keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Regia-sukat


Saksasta on tullut tilattua tällainen hauska lankapallero, joka on nimeltään Regia World College Color.  Lankaa oli miellyttävä neuloa ja tällaiset sukat sain siitä aikaiseksi.

RAITASUKAT
Lanka: Regia World College Color 94g
Puikot: 2.75mm

Lanka on Nallen vahvuista ja minusta näissä on aika persoonallinen väritys (siis ihan positiivisessa mielessä!). Lisäksi tykkään siitä, että langasta muodostuu eri paksuisia raitoja.


Muuta valmista ei sitten olekaan näytettävänä. Suurin syy taitaa olla se, että mulla on taas kerran monta projektia menossa ja silloinhan ei tunnetusti valmistu mikään. Kuukausikin vaihtuu ihan kohta ja olisi aika raportoida siitä, miten lankavarasto on pienentynyt. Auts! Kohta on pakko katsoa totuutta silmiin...

Tänään minua ilahdutti: Taidan tänään ehtiä pitkästä aikaa hetkeksi telkkarin ääreen. Otan virkkuukoukun käteen ja katson jotain hömppää, kuten Lemmen viemää. Perustelen sen katsomista sillä, että samalla tulee treenattua saksan kielen taitoja...

sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Messuilua Turussa

Mietin eilen todella kauan, että lähdenkö Kädentaitomessuille Turkuun vai en. Lopulta päätin viettää itseni kanssa laatuaikaa ja lähdin ajelemaan Turkua kohti. Näin jälkeenpäin ajateltuna, niin olisin ihan hyvin voinut jäädä kotiinkin. Ensinnäkin jouduin jonottamaan lippua puoli tuntia kylmässä viimassa. Toisekseen sisäänpääsy maksoi 12e, pysäköinti 5e ja narikka 2e. Tuolla rahalla olisi saanut jo jonkin verran lankaa... Sisäänpääsymaksu tuntui aika suurelta, koska messut ovat pienehköt (ainakin jos niitä vertaa Tampereen messuihin). Pienuuskaan ei olisi huono asia, jos olisi todella mielenkiintoisia uutuuksia ja ennen kaikkea hyviä messutarjouksia, mutta mielestäni niitä ei juurikaan ollut.

Tällainen oli tämänkertainen messusaalis:


Lankaa messuilla oli melko vähän tarjolla. Mielenkiintoisin tarjonta taisi olla Poppelin kojulla. Ostin sieltä herkullisen värisiä Drops Delight -keriä.


Muutama Virkkuukoukkusen kortti tarttui myös mukaan ja ehdottomasti paras ostos pilkistelee tuossa ekassa kuvassa lankakerien alta. Nimittäin tämä:


Olen jo kauan kuolannut näiden laukkujen perään. Nyt osui kohdalle juuri oikean värinen ja tekstikin sopii kuin nappi silmään!

Kotimatkalla pysähdyin vielä Kaarinassa ja poikkesin Jättirätissä. Siellä on aikaisemmin myyty puuvillalankoja erittäin edullisesti. Nyt tarjontaa ei ollut kovin paljon, mutta lankavarasto karttui kuitenkin lähes parilla kilolla. Ei kai kukaan voi vastustaa, kun esim. Dropsin Paris -lankaa myydään 1e/kerä... Minä muuten ostin kaikki kyseiset langat, joten niiden perään ei enää kannata mennä!

Tänään minua ilahdutti: Edelliseen huivipostaukseen on tullut 18 kommenttia! Ihan hurja määrä. Kiitos kaikille, kun olette jaksaneet kommentoida. Tuskin kukaan bloggaa pelkkien kommenttien takia, mutta kyllä ne piristävät ihan suunnattomasti!

sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Simppeleitä huiveja

Aina kun tiedossa on automatka, niin riennän lankavarastolle ja mietin, minkälaisen matkatyön otan mukaan. Mitään kauhean suurta ei viitsi kuljettaa mukana ja liian vaikea ohjekin on reissulla hankala. Yksinkertainen huivi on sukkien ohella mainio matkaneule.







LALA´S SIMPLE SHAWL
Juulin sukkalanka 96g
Puikot 4mm

LaLa´s Simple Shawl on mielestäni kaunis, vaikka ohje onkin hyvin yksinkertainen. Tämä Juulin värjäämä sukkalanka (nimeltään Fresh Fruit) on ihanan keväinen ja luulenkin, että tämä huivi pääsee heti huomenna käyttöön.

Automatkoja on tullut tehty enemmänkin lyhyen ajan sisällä ja niinpä rupesin tekemään heti toista huivia samalla ohjeella.



LALA´S SIMPLE SHAWL
Schoppel Wolle Zauberball 96g
Puikot 4mm

Zauberballin värit ovat syötävän ihanat! Tämän huivin neulominen olikin yhtä suurta nautintoa värien ansiosta. Annoin huivin tyttärelle, sillä hänelle tällainen söpöilyhuivi taitaa sopia paremmin kuin minulle.

Innostuin niin kovasti tänään kuvaamisesta, että lopuksi vielä kaksi yhteiskuvaa huivikaunokaisista.



Tänään minua ilahdutti: Vihdoinkin on ollut sellainen viikonloppu, että ei ole minkäälaisia aikatauluja. Arkena on niin paljon pakollisia menoja, että olen nauttinut täysillä siitä, että mihinkään ei ole kiire.

tiistai 15. maaliskuuta 2011

Hamsteri liikkeellä (osa2)

On kai pakko jatkaa kertomusta siitä, mitä kaikkea on tullut lankojen lisäksi hamstrattua.


Juju-kirjakerhosta hankin tämän virkkauskirjan. Kovin tarkkaan en ole ehtinyt tutkimaan kirjaa, mutta ensivaikutelma on kiva. Tosin aika moni tämän kirjan ohjeista oli myös uusimmaassa Suuri Käsityö -lehdessä. Flowers 2:ssa on puolestaan ohjeita Noro-langoille.


Tuo sukkakirja ei varmaan esittelyjä kaipaa. Onneksi maltoin odottaa tilauksen kanssa niin kauan, että sain painoksen, jossa virheet pitäisi olla korjattuna. Anttilasta puolestaan bongasin tuon lelukirjan. Ihmeellistä, että Anttilan hinta oli edullisempi kuin esimerkiksi nettikirjakauppojen! Tässä kirjassa on todella suloisia ohjeita:




Juju-kerhosta tuli hankittua myös virkkuukoukkusetti. Kyllähän mulla koukkuja on ennestääkin, mutta punainen pussukka houkutteli tilaamaan. Sitä paitsi sain tämän melko edullisesti kertyneillä bonuksilla. 


Nyt olen tainnut esitellä kaikki viimeaikaiset ostokseni. Nyt kannattaisi varmaan ruveta keskittymään neulomiseen. Uusia ideoita onkin taas tiedossa loppuviikosta, kun uusimman Novita-lehden pitäisi ilmestyä.

Tänään minua ilahdutti: Nukuin kahden ja puolen tunnin päivänokoset (vai pitäisikö sanoa iltanokoset). Kyllä nyt kelpaa!

maanantai 14. maaliskuuta 2011

Eka tunnustus

"The Gorgeous Blogger -palkinto on suunnattu kaikille upeille bloggaajille. Jokainen vastaa viiteen blogiinsa liittyvään kysymykseen ja jakaa tämän palkinