lauantai 28. toukokuuta 2011

Kesäsukat

Sukkasunnuntaina aloitetut sukat valmistuivat tänään.

KESÄSUKAT
Lanka: Schoeller&Stahl Fortissima Mexico Cotton Stretch 67g
Puikot: 2 mm
Ohje: 64s, (3o 1n)

Lanka on puuvillan ja villan sekoitusta, joten nämä ovat todella miellyttävän tuntuiset kesäsukat. Itse asiassa näistä taitaa tulla mökkisukat, sillä ne sointuvat hyvin yhteen mun uusien mökkikenkien kanssa.


Uusia lankojakin on tullut hankittua. "Valitettavasti" erilaisia houkuttelevia tarjouksia on ollut mm. Titityyllä ja Lumoavalla langalla. Tällaiset kaunokaiset ovat muuttaneet meille:



Tweed-lankoja en voi vastustaa ja pitihän mun saada pari kerää Cascade Yarnsin lankaa, sillä sitä en ole aikaisemmin päässyt hipelöimään.

Paikallisessa puodissakin oli kaunista vaaleanpunaista lankaa tarjolla:


Olen täällä miettinyt pääni puhki, että kannattaisiko minun osallistua KYH-tempaukseen (=KesäYönHullutukseen). Järki sanoo, että ei ole mitään järkeä aloittaa 25 uutta työtä kesäkuun aikana, mutta toisaalta uusien töiden aloitus oikein luvan kanssa on aika houkutteleva ajatus. Lankoja minulla on ainakin tarpeeksi ja tuskin puikot/koukut loppuvat kesken, ohjeista puhumattakaan. Ehkäpä tällainen tempaus toisi jännitystä kesälomalaisen elämään... Jos en saa kaikkia töitä heinäkuun loppuun mennessä valmiiksi, niin eihän maailma siihen kaadu. Taidan siis laittaa ilmoittautumisen tänään menemään.

Tänään minua ilahdutti: Olin tyttären kanssa syömässä hyvää kanasalaattia. Ihan liian harvoin tulee syötyä ravintolassa.

tiistai 24. toukokuuta 2011

Tahdon kesälomalle!

Vielä pitäisi jaksaa vajaa kaksi viikkoa töitä ja sitten alkaa pitkä kesäloma. Tuskastuttavan pitkiltä nämä viimeiset päivät kuitenkin tuntuvat. Aikaa käsitöille ei ole juurikaan ollut, mutta kohta siihen tulee muutos. Torkkupeiton palaset ovat sentään valmiina, mutta en ole vielä ehtinyt niitä sommittelemaan, joten palojen kiinnittäminen saa vielä odotella.

Olen saanut kolme tunnustustakin tämän hiljaiseloni aikana. Suurkiitos niistä Roinalle, Jaanalle ja Hanna Riikalle! Nyt minun sitten pitäisi kertoa kahdeksan totuutta itsestäni... No, yritetään:

1. Minulla on hassu syntymäaika ja sen takia minun synttärini yleensä muistetaan.

2. Rakastan kaikenlaisten listojen tekemistä. Kirjaan  muistiin esim. kaikki lukemani kirjat!

3. Syön vähähiilihydraattista ruokaa eli karppaan.

4. Minulla ei ole sisaruksia.

5. En voi vastustaa mansikoita.

6. Tykkään vaaleanpunaisista ruusuista.

7. Halusin pienenä, että minua kutsutaan Uunoksi! (En halua enää!!!)

8. Minulla on röykkiöittäin lukemattomia lehtiä ja kirjoja. Lankojakin on joka paikassa eli olen hamsteri.

Valmiita käsitöitä ei ole esiteltäksi, mutta tällainen kiva purkki minulla on kirjoituspöydälläni:


Olen hankkinut tämän peltisen pankin Amsterdamista pari vuotta sitten. Neuloja ei voinut kertakaikkiaan ohittaa näin osuvaa tekstiä.


Alussa tiputtelin pankkiin kaikki lompakkoon kertyneet kahden euron kolikot. Ajatuksena oli, että ostaisin uusia lankoja ainoastaan näillä kertyneillä rahoilla. No, lankoja on kyllä tullut hankittua ihan muilla tavoilla (Visa on mm. vingahdellut tiheään). Tälläkin hetkellä peltipankissa on kyllä jonkin verran rahaa. Pitäisiköhän ne kaivella sieltä ja suunnata esim Susun kauppaan... Siellä on nimittäin inventaarioale.

Tänään minua ilahdutti: Kerrankin oli sellainen aamu, että ei tullut kiire. Ehdin jopa neulomaan pari kerrosta sukkaa!

torstai 5. toukokuuta 2011

Mä vaan virkkaan

On se kumma, kun kuukausikin on vaihtunut jo aikoja sitten ja blogiin ei vaan ilmesty uusia päivityksiä. Joku voisi luulla, että käsityöt eivät tällä hetkellä kiinnosta. Kyllä kiinnostaa, mutta tämä virkkaaja on vaan aika hidas ja kokonainen peitto pitäisi saada aikaiseksi. No, loppusuoralla ollaan, sillä näin iso kasa mulla on jo noita paloja koossa:



Onneksi näitä on todella inspiroivaa tehdä. Vähän kyllä hirvittää ajatus palojen yhdistämisestä, mutta eiköhän siitäkin selvitä. Kun aloitin peiton teon, niin mulla ei ollut selkeää ajatusta siitä, että minne tai kenelle tämä peitto tulee. Viime viikolla asia kuitenkin kirkastui. Me nimittäin löysimme  unelmien kesämökin ja päätettiin ostaa se! Tästä peitosta tulee siis mökkipeitto. Mökin ostaminen on aika hassu juttu, sillä mä olen aina vannonut, että minä en halua koskaan omaa mökkiä... Olen vannonut myös, että meille ei tule koskaan koiraa, mutta niin vaan meillä asustelee pörröinen Hertta... Taidan siis lopettaa "ei koskaan" käyttämisen!

Tapiolta tuli tänään mieluinen paketti. Kuten varmaan aika moni tietääkin, niin tässä kuussa saa Dropsin talvilankoja -30% alennuksella. Mietin pitkän tovin netin ääressä, että mitä lankaa mun kaikkein eniten tekisi mieli ja Nepaliin mä sitten päädyin. Tämä ihana vihreä olikin jo jostain kaupoista loppunut. Pari sukkalankakerää tuli myös tilattua. Tuollaiset yksiväriset voi vaikka yhdistellä kirjavien Fabeleiden kanssa.


Tässä vielä lähikuva tuosta kauniista vihreästä:


Tänään minua ilahdutti: Kaikesta ostamisesta huolimatta minua ilahduttaa, että huhtikuussa mun lankavarastoni kutistui 95g! Suuri ilonaihe on myös, kun noin viikon päästä saamme avaimet omaan mökkiimme. Olen jo kovasti suunnitellut, mitä kaikkea voin sinne tehdä. Esim. virkatut verhot voisivat olla kivat saunamökissä.