lauantai 30. marraskuuta 2013

Intialainen peukalokiila

Muutama viikko sitten näin neuleillassa lapaset, joissa oli intialainen peukalokiila. En ollut aikaisemmin moisesta kuullutkaan. Peukkua kehuttiin helpoksi ja koska lapaset eivät ole yleensä mun suosikkineulomuksia, niin ajattelin heti kokeilla lapastentekoa tällä menetelmällä.

RAITALAPASET
Lanka: Novita 7Veljestä Raita 69g
Puikot: 3mm
Ohje: Novita Talvi 2013, malli 15

Peukku ei ehkä ole ihan yhtä kaunis kuin perinteinen, mutta helppo se ainakin oli.


Ensimmäisen lapasen sain valmiiksi (langan päättelyineen kaikkineen) matkalla Tampereen messuille. Ei kovin huono saavutus, sillä matka kesti vain noin kaksi tuntia.


Koko oli mun käteen aavistuksen liian pieni, mutta tyttärelle ne sopivat hyvin. Täytyy tehdä siis itselle uudet. Eikä se ole edes mikään vastenmielinen tehtävä.


Aikaisemmin en juurikaan lapasia käyttänyt, mutta koiralenkeillä ne ovat osoittautuneet todella mukaviksi.

Päivän kirjavinkki: Likka, äite ja rouva Obama, Sinikka Nopola


Sinikka Nopola on kyllä mestari kertomaan arkisista asioista hauskasti! Tämä äänikirja viihdytti alusta loppuun asti. Suosittelen!

Tänään minua ilahdutti: Huomenna on ensimmäinen adventti ja sain asetettua kynttilät paikoilleen huomista varten. Ikeasta löytyi tänäkin vuonna tällaiset numerokynttilät. Tykkäsin niistä kovasti jo viime vuonna.


maanantai 25. marraskuuta 2013

Vajaan kahden euron pipo

Tänä syksynä moni on ihastellut Kalastajan vaimo -blogissa ollutta pipoa. Prosessineuloja sai inspiraation kyseisestä ohjeesta omaan hattuunsa. Tämä ns. kahden euron pipo miellytti kovasti myös minun silmääni.

KAHDEN EURON PIPO
Lanka: Drops Alpaca Silk 18g
Puikot: 4mm
Ohje: Prosessineulojan blogista

Dropsilla on vielä meneillään alpakkamarkkinat, joten yksi kerä Alpaca Silkiä maksoi ainoastaan 2e. Pipoon ei kulunut edes koko kerää!



Tykkään noista kavennuksista, jotka muodostavat tähden.


Pipo on höyhenenkevyt, joten paukkupakkasille se ei sovi, mutta kummasti ohut alpakkalankakin lämmittää. Langasta ei juurikaan irronnut karvoja neuloessa, mutta mitään erityisen kivaa neulottavaa se ei ollut. Ei toisaalta niin kurjaakaan, etten neuloisi itselleni siitä punaisen version. Tämä harmaa meni nimittäin tyttären käyttöön.

Tampereen messuilla hypistelin Rowanin Angora Haze -lankaa, josta Kalastajan vaimo oli neulonut oman piponsa. Siitä ei lanka kyllä paljon ihanammaksi voi muuttua. Jossain vaiheessa aion ehdottomasti tehdä siitä jotakin itselleni, vaikka se onkin aika tyyristä.

Päivän kirjavinkki: Rakkautta vahingossa, Veera Vaahtera


Kun on synkkää ja pimeää, niin on ihana tarttua "hömppäkirjaan". Veera Vaahtera osaa hyvin tämän kirjallisuudenlajin.

Tänään minua ilahdutti: Täytyy myöntää, että jäi vähän viime tippaan, mutta vihdoinkin meidän pihalta on haravoitu pahimmat lehtikasat pois! Heti sen jälkeen tulikin pakkasyö.

perjantai 22. marraskuuta 2013

Värihoitoa kaamokseen

Kun paikalliseen lankakauppaan tuli myyntiin Regian Fluormania Color -lankoja, niin ensimmäinen ajatus oli, että onpas ne hurjan värisiä. Seuraava ajatus olikin sitten jo, että tuollaista on ehdottomasti saatava!


