vaikutti nimittäin vähän pieneltä.



Kastelin neuleen, venytin sen oikeaan mittaan ja annoin kuivua tasona. Ja kas! Neuleesta tuli ihan täydellinen.

PITSINEULEJAKKU
Lanka: Novita Oi villasukka 470g
Puikot: 4,5 ja 5mm
Ohje: Drops 127-16  (koko L)
Mun hovikuvaaja (=tytär) oli koulussa, joten jouduin turvautumaan ensimmäisen kerran peilin kautta otettuihin kuviin.


Käyhän kuvaus näinkin!


Kaiken kaikkiaan olen hirmu tyytyväinen uuteen villatakkiini. Pakkasetkin saapuivat sopivasti takaisin, joten pääsen sitä vielä käyttämäänkin tänä keväänä.

Tänään minua ilahdutti: Olen vihdoinkin saanut työhuoneen siivouksen alkuun. Kovin hidasta se on, kun papereita on kertynyt yli kymmenen vuoden ajalta. Sen lisäksi täällä on kirjoja, lehtiä, lankoja... No, tavara kerrallaan. Eiköhän joskus tule valmistakin.

lauantai 15. maaliskuuta 2014

Villasukkavoimaa

Työpaikan pomo on seurannut mun neulomista taukojen aikana ja eräänä päivänä hän pyysi minua neulomaan sukat työkaverille läksiäislahjaksi. Yleensä en suostu tekemään neuleita tilauksesta, mutta nyt sitten poikkeuksellisesti suostuin. Työkaverin jalan koosta ei ole tarkkaa tietoa, mutta koska hän on varsin kookas mies, niin ajattelin, että sukkienkin täytyy olla miehekkään kokoiset.

POLKKA-SUKAT
Lanka: Novita 7Veljestä Polkka 135g
Puikot: 3.5mm
Ohje: perussukka

Nämä ovat ihan perussukat ilman kikkailuja. Lanka itsessään on niin kirjavaa, että sileä neule onkin ihan paikallaan.


Kun pääsin sukkaneulonnassa vauhtiin, niin tein toisetkin miesten sukat. Tällä kertaa käytin vuosikerta Nalle Coloria, jonka olen ostanut jo vuonna 2008!

NALLE COLORI -SUKAT
Lanka: Nalle Colori 97g
Puikot: 3mm
Ohje: perussukka
Ajattelin viedä kummatkin sukat työpaikalle ja voimme sitten yhdessä päättää, kummat sukat sopivat paremmin kyseessä olevalle mieshenkilölle läksiäislahjaksi.


Langanostot ovat olleet ihan minimissään vuoden alusta alkaen. Tiger-kaupassa oli kuitenkin sukkalankaa, jota ostin kaksi kerää ihan vain mielenkiinnon vuoksi.


Noin silmämääräisesti katsoen lanka ei taida olla laadultaan kovin erikoinen, mutta ei hintakaan ollut paha; 2e/kerä.

Päivän kirjavinkki: Villasukkavoimaa, Maija Paavilainen

"Villasukkailu on leppoisuuden taidetta. Maailma lämpenee raita kerrallaan." Näin sanotaan Maija Paavilaisen Villasukkavoimaa-kirjan takakannessa. On niin helppoa olla samaa mieltä Paavilaisen kanssa.


Kirja koostuu kuvista ja mietelauseista. Kerrassaan sympaattinen kirja!


Tänään minua ilahdutti: Olen ollut tänään ahkera: olen ommellut viimeiset napit erääseen villatakkiin, huivi on pingottumassa ja olen neulonut keskeneräistä tunikaa. Tätä menoa mun ufot loppuu!

maanantai 10. maaliskuuta 2014

Léttlopi ei pettänyt taaskaan

Huovutus ei ole meikäläisen bravuurilaji. Välillä on onneksi tullut onnistumisia, mutta välillä taas karmeita epäonnistumisia. Islantilaisella Léttlopi-langalla olen kuitenkin onnistunut parhaiten ja siksi uskalsin jälleen kerran lähteä huovutuksen epämääräiseen maailmaan.


