tiistai 25. lokakuuta 2011

Vuosikertapalmikoita

Kuten edellisessä postauksessa kerroin, niin olen nyt inventoinut kaikki keskeneräiset työni. Operaation tuloksena innostuin viimeistelemään näitä töitä. Joskus valmistuminen on ollut todella pienestä kiinni. Esimerkiksi tästä palmikkojakusta puuttui vain vetoketju. Käsityökopassa se on maannut surkeana useamman vuoden. Toissakesänä innostuin sitten harsimaan vetoketjun paikoilleen, mutta taas vierähti melkein puolitoista vuotta ennen kuin vetoketju oli lopullisesti ommeltu kiinni. Siis aivan uskomatonta!

PALMIKKOJAKKU
Lanka: Novita Isoveli 820g
Puikot: 6mm
Ohje: Novita 6/2001, malli 17

En ole koskaan aikaisemmin ommellut vetoketjua neuleeseen ja siksi minua pelotti, että siitä tulisi ihan kupruileva. Olen kuitenkin oikein tyytyväinen lopputulokseen, joten uskaltaudun ehkä toistekin tekemään neuleen, jossa on vetoketju.



En ole jakkua vielä käyttänyt, mutta eiköhän sitä tule käytettyä kunhan ilmat tästä vähän viilenevät.

Tänään minua ilahdutti: Ostin itselleni Virkkukoukkusen ihanan vihon "Miul on neuloosi". Vihossa on tietysti ihan valkoisia sivuja, mutta välillä on myös piristäviä piirroksia. Tästä minä tulen iloiselle mielelle!




sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Crystalin säihkettä

Tammikuussa tein Novitan Crystalista setin tyttärelleni ja sitä on käytetty todella paljon. Kun kauppoihin tänä syksynä tuli uusia värejä Crystaliin, niin silmäni osuivat kirkkaanpunaiseen. Uusimmassa Novita-lehdessä oli hyvin samankaltainen setti kuin tuo aikaisemmin tekemäni. Luin ohjeen kuitenkin hieman huolimattomasti, joten mallineule ei ole ihan ohjeen mukainen, mutta ihan hyvä siitä tuli näinkin.

KAULURI JA PIPO
Lanka: Novita Crystal (kauluri 260g, pipo 109g)
Puikot: 12mm, sukkapuikot 10mm
Ohje: Novita Talvi 2011, malli 31
Piposta tein hieman matalamman kuin ohjeessa (muistaakseni n. 5cm matalamman). Tytär kyllä ensin hieman epäili pipon mallia, mutta kyllä se päässä näyttää melko sopusuhtaiselta. Näillä säädöillä oli se vaikutus, että nyt minulle jäi runsas kerä Crystalia. Mitä ihmettä minä siitä teen?


Tänään minua ilahdutti: Sain eilen järjestettyä kaikki keskeneräiset työni. Niitä oli kaikenkaikkiaan 24!!! Yksi sai purkutuomion ja kaksi olen saanut valmiiksi, joten nyt niitä on "enää" 21! Jos tällä innolla käyn noihin keskeneräisiin käsiksi, niin blogattavaa riittää loppuvuodeksi.

torstai 20. lokakuuta 2011

Tuulahdus 80-luvulta

Joskus meinaa melkein unohtua, että kuinka kauan olen ollut kiinnostunut neulomisesta. Asiaa kun tarkemmin miettii, niin käsitöistä olin hyvin kiinnostunut jo leikkikoulussa (nykyisin sitä kai nimitetään eskariksi). Silloin tein paljon kirjontatöitä vohvelikankaalle. Myöhemmin kuvioihin tulivat neulelangat.

Kaappeja siivotessani vastaani tuli neule, jota en ole koskaan kovin paljon käyttänyt ja viimeisimmästä käyttökerrasta on taatusti yli 20 vuotta!



