lauantai 31. maaliskuuta 2012

Kevätarvonta

Kävijälaskuri rupeaa näyttämään aika hurjaa lukua; 40 000. Kiitokseksi kaikille lukijoilleni ajattelin pitää kevätarpajaiset. Lankaahan minulla on tunnetusti hurjasti ja jotta saisin varastoni hieman pienenemään, niin arvon kolme lankapalkintoa.


1) Marks & Kattens Natura (37% akryyli, 30% villa, 30% alpakka, 3% viskoosi) 350g (+pari jämäkerää)


2) Asa Gjestal Spinneri Naturgarn no. 1 (100% villa) 200g


3) Novita Helen (100% akryyli) 300g

Arvontaan voit osallistua siten, että kerrot kommentissasi, kuinka lankahulluus/neulomishulluus sinussa ilmenee? Mikä on hassuinta, mitä olet tehnyt harrastuksesi vuoksi. Esimerkkinä voisin kertoa, että iltaisin juuri ennen nukahtamista, minä mietiskelen lankojani. Muistelen millaisia lankoja minulla on ja mitä niistä voisi tehdä. Vaikka mietiskely on ihanaa, niin muutaman minuutin päästä nukahdan syvään uneen. Pistäkäähän paremmaksi! Sen lisäksi sinun tulisi mainita, että minkä lankapalkinnon toivoisit voittavasi. Arvonta päättyy lankalauantaina 7.4. 2012.

Tänään minua ilahdutti: Minulla on koira, mutta kun kissoille myydään nameja näin ihanissa pakkauksissa, niin pitäisikö hankkia vielä kissakin...


lauantai 24. maaliskuuta 2012

Huovutus - luovutus!

Minä en aio eää koskaan huovuttaa! En ole ennenkään moisesta ollut erityisen innostunut, mutta nyt tuli ehdoton stoppi. Kaikki alkoi siitä, kun tytär tilasi itselleen huovutetut lapaset. Olin tehnyt hänelle sellaiset aikaisemminkin Puro-langasta ja niistä tuli todella hyvät. Kaiken piti siis sujua hienosti; ohje oli sama, pesukone oli sama ja lanka on periaatteessa sama kuin Puro, mutta myyntinimenä Filzwolle, koska kyseessä on saksalaisen firman myymä lanka. Tässä vaiheessa kaikki näytti vielä ihan hyvältä...


... mutta tänään näky oli näin karmea:

Ensinnäkin lapaset ovat ihan eri kokoiset, vaikka niitä miten venyttelisi (silmukkamäärä on kummassakin kuitenkin sama). Ja toiseksi, ne ovat ihan minikokoiset! En saa kunnolla tungettua edes kättäni niiden sisälle.

Tässä nämä mokomat Hattivatit vielä poseeraavat. Keksiikö joku uusiokäyttöä näille? Tytär ehdotti, että ompele niihin silmät ja suu, mutta taitaa kyllä jäädä tekemättä, sillä en halua näitä enää katsella. Kukas se niin osuvasti sanoikaan, että "Ei mennyt kuin Strömsössä".

Sen tästä ainakin opin, että jatkossa ostan suosiolla kaikki huovutetut jutut ja itse teen vaan perinteisiä neuleita.

Kaiken kurjuuden keskellä uudet langat lohduttavat. Tällaisia ihanuuksia saapui meille torstaina paikallisesta lankaputiikista.



Noista pikkupalleroista olen jo aloittanut raidallista boleroa ja alemmasta langasta syntyy luultavasti keväinen huivi.

Tänään minua ilahdutti: Kerään neuleaiheisia postikortteja ja on aina suuri ilo, kun korttihyllystä löytyy uusia kortteja kokoelmiin. Enkelin Eväspussi on tehnyt kortteja, joiden tekstitkin ovat todella osuvia:


sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Merkkejä keväästä

Eilisen harmaan päivän jälkeen osaa taas kummasti arvostaa kaunista, aurinkoista säätä. Oli melkein pakko ottaa kamera käteen ja mennä tutkimaan, että joko pihalta löytyisi kevään merkkejä.

Ensimmäiseksi törmäsin syreeniaitaan, joka oli jo ruvennut kukkimaan!

FJORD-SUKAT
Lanka: Regia Fjord 94g
Puikot: 3mm
Ohje: perussukka Nalle-ohjeella

Fjord-nimi kyllä viittaa Norjan vuonoihin, mutta näköjään lanka viihtyy hyvin myös näillä kulmilla.


Neuloin sukat neliskulmaisilla Knit Pron puikoilla ja ihmeen hyvin me tulimme tällä kerralla toimeen.




Syreeniaidassa oli jo aika muhkeita lehdenalkujakin.


Koko talvena en ole tainnut pahemmin takapihalla käydä ja järkytys oli aikamoinen, kun sinne vihdoinkin kurkistin:



Joulukuusi siellä nökötti unohdettuna! Eräänlainen keväänmerkki tämäkin (tosin aika nolo sellainen). Tämän enempää en sitten uskaltanutkaan tutkia kevään etenemistä.

Tänään minua ilahdutti: Enpä ole aikaisemmin törmännyt tällaiseen merkintään:


Nyt vaan kartalta etsimään seuraavaa lomakohdetta!


torstai 15. maaliskuuta 2012

Nyt mullakin on sellainen!

Melkein on kuola valunut leukapieliä pitkin, kun olen ihaillut virveriikan blogissa langanvyötepussukoita. Nyt olen kuitenkin onnentyttö, sillä Auli oli niin ystävllinen, että ompeli minulle ihan ikioman punaisen käsityöpussukan. Vastalahjaksi lähetin hänelle lankoja. Ihan mahtava vaihtokauppa, sillä minulla on kyllä lankoja, mutta ompelutaidot eivät ole kovinkaan kehuttavat. Ja tässä se on! Katsokaa ja ihailkaa!