Langat ostin Kädentaitomessuilta Tampereelta toissa vuonna Villa Ellulta ja samalla sain ohjeen aikuisten lapasiin. Kutosen puikoilla tuli nopeasti valmista. Lapaset odottelivat kuitenkin huovuttamista useamman viikon, sillä jotenkin minua pelotti, että koko homma taas epäonnistuisi.


Pelko oli kuitenkin aivan turha, sillä jälleen kerran Léttlopi huopui kauniisti. Tosin pesukertoja tarvittiin kolme. Ensimmäisellä kerralla valitsin pikapesun 30 asteessa, sitten sama 40 asteessa. Lapaset kyllä huopuivat, mutta eivät tarpeeksi.

HUOVUTETUT LAPASET
Lanka: Lopi Léttlopi 77g
Puikot: 6mm
Ohje: Villa Ellu (www.ellun.fi)
Kolmannella kerralla valitsin normaalin 40 asteen pesun ja nyt tulos oli täydellinen!


Huopumispinta on ihanan tasainen. Esimerkiksi Novitan Purosta huovutettaessa pinta on nypyllinen.


"Harmi" vaan, että sää on jo niin keväinen, ettei näille taida olla enää käyttöä. Palataan asiaan siis syksyllä.

Tänään minua ilahdutti: Työkaverini on hankkinut vähän aikaa sitten kanoja. Kiitokseksi autokyydistä hän toi minulle oman kanalansa tuotteita:


Niin söpön pieniä palleroita, että raaskiiko näitä edes käyttää?!

sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Virkattu poncho

Kuukausi vaihtui ja se tarkoittaa sitä, että silloin on aika laskea, kuinka paljon lankaa on kulutettu/ostettu. Tilasto näyttää ihan hyvältä, sillä myös helmikuussa lankavarasto pieneni hieman (34g!).  Tammikuussahan miinuksia tuli 675g.

Helmikuun ufo on tämä virkattu poncho:

VIRKATTU PONCHO
Lanka: Novita Nalle yht. 209g
Koukku: 4.5mm
Ohje: Novita Syksy 2013, malli 81

Aloitin ponchon teon viime syksynä elokuussa ja nyt helmikuun lopussa sain sen vihdoinkin valmiiksi. Itse virkkaaminen sujui joutuisasti, mutta homma tyssäsi taas viimeistelyyn.


Tällaisen epäsymmetrisen vaatekappaleen käyttö vaatii hieman totuttelua.


Luontevimmalta tuntuu kuitenkin, että tuo tasainen reuna jää selkäpuolelle.


Tykkään kovasti näistä Nalle-langan kummastakin väristä. Punaisesta olen aina tykännyt, mutta vähitellen myös harmaa on alkanut miellyttää.

Päivän kirjavinkki: Avioliittosimulaattori, Veera Nieminen


Kirjan kansikin jo kertoo, että kyseessä on hyväntuulinen, kepeä rakkausromaani. Herkullisinta kirjassa on itäsuomalaisen Ainon kommunikaatiovaikeudet Länsi-Suomessa. Välillä piti oikein ääneen nauraa. Avioliittosimulaattori on Niemisen esikoisteos. Toivottavasti kirjoja on tulossa lisää, sillä tykkäsin kovasti hänen kirjoitustyylistään. Tällä naisella on hyvä huumorintaju.

Tänään minua ilahdutti: Olen opetellut Instagramin käyttöä. Tuntuu kuin aivan uusi maailma olisi auennut! Itse en ole vielä monta kuvaa sinne laittanut (minut löytää sieltäkin nimellä Raitalammas), mutta sitäkin enemmän olen nauttinut muiden kuvista.