Väriyhdistelmät näissä Regian langoissa ovat sellaisa, että rumuus muuttuu yllättäin kauneudeksi.

NEONSUKAT
Lanka: Regia Fluormania Color 74g
Puikot: 2.25mm
Ohje: Suuri sukkakirja, Helpot pitsisukat (s.106)
Ulkona on tällä hetkellä niin synkkää, että neonvärit tuovat mukanaan kaivattua iloisuutta marraskuuhun.


Sukkien pitsikuvio on nimensä mukaisesti helppo. Lopputulos on kuitenkin näyttävä ja mikä parasta; näiden neulominen oli hauskaa!


Sukkien valmistuttua minun oli riennettävä uudestaan lankakauppaan ja nyt mulla onkin tulossa jo toiset sukat samalla kuviolla Fluormaniasta (eriväriset kuitenkin).


Päivän kirjavinkki: Poliisi, Jo Nesbo


Poliisi on toinen Jo Nesbon kirjoittama kirja, jonka olen lukenut. Päähenkilönä on taas Harry Hole, joka ei toimikaan enää poliisina. Ei kestä kuitenkaan kauaakaan, kun Harrya kuitenkin tarvitaan murhien selvittämiseen. En yleensä pidä kirjoista, joissa on raakoja murhakuvauksia, mutta Nesbo on niin taitava, että tätä on pakko lukea (tai kuunnella, kuten minä tein). Nesbo on mestari huijaamaan lukijaansa; aivan tavallisista kohtauksista hän onnistuu luomaan sellaisia, että lukija luulee, että seuraavaksi tapahtuu taas murha. Välillä lukija ei tiedä edes sitä, että ollaanko kirkossa hautajaisissa vai häissä! Kirjan lopussakin Nesbo kiusaa lukijaansa, sillä juuri kun tuntui siltä,  että kaikki on selvitetty, niin kirjailija lopettaakin kirjansa jännittävään ja vähän pelottavaankin kohtaukseen. Aikamoinen mies siis tämä norjalainen Jo Nesbo!

Tänään minua ilahdutti: Minäkin olen aloittanut jouluvalmistelut. Hankin nimittäin itselleni jouluiset korvakorut ja rannerenkaan. Tällaiset valmistelut ovat minun mieleeni!


sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Kädentaitomessut 2013

Jos pitäisi valita vuoden tärkeimpiä päiviä, niin Tampereen Kädentaitomessut pääsisivät ehdottomasti listan kärkipäähän. En yhtään liioittele, kun sanon, että minulle tuo tapahtuma on kuin jouluaatto. Ja jouluaattonahan on tapana saada lahjoja, joten katsotaan millaisia "lahjoja" minä tänä vuonna sain (siis ostin). Tällä kertaa olin superjärkevä ja käytin vain käteistä rahaa, jolloin oli aika helppo pysyä budjetissa.


Vuorelman lankoja en ole koskaan aikaisemmin kokeillut. Ostin 4 vyyhtiä Vetoa, joista aikanaan muodostuu lehtikuvioinen huivi (ohjeen sain messuilta) ja sukat.


Titityyllä oli tarjolla runsas valikoima herkkulankoja. Etukäteen olin ajatellut ostavani Madelline Toshia, mutta tarjolla olleet värit eivät oikein houkutelleet. Yhden luxusvyyhdin kuitenkin halusin ja niinpä päädyin Fyberspatesin Gleen Lace lankaan. En ole ennen edes kuullut moisesta langasta, joten seuraavaksi täytyykin tutkia Ravelrya, sillä sieltä löytyy varmasti ideoita langankäytöstä. Vyyhdin kauneutta on vaikea vangita kuviin, mutta tässä vielä pari yritystä:



Messuilla huomasin kauhukseni, että minussa piilee jonkinlainen harakkageeni! Kimaltelevat langat, joita aikaisemmin olen inhonnut, rupesivat kummasti vetämään puoleensa.