Kuten kuvasta näkyy, niin pusero on lievästikin sanottuna hankalan mallinen; millä ihmeellä tuollaiset hihat saa tungettua takin sisälle? En kuitenkaa raaski luopua puserosta, koska

a) Lontoo on mun suosikkikaupunkini
b) puserossa on kauniit värit
c) ihmettelen, miten olen joskus jaksanut neuloa noinkin monimutkaisen kuvion

Laitan puseron siis kaappiini ja tuuletan sitä taas 20 vuoden kuluttua!

PS. Onko teillä muilla kaapeissanne neuleita, joita ette käytä, mutta joista ette halua luopuakaan?

Tänään minua ilahdutti: Olen loman aikana järjestellyt vähän lankavarastojani ja olen myös kerinyt aika monta lankavyyhtiä kerälle. Blogikoita on ollut auttamassa. Hänkin ymmärtää, että lankakerät ovat mukavan pehmeitä. Olen muuten aika ylpeä koirastani, sillä se ei koskaan tuhoa tai kähvellä lankakeriäni!



maanantai 17. lokakuuta 2011

Söpöilyä ja lomailua

Tällä viikolla vietän syyslomaa ja siihen täytyi tietysti valmistautua hyvin. Parhaiten se onnistuu, kun käy lankakaupassa hankkimassa muutaman kerän lankaa. Erityisen mukavaa se oli tällä kerralla siksi, että Susulla oli paljon houkuttelevia lankatarjouksia. Tällaiset ihanuudet lähtivät minun matkaani:


Tämän jälkeen koukkasin vielä lehtihyllyn luo ja sieltä löytyi virkkauslehti ja uusin Verena. Nyt voi siis loma alkaa!

Nykyisin olen keskittynyt hyvin pitkälle uusien materiaalien hankintaan, mutta eilen sain jotakin valmiiksikin. Naapurin lapsenlapsi täyttää pian kaksi vuotta ja ajattelin tehdä hänelle nopeasti villatakin. No, neulominen sujui nopeasti, mutta yllättävän paljon aikaa kului saumojen ompeluun, nappilistan neulomiseen ja nappien ompeluun. Ehkäpä kaikki tuo vaiva kuitenkin kannatti, sillä villatakista tuli aika söpö.

LAPSEN VILLATAKKI
Ohje: Novita Talvi 2008, malli 46
Koko: 92cm
Lanka: Novita Nalle Talvi 176g
Puikot: 3mm ja 3.5mm




Tänään minua ilahdutti: Lomalla tulee usein nukuttua liian paljon; ylipitkien yöunien jälkeen on koko päivän jotenkin tokkurainen olo. Vaikka eilen tulikin valvottua aika myöhään, niin laitoin herätyskellon soimaan aamulla ja se oli todellakin hyvä idea. En voi väittää, että herääminen olisi ollut helppoa, mutta siitä huolimatta nyt on melko reipas olo. Menenkin keittelemään kahvia ja taidan katsoa jotakin hömppää digiboxilta. Kutimet ovat tietysti seuranani!

lauantai 8. lokakuuta 2011

Sekku-huivi

Olen suuri Noro-lankojen fani, mutta nyt tuli vastaani lanka, josta en kauheasti pidä. Kyseessä on Noro Sekku. Lanka on niin ohutta, että se katkeilee todella helposti ja jos kerän aloittaa sisältä (kuten minä melkein aina teen), niin odotettavissa on kauheita lankasotkuja, joiden selvittäminen vaatii hermoja. Kaiken lisäksi langassa on suuria paksuuseroja, jotka eivät oikein istu näin ohueen lankaa. Virkkasin langasta huivin ja onneksi lopputulos on ihan nätti ja sehän se on ratkaisevinta.

SOUTH BAY SHAWLETTE
Lanka: Noro Sekku 50g sekä Neovius Juki konelanka 12g
Koukku: 3mm
Ohje: Lion Brand, South Bay Shawlette

Minulla oli vain yksi Sekku-kerä ja tuntui, että huivi jäi hieman liian pieneksi. Siksi virkkasin vielä valkoisella langalla muutaman kerroksen.