Yllätys oli aikamoinen kun kurkistin pussukan sisälle; siellä oli nimittäin kaksi pienempää pussukkaa!


Ja lopuksi vielä yhteispotretti:


Lankakaupassakin tuli käytyä, mutta enpäs ostanutkaan lankaa. Ostokseni mahtuivat tällaiseen pilkulliseen pikkupussiin:


Suloisessa pussissa on tietysti jotakin söpöä...


Napit olivat rakkautta ensisilmäyksellä. Neulon tällä hetkellä niistä edellisen postauksen Cittarin langoista villatakkia itselleni ja nämä napit sopivat mielestäni siihen kuin nakutettu.


Pahvikortti on puolestaan mukava laittaa jonkin lahjaneuleen mukaan:



Tänään minua ilahdutti: Hankimme pari viikkoa sitten Pauligin Cupsolo-kapselikeittimen, jolla voi keitellä mm. espressoa ja cappucinoa. Kupillinen hyvää juomaa on arjen luksushetki!

sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Lankahamsterin mietteitä

Tällaisia ajatuksia minulla oli perjantaina:

1) Jaahas, Citymarketin Mammuttimarkkinoilla olisi halpaa lankaa tarjolla!

2) Viime kuussa langanpienennysprojektini meni taas ihan puihin, joten en mene lähellekään kyseistä kauppaa.

3) Toisaalta voisin vaihtelun vuoksi käydä Cittarissa. Lankaosastolle en kuitenkaan mene.

4) Nyt olen löytänyt kaikki tarvitsemani ruokatarvikkeet. Voisinhan ihan pikkuisen kurkata sitä lankatarjousta. En varmasti kuitenkaan osta mitään!

5) Vaaleanpunainen on aika kaunista ja hinta on vain 2.95e/kerä. Olisi kyllä melkein synti jättää tällainen tilaisuus käyttämättä.

6) Otan vain yhden kerän ja teen sukat.

7) Sukkalankoja mulla on ihan liikaa. Kyllä nyt kannattaisi ostaa lankaa kokonaista villapaitaa varten.

8) Paljonko naisten villapaitaan pitäisi varata? 5x150g eli 750g varmaan riittää.

9) Toisaalta olisi kamalaa, jos lanka loppuisi kesken, koska tuskin juuri tätä väriä löytyy myöhemmin.

10) Otan 7 kerää, niin saan tehtyä vielä ne villasukatkin!


Eikä minua edes kaduta yhtään!

Tänään minua ilahdutti: Mies herätteli minut aamulla sanomalla, että Hesarissa on juttua Viron lankahamstrausmatkoista. Jostain kumman syystä minun oli yllättävän helppo nousta sängystä ylös! Juttu oli kokonaisen sivun kokoinen ja siinä toimittaja kertoi mm. Karnaluksin lankaparatiisista. Itse en ole siellä ollut, mutta voitte arvata, että mieli kyllä tekisi...


sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

...ja vielä vähän väriä

Lupailin edellisessä postauksessa, että toinenkin Baktus-huivi on tulossa ja tässä se sitten on:

BAKTUS-HUIVI
Lanka: ervärisiä Noro Kureyon Sock -lankoja 112g
Puikot: 4mm
Koukku: 3mm
Tästä tuli mielestäni vielä kauniimpi. Noita Noron värejä ei voi kertakaikkiaan vastustaa. Vieläkin lankoja olisi jäljellä, mutta ehkä vähitellen on syytä vaihtaa jo mallia...



Valokuvaaminen aurinkoisena talvipäivänä oli niin inspiroivaa, että laitanpas vielä kaksi kuvaa:


Tänään minua ilahdutti: Kevätaurinko sai aikaiseksi senkin, että ostin kaksi uutta sohvatyynyä Anttilasta. Ikeasta puolestaan ostin uusia keväisiä kynttilöitä. Pienillä asioilla saa sisustukseen kevätilmettä (ja samalla pahimmat pölyt ja likaiset ikkunat unohtuvat...)



lauantai 3. maaliskuuta 2012

Väriä elämään

Kenellekään ei ole varmasti jäänyt epäselväksi, että tykkään melkein kaikista väreistä ja siksi värikkäät liukuvärjätyt langat ovat lähellä sydäntäni. Todellisen neulomisvimman aiheutti huivi, jonka näin Virkattu lintu -blogissa. Minun oli heti kaivettava esille erilaisia Noro-lankoja kaapista (ja oli siinä joitakin muitakin lankoja). Ilo oli suuri, kun neulomisen aikana sai suunnitella ihan vapaasti, että milläs värillä nyt jatketaan.

BAKTUS-HUIVI
Lanka: mm. Noro Kureyon Sock -lankoja ja Silk Garden Lite 114g
Puikot: 4mm
Koukku: 3mm

Malli on yksinkertainen Baktus, koska halusin värien olevan pääosassa. Villapallon blogista löysin vinkin, jonka avulla reunoihin jää reikärivi sekä kavennuksissa että lisäyksissä. Näihin reikiin oli sitten helppo virkata reunus.





Koska kuvissa mallina toimiva tyttäreni tykkäsi kovasti huivista ja koska Noron Kureyon Sock -lankoja oli vielä runsaasti jäljellä, niin aloin tehdä perään heti toistakin huivia. Se on vielä kuvaamatta, joten esittelen sen sitten myöhemmin.

Tänään minua ilahdutti: Meidän koira on välillä kuin pehmolelu ja välillä ihan kuin ihminen. Katsokaa nyt näitäkin kuvia (samalla näette peiton, jonka olen virkannut jämälangoista muutama vuosi sitten):