lauantai 22. helmikuuta 2014

Pieniä ostoksia

Talviloma vetelee viimeisiään. Uskomattoman nopeasti aika on kulunut, vaikka mitään ihmeellistä ei olla tehtykään.

Uuden Novita-lehden ilmestyminen aiheutti sen, että pikkuisen oli lankoja ostettava.


Nalle-lankoja mulla on jemmassa ennestäänkin, mutta ei juuri näitä värejä, joita tarvitaan pallomekkoon. En tiedä milloin alan mekkoa (tai tunikaa) neuloa, mutta onpahan langat odottelemassa.

Kirpputorillakin piipahdin ja sieltä ostin nappeja.


Värit sointuvat niin hyvin toisiinsa, että samaan työhön voi huoletta laittaa erivärisiä nappeja.

Mun pöllökorvikset saivat kaverikseen pöllökaulakorun. Tämä oli rakkautta ensi silmäyksellä!


Lomalla on tullut katsottua jonkin verran olympialaisia ja samalla ovat tietysti puikotkin viuhuneet. Itse asiassa tahti on ollut niin kova, että välineetkin hajosivat (= KnitPron kaapeli irtosi yhtäkkiä liitoksistaan). Onneksi pikaliima pelasti tilanteen.

Tänään minua ilahdutti: Katselin eilen saksankielisen dokumenttiohjelman Die grosse Woll-Lust, jossa esitellään langoista innostuneiden ihmisten elämää. Nautinnollista katsottavaa! Suosittelen ehdottomasti.

maanantai 17. helmikuuta 2014

Ystäväni lapanen


Joulukuussa monessa blogissa neulottiin joulukalenterisukkia. Paikallisen lankakaupan neuleillassa neuloimme samalla idealla ystävälle lapaset.

YSTÄVÄNI LAPANEN
Lanka: 7Veljestä yht. 82g
Puikot: 3mm

Minä tein tyttärelle lapaset ja välillä tuntui, että värityksestä tulee aika hurja. Orjallisesta kuitenkin tein ohjeen mukaan, vaikka välillä hirvitti.


Nyt kun silmä on alkanut tottua, niin oikeastaan näistä tuli aika hauskat.


Lapaset aloitettiin sillä värillä, joka tulee mieleen ystävästä. Sitten valittiin väri mm. sen mukaan, mikä on ystävän talon, kulkuneuvon, silmien ja sohvan väri. Jokaisesta väristä oli kerrottu myös, kuinka monta senttiä neulotaan.


Kerrassaan hauska neuleprojekti! Nyt kun olen kerännyt kaikki Seiskaveikan jämät yhteen kasaan, niin aion tehdä lisää raidallisia lapasia ja sukkia.

Päivän kirjavinkki:

Joskus yllätyksiä voi löytyä kirjastostakin. Minä lainasin nimittäin kirjastosta tällaisen äänikirjan:


Yllätys oli kuitenkin aikamoinen, kun avasin kotelon. Sieltä löytyi nimittäin aivan eri kirja!


No ei siinä mitään, kuuntelin sitten "yllätyskirjan". Hassuinta tässä on se, että olen monta vuotta sitten kuunnellut Karin Wahlbergin kirjan Ett fruset liv, mutta en muistanut siitä yhtään mitään. Ehkäpä kirjaston täti tai setä oli ajatellut, että nyt olisi uusintakuuntelun aika!

Tänään minua ilahdutti: 



Voitin katjainkerin arvonnassa tällaisen kasan ihania lankoja!

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Alkuvuoden suururakka on valmis


ISOÄIDINNELIÖ
Lanka: ohuita sukkalankoja yht. 1300g
Koukku: 3mm
Edellisessä postauksessa ihmettelin, minne tammikuu katosi. Kaikki neulonta/virkkausaika kului ainakin tämän peiton tekemiseen. Joululomalla tuli yllättäin sellainen olo, että haluan ruveta virkkaamaan peittoa. Eilen illalla sain sen valmiiksi, joten aika nopeaa toimintaa, kun otetaan huomioon, että tälläkin kerralla käytin ohuita sukkalankoja. Aikaisemmat vastaavat peittoni löytyvät täältä ja täältä.


Peittoon sain hyvin upotettua lankojen jämiä, mutta lopussa jouduin kyllä korkkaamaan aika monta uuttakin kerää.



Peiton idea on, että tehdään yksi valtavan kokoinen isoäidinneliö. Lopussa ei tarvitse sitten yhdistellä mitään, vaan peitto on heti valmis.

Blogikoira kiinnostui peitosta, kun kuvasin sitä. Tässä kuvasarja laatutarkastajn työstä:






Lopputulos: "Kyl tää ihan hyvä on!"

Tänään minua ilahdutti: Enpä ole ennen tiennytkään, että lumilautailu on niin hauskaa katsottavaa. Tänään kun Enni Rukajärvi toi Suomelle vielä hopeaa, niin mikäs sen hauskempaa!

sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Mihin tammikuu katosi?

Tuntuu siltä, kuin tammikuu olisi tänä vuonna ollut lyhyempi kuin aikaisempina vuosina. Kuukauden aikana luin yhden ainokaisen kirjan loppuun ja käsityörintamalla tulos on yhtä heikko; yksi pipo valmistui! Virkkuukoukku on suihkinut siihen malliin, että lankavarasto sentään pieneni vajaalla 700 grammalla muutamista lankaostoksista huolimatta. Uudenvuodenlupauksiini kuului, että joka kuukausi pitäisi selättää yksi ufo tavalla tai toisella. Sekin toteutui, sillä valmistunut pipo oli keskeneräisenä jo viime vuoden puolella.

Lidlissä oli torstaina tarjolla erilaisia lankoja. Kaksi pakkausta ostin pitkän harkinnan jälkeen. Toiset langat olen saanut jo neulottuakin, joten näistä ei ainakaan tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa.

KIMALTELEVA KAULURI
Lanka: Crelando Nadja (Lidl) 200g
Puikot: 7mm
Ohje: 34s, kahden kerroksen helmineuletta
Kimalteleva lanka houkutteli, vaikka se onkin tekokuitua. Kauluriin tällainen lanka sopii hyvin, sillä ei ole pelkoa siitä, että se kutitttaisi.


Kerällä lanka oli aika jouluista, mutta neulottuna se hieman rauhottui.



Kahden kerroksen helmineule teki kaulurista varsin ryhdikkään. Etenkin reunoista tuli tosi tasaiset.

Toinen Lidlistä ostamani lankapaketti oli tämä:


Sukkalankoja mulla on runsaasti ennestäänkin, mutta tässä viehätti langan koostumus: lanka on nimittäin puuvillan ja villan sekoitus.

Päivän kirjavinkki: Morsiuskamari, Tuija Lehtinen


Tuija Lehtisen uutuuksia tulee lainattua kirjastosta vanhasta tottumuksesta. Nuoruudessa nämä "hömppäkirjat" kuuluivat nimittäin suosikkeihini. Lehtisen kirjojen taso vaihtelee, mutta tästä Morsiuskamarista tykkäsin. Nyt kyseessä ei ollut pelkästään rakkaustarina, vaan mukaan oli ympätty mukaan kuolemantapaus, jota samalla selviteltiin. Kirja oli rentouttava kokemus.

Tänään minua ilahdutti: Lumi tuntuu olevan myös koiran mieleen. Heti ulos päästyään se kierii lumessa kuin pienet lapset! Eikä se lumi minunkaan mielestäni hullumpaa ole.