Tykkäsin ohjeesta kovasti, sillä siinä toistetaan kahta eri kerrosta ja kuitenkaan lopputulos ei ole tylsä. Luultavasti teen samalla ohjeella toisenkin huivin. Erityisen ihanaa tätä oli virkata siksi, että minulla oli ensimmäistä kertaa käytössä Cloverin ergonomisesti muotoiltu virkkuukoukku. Ensi silmäyksellä koukku ei näytä mitenkään ihmeelliseltä, mutta todella hyvältä se tuntui käteen. Suosittelen!


Tänään minua ilahdutti: Nyt on useamman viikon ajan ollut niin, että viikolla sataa vettä, mutta viikonloppuisin on todella kaunista. Miesväki on mökillä uusimassa terassia ja naisväki nauttii olostaan täällä kotona. Tässä vielä kuva blogikoirasta, joka viime viikolla makoili vielä vanhalla terassilla. Siinä sillä on hyvä tähystyspaikka!



torstai 6. lokakuuta 2011

Frida-kauluri

Anttilan keskusvaraston tyhjennysmyynnissä oli tarjolla edullisesti Novitan kampanjalankaa. Frida-langan koostumus on 50% villaa ja 50% akryyliä ja neuletiheys on 10s (hinta taisi olla 3.95e/100g). Tarjolla oli kolmea eri värisävyä ja minä päädyin tähän punertavaan.


Lanka sopii erinomaisesti muhkeisiin asusteisiin. Parissa illassa sain aikaiseksi tällaisen yksinkertaisen kaulurin.

FRIDA-KAULURI
Lanka: Novita Frida 111g
Puikot: 8 mm
Ohje: Novita Syksy 2011, malli 2

Kauluri on neulottu helmineuleella suoraa pötköä n. 30 cm. Silmukoita oli 64 ja tällä määrällä tuli oikein passeli lämmike kaulalle. Lankaa on vielä jäljellä, joten luultavasti teen vielä pipon ja lapaset.

Tänään minua ilahdutti: Vettä on satanut kaatamalla, joten olen ollut enimmäkseen sisätiloissa ja juonut kuppikaupalla teetä. Mikäs tässä on juodessa, kun kirpparilta löytyi näin veikeä lammasmuki.



sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Nopeasti valmista

Maanantaina piipahdin lankakaupassa. Ostin Dropsin Big Fabelia, jota en ole koskaan aikaisemmin kokeillut. Tavallisesti uusille langoille käy niin, että ensin ihailen niitä tuossa pöydälläni ja kun olen tilastoinut ne hienoon excel-taulukkooni, niin ne joutuvat kaappiin muiden lajitovereidensa joukkoon. Puikoille/koukulle ne pääsevät sitten joskus. Tällä kertaa kävi kuitenkin niin, että langat oli kulutettu loppuun jo perjantaihin mennessä ja tällaisen uuden olomuodon ne saivat:

KETJUSILMUKKAHUIVI
Lanka: Drops Big Fabel 184g
Koukku: 4mm
Ohje: Ulla 1/08

Ohje pisti silmääni jo ilmestyessään muutama vuosi sitten. Ravelryssa seikkailtuani tämä tupsahti taas eteeni ja Big Fabel tuntui juuri sopivalta langalta virkkaustyöhön. Huivi valmistui uskomattoman nopeasti, koska sen tekemistä ei kertakaikkiaan voinut lopettaa! Luultavasti teen toisenkin huivin samalla ohjeella. Oikeastaan ainut kurja vaihe oli langanpätkien päättely noiden hapsujen sisälle.


Tänään minua ilahdutti: Mulla on nimipäivät myöhemmin tässä kuussa. Jotta varmasti saan sellaisen lahjan kuin haluan, niin poikkesin Marimekko-kauppaan. Tätä kuosia en voi vastustaa! En ole hääppöinen kokki, mutta tällä essulla luulisi olevan motivoiva vaikutus noihin kokkauksiin.