Päällimmäisenä on Langin Mille Colori Socks & Lace Luxe. Tästä ajattelin tehdä sukat. Alla olevat kaksi kerää ovat superhalpaa turkkilaista akryylin, mohairin ja villan sekoitusta. Yleensä en edes vilkaisia tällaisia lankoja, mutta näissä oli niin kauniita värejä ja tietysti sitä kimallusta!


Novitan osastolla oli tuttuun tapaan kaikkein pahin ryysis. Tarjolla oli paljon tarjouslankoja, mutta kun jonot kassoille olivat tautisen pitkiä, niin en jaksanut ruveta jonottelemaan. Vähän ennen sulkemisaikaa piipahdin siellä vielä uudelleen ja silloin väkeä oli enää kohtuullisesti. Kun huomasin, että jokaisen ostoksen kylkiäiseksi sai Novita Helpot -lehden, niin tein sitten minäkin pienen ostoksen. Ostin nimittäin pyöröpuikot kahdella eurolla.


Korttitelineitä tutkin myös aika tarkasti ja onnistuin löytämään kokoelmiini kolme neule-
tai virkkausaiheista korttia.


Kaiken kaikkiaan olen hyvin tyytyväinen messupäivääni.

Tänään minua ilahdutti: Viime viikolla sain ihanaa postia Kriitinalta. Olin nimittäin voittanut hänen blogissaan joululiinan. Katsokaa nyt tätä ihanuutta!




perjantai 15. marraskuuta 2013

Perussukkia tarvitaan aina

Jonkun mielestä olen varmasti todella tylsä, kun sanon, että perussukat ovat sukista parhaat. Tätä mieltä minä kuitenkin olen!

STEP-SUKAT
Lanka: Austermann Step 70g
Puikot: 2.25mm
Ohje: Perussukka (16s/puikko, 3o 1n)

Ensinnäkin perussukat tuntuvat jalassa usein mukavimmilta. Sen lisäksi niiden neulominen on rentouttavaa, kun ei koko ajan tarvitse tuijotella ohjetta.



Itseraidoittuvat sukkalangat pääsevät myös parhaiten oikeuksiinsa, kun malli ei ole kovin monimutkainen. 


Käyttämässäni Step-langassa on mielestäni aika onnistunut väritys. Ja kuten jo moneen kertaan olen todennut, niin Step on todella miellyttävää neulottavaa.

Päivän kirjavinkki: Inferno, Dan Brown



Dan Brown tunnetaan parhaiten menestysteoksesta Da Vinci -koodi. Minäkin luin sen aikanaan ja tykkäsin siitä kovasti. Nyt palasin taas Brownin seuraan, kun löysin hänen uutukaisensa äänikirjana. Työmatkat sujuivat rattoisasti 16 CD-levyn seurassa. Totuuden nimessä on sanottava, että yksityiskohtaiset Firenzen rakennusten ja taideteosten kuvaukset olivat puuduttavia, mutta toisaalta Robert Langdonin vauhdikkaat liikkeet saivat taas mielenkiinnon heräämään.

Tänään minua ilahdutti: Tutkiessani kaupan teehyllyn tarjontaa olen usein huomannut, että tarjolla olisi Muumi-teetä. Pakkaus on kuitenkin ollut hieman tylsä, joten en ole aikaisemmin langennut sitä ostamaan. Eräänä päivänä sitten kuitenkin ajattelin ostaa kyseistä teetä ja yllätys oli suuri, kun huomasin, että teepussit olivat näin suloisia:


PS. Tee myös maistui hyvältä!

perjantai 8. marraskuuta 2013

Pikkumiehelle lämmikettä

Jokainen neulelahjan antanut ilahtuu suunnattomasti, kun huomaa, että lahjaa todellakin käytetään. Vielä sitäkin suurempi kiitos on, kun saa kainon pyynnön uudesta neuleesta. Minä lahjoitin eräälle vauvalle Junasukat muutama kuukausi sitten ja nyt sain viestin, että pikkumiehen jalka on kasvanut niin paljon, että tarvittaisiin uudet sukat. Minähän riemastuneena tartuin heti puikkoihin! Koon kanssa jouduin hieman ihmettelemään, joten tein varmuuden vuoksi kahdet hieman erikokoiset sukat.

