keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Karkauspäivän nappisukat

Novita julkaisi viime vuoden puolella sukkalehden, jossa on monta kaunista mallia. Nyt vasta sain tehdyksi ensimmäiset sukat tuosta lehdestä.

NAPPIVARSISUKAT
Lanka: Novita 7Veljestä 122g
Puikot: sukkapuikot 3mm, pyöröpuikot 3.5mm
Ohje: Novita Sukkalehti, malli i

Langaksi valitsin 7Veljestä. Vuonna 2007 Prismassa oli myynnissä muutamia sellaisia värejä kyseisestä langasta, joita ei muualla myyty. Tämä ruskea lanka onkin aika kauniin väristä. Onneksi ostin sitä silloin aikanaan reilusti, joten nyt sitä riittää ihan hyvin vielä villapaitaankin. Jos totta puhutaan, niin samalla reissulla ostin myös vihreää 7Veljestä (reilusti!) Jos joku ihmettelee, että miten voin muistaa, että tein ostokset nimenomaan vuonna 2007, niin syynä ei ole mun hyvä muistini, vaan excel-taulukko, johon kirjaan kaikki lankaostokseni. Tiedän siis grammalleen lankavarastoni koon.



Nallenapit on aika söpöt tuossa varressa, mutta valitettavasti varsi jää kyllä useimmiten piiloon lahkeen alle. Vaikka sukista tuli kivat, niin en taida kuitenkaan tehdä toisia sukkia samalla mallilla. Jotenkin tuntuu, että näissä oli ihan liikaa näpräämistä. Minulle tuntuu paremmin sopivan ihan tavissukkien neulominen.


Tänään minua ilahdutti: Postilaatikosta löytyi kaksi postikorttia, jotka ystäväni lähetti minulle. Minähän kerään sekä neule- että lammasaiheisia kortteja, joten ilo on aina suuri, kun saan sellaisia kortteja, joita kokoelmistani ei vielä löydy.


sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Pitkästä aikaa salomoninsolmuja

Muutama vuosi sitten innostuin tekemään huiveja salomoninsolmuilla oikein urakalla. Sitten tuli kyllästyminen ja lopulta melkein unohdin koko tekniikan. Uusimmassa Novitassa oli huivi tehtynä Polku-langasta ja kuinkas ollakaan, niin siinä oli salomoninsolmuja. Itselläni oli jemmassa kerä Fame Rand -lankaa, joka on hyvin samantapaista kuin Novitan Polku ja niinpä päätin ottaa taas koukun käteeni.

SALOMONINSOLMUHUIVI
Lanka: Marks & Kattens Fame Rand 95g
Koukku: 3mm
Ohje: Novita Kevät 2012, malli 74



Lanka sopii mielestäni hyvin tähän huiviin. Tykkään lopputuloksesta!


Ehkäpä voisin tehdä vielä toisenkin erivärisestä langasta... Ja voisihan näitä tehdä lahjaksikin... Voi olla, että salomoninsolmut saivat minut taas koukkuunsa.

Tänään minua ilahdutti: Aurinko paistaa pitkästä aikaa. Linnutkin laulevat jo iloisesti, joten taitaa se kevät sittenkin olla tulossa.

perjantai 24. helmikuuta 2012

Terveisiä Tukholmasta

Vietin kaksi päivää Tukholmassa tyttäreni kanssa. Kaupunkireissuilla tulee aina käveltyä paljon ja niinpä jalat ovat vieläkin ihan kankeat. Paljon kuitenkin nähtiin ja ostoksiakin tehtiin. Ruotsissa alkoi juuri sopivasti kirja-ale keskiviikkona, joten sain hankittua edullista luettavaa. Tottahan toki olin myös tutkinut lankakauppojen sijainnit. Loppujen lopuksi kävin vain kahdessa kaupassa. Kummatkin kaupat sijaitsevat Vanhassa kaupungissa Österlånggatanin varrella.


Sticka-niminen kauppa sijaitsi numerossa 20, mutta tämä kauppa oli muuttamassa ihan lähipäivinä, mutta valitettavasti en muista uutta osoitetta. Kauppa oli ihan ok, mutta mitään en kuitenkaan ostanut.


Anntorps Väv sijaitsee numerossa 11 ja täällä oli todella ihania lankoja. Kaupassa sai ihan rauhassa katsella ja ihastella toinen toistaan kauniimpia lankavyyhtejä. Myyjänä oli vanhempi nainen, joka oli todella sympaattisen oloinen. Pitkän harkinnan jälkeen päädyin Colinetten mohairiin.