JUNASUKAT
Lanka: Nalle Colori 38g
Puikot: 2.75mm
Ohje: Junasukka


Nallen paksuisesta langasta oli kiva väkertää näitä sukkia, sillä aikaisemmin olen tehnyt niitä ohuesta sukkalangasta. Paksumman langan ansiosta kokokin automaattisesti suureni, joten uskoisin näiden sopivan n. 6kk-12kk ikäiselle vauvalle.


Toisen parin tein Regiasta, jonka neuletiheyden pitäisi olla sama kuin Nallen, mutta kuitenkin näistä tuli hieman suuremmat.

JUNASUKAT
Lanka: Regia World College + Novita Nalle yht. 44g
Puikot: 2.75mm
Ohje: Junasukka
Langan kirjavuus aiheuttaa sen, että näin pikkuisissa sukissa värit menevät aika villisti. Oikeastaan näistä tuli kuitenkin aika söpöt.


Regian lanka ei ihan riittänyt, joten kummankin sukan kärjet on neulottu harmaalla Nalle-langalla. Jollei tätä tietäisi, niin voisi melkein kuvitella, että harmaa on ollut mukana alkuperäisessä langassa.


Tänään minua ilahdutti: Hesarin Torstai-liitteessä oli juttu siitä, mitä turistit ja ulkosuomalaiset hamstraavat Suomesta mukaansa.


Meitä sukanneulojia ilahduttaa erityisesti tämä kohta:



lauantai 2. marraskuuta 2013

Eiköhän kolme riitä...

Saanko esitellä; kolmas Lempilankahuivi!


LEMPILANKAHUIVI
Lanka: mm. Létt Lopi, Noro Kureyon, Noro Silk Garden, Novita Viivi yht. 177g
Puikot: 7mm
Ohje: Jonna Hietalan kirjasta Kerällä, s.25 Lempilankahuivi

Johan tämä rupeaa olemaan liioittelua, kun teen kolme tuubikauluria samalla ohjeella. Puolustukseksi  kuitenkin sanottakoon, että nyt olen päässyt aikamoisesta jämälankakasasta eroon.


Ja sitä paitsi näiden simppeleiden kaulureiden teko on ollut tosi hauskaa. En siis rupea vannomaan, etteikö näitä joskus syntyisi lisääkin, mutta välillä aion keskittyä muihin neuletöihin.


Tähän versioon käytin aika paljon Noron lankoja ja niiden kauneutta jaksan aina vain ihailla.


Toisaalta seassa on myös halpaa Novita Viivi -akryylilankaa (tuo pinkki) ja sekin näyttää ihanalta. Kauneus ei ole siis aina hinnasta kiinni.

Päivän kirjavinkki: Iso, Pekka Hiltunen


Kaksi aiempaa Pekka Hiltusen kirjaa on sijoitettu lontooseen ja niistä ei ole jännitystä puuttunut. Hiltusen uusin Iso on aihepiiriltään aivan erilainen. Siinä kerrotaan lihavuudesta lihavan ihmisen näkökulmasta. Tässä on kirja, joka teki minuun aikamoisen vaikutuksen. Kun nyt näen kadulla lihavan ihmisen, rupean heti miettimään niitä näkökulmia, joita kirjassa esitettiin. Ehdottomasti lukemisen arvoinen teos!

Tänään minua ilahdutti: Ihanaa, kun kaupat ovat olleet tänään kiinni. Vaikka niihin ei ole viikonloppuna mikään pakko mennä, niin jotenkin tietoisuus niiden kiinniolemisesta saa rauhallisemman tunnelman aikaiseksi.