Tätä voi vain kuvailla yhdellä sanalla: Herkullinen!


Kaiken kaikkiaan meillä oli antoisa reissu, vaikka sää ei meitä ihan suosinutkaan. Matkaneuleena mulla oli sukat, mutta enpä niitä monta senttiä ehtinyt neulomaan. Se kai on hyvän reissun merkki.

Tänään minua ilahdutti: Kuuntelen tällä hetkellä Liza Marklundin äänkirjaa Du gamla, du fria. Olen lukenut/kuunnellut kaikki aikaisemmatkin Marklundin kirjat ja tämä kirja on nyt niin jännässä kohdassa, että minun on ihan pakko mennä jatkamaan kuuntelemista. Samalla tietysti myös neuleet edistyvät kovaa vauhtia.

sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Noroa kaulaan

Tämä minun työskentelytapani (= monta työtä yhtaikaa kesken) aiheuttaa sen, että välillä ei ole mitään raportoitavaa ja välillä asiaa olisi ihan jonoksi asti. Nyt on onneksi taas sellainen hetki, että valmiita töitä on valmistunut parin päivän aikana kolme. Tänään ajattelin esitellä Noro-langasta tehdyn kaulahuivin.

WAVY-HUIVI
Lanka: Noro Silk Garden 200g
Puikot: 4mm
Ohje: Wavy (Knitty-verkkolehti)

Langan olen ostanut monta vuotta sitten Lontoosta. Nämä taisivat olla ensimmäiset Noro-keräni ja siksi olen säästellyt niitä. Wavy on myös vanha ohje, mutta vasta nyt minä tein siitä ensimmäisen versioni. Tulostuksessa kävi kuitenkin sellainen moka,  että ohjeesta jäi neljä kerrosta välistä pois. Onneksi huomasin tuon virheeni ja siksi päätin tehdä "virheen" joka kerta samalla tavalla. Aalloista tuli ehkä hieman jyrkempiä tässä minun versiossani. Lopputulos on kyllä aika kiva ja uskon, että tätä tulee käytettyä ahkerasti.



Joskus täytyy neulojan tehdä kipeitä päätöksiä. Nimittäin joskus on pakko luovuttaa ja hylätä jokin työ. Minun kohdallani se päätös piti tehdä tämän kohdalla:


Kyseessä on räsymattotunika Sanna Vatasen ohjeen mukaan. Periaatteessa tästä olisi voinut tulla kivakin, mutta minun kärsivällisyyteni ei kyllä olisi riittänyt kokonaisen tunikan tekoon. Ideana tässä on, että lanka vaihtuu aina kahden kerroksen välein. En viitsinyt edes purkaa tekelettä, vaan annoin sen koiralle unirätiksi. Tosin ei koirakaan ollut siitä kiinnostunut! Mokoma!

Tänään minua ilahdutti: Koko ensi viikko on vapaata!!! Kaiken kukkuraksi olen lähdössä tyttäreni kanssa lentäen Tukholmaan. Tehdään sellainen tyttöjen reissu; shoppaillaan, käydään nähtävyyksiä katsomassa, jos huvittaa sekä köllötellään ja nautitaan hotellin palveluista.



lauantai 11. helmikuuta 2012

Riemupupu ja kesäkimppu

Ostin noin vuosi sitten Pupu-Puffa -lankaa. Ensimmäiseksi huomioni kiinnittyi upeaan väriin ja kun näin värjäyksen nimen "Riemupupu", niin olihan mun pakko ostaa lanka. Pari viikkoa sitten tyttäreni teki tilauksen; hän nimittäin halusi yksinkertaisen kaulurin asusteeksi. Minä olin äitinä tietenkin innoissani ja rupesin heti miettimään sopivaa lankaa. Tytär oli samaa mieltä siitä, että Riemupupu olisi juuri sopiva lanka tähän tarkoitukseen. Ja tällainen siitä sitten tuli:

RIEMUPUPU-KAULURI
Lanka: Puffa-Lanka, Pupu-Puffa 66g
Puikot: 4mm
Ohje: oma (muistaakseni 120s)

Lankaa oli mukava neuloa, mutta yksi huono puoli siinä kuitenkin on; suuren angoramäärän (40%) vuoksi langasta irtoaa ihan kauheasti karvoja. Jokaisen neulesession jälkeen piti hakea teippiharja, jolla putsasin vaatteeni.


Olen saanut valmiiksi myös Nalle Kukkakedosta tekemäni sukat. Värinä näissä on uusi Kesäkimppu ja aika pirtsakat sukat niistä tulikin.

KESÄKIMPPU-SUKAT
Lanka: Nalle Kukkaketo 74g
Puikot: 3mm
Ohje: perussukka (56s)

Neuloin sukat KnitPron neliskulmaisilla puisilla puikoilla. En kokenut mitään suurta ihastusta, en ainakaan näin ensi alkuun. Etenkin kantapään kohdalla minulla oli soputumisvaikeuksia. Tosin tällä hetkellä teen samoilla puikoilla uusia sukkia Regian langasta ja nyt homma sujuu todella hyvin. Voi siis olla, että lankakin vaikuttaa. Metallisia neliskulmaisia olen aikaisemmin käyttänyt ja niistä tykkäsin heti.

Tänään minua ilahdutti: Sain vihdoinkin niin paljon aikaiseksi, että vein kolme kassillista tavaraa lahjoituksena Fidan kirpputorille. Tavaroiden raivausta pitäisi edelleen jatkaa, sillä tuntuu, että kaikki paikat lainehtivat ylimääräisestä tavarasta.

sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Myssyjä ja uusia lankoja

Bambu-lankaa löytyi vielä sen verran, että sain täydennettyä sytomyssykokoelmaani. Nyt onkin sitten kymmenen myssyä koossa!

MINTTU-MYSSY
Lanka: Novita Bambu 55g
Koukku: 2.5mm
Aikamoinen urakka siinä oli, mutta nyt on hyvä mieli. Vielä kun saisi väsättyä näihin pesuohjeet ja tiedot langasta, niin voin viedä ne Anjalinille.

Ehkäpä joku vielä muistaa, että joulupukki toi minulle lahjakortin lankakauppaan. Näin kauan olen korttiani säästellyt! Kun näin, että Dropsilla on sukkamarkkinat (eli kaikki sukkalangat -25%), niin nyt oli pakko suunnistaa kohti lankahyllyjä.



Kyllä on mukava nauttia joululahjasta näin helmikuussa. Ja mikä parasta; en kuluttanut lahjakortistani vielä puoliakaan, joten riemua riittää vielä myöhempään ajankohtaan. Langat näyttivät niin herkullisilta lumihangessa, että laitetaan vielä yksi ryhmäkuva.


Huomaatte varmaan, että Lace ei todellakaan ole mikään sukkalanka, mutta se oli pakko ostaa kauniin värinsä takia.

Tänään minua ilahdutti: En erityisemmin nauti ruoanlaitosta ja siksi jaksankin iloita joka kerran mieheni kokkausinnostuksesta. Tänään oli tarjolla tällaisia herkkuja:



perjantai 3. helmikuuta 2012

Myssyjä poikineen

Kävimme viime viikonloppuna pitkästä aikaa mökillä. Mukavan rentouttava päivä siellä tulikin vietettyä.


Kuvassa on romahtamispisteessä oleva vanha vaja, mutta lumen peittämänä sekin näyttää aika romanttiselta. Tytöilläkin oli hauskaa lumileikeissä.


Samalla reissulla pääsin käsiksi puuvillalankoihini, joita säilytän mökillä. Niitä onkin aikamoinen määrä...


Ruskeita koreja on kaksi ja ne ovat ihan täynnä lankaa + tuo muovilaatikko. Tällä kerralla otin mukaani kaikki Novita Bambu -langan jämät ja rupesin heti virkkaamaan.


Ja virkkausta on jatkunut koko viikon!



Näiden myssyjen tekemistä ei kertakaikkiaan voi lopettaa. Aika värikkäitähän nämä ovat, mutta ehkäpä se on hyväkin asia sytomyssylle. En ole vielä malttanut päätellä näitä, sillä aina kun yksi valmistuu, niin täytyy jo aloittaa uutta. Ohje Minttu-myssyyn löytyy täältä.

Tänään minua ilahdutti: Olen ulkoillut koiran kanssa. Olen katsonut yhden osan Downton Abbeyä. Olen tehnyt rästitöitä. Olen siivonnut vessat. Uusi Novita ilmestyi postilaatikkoon. Kiva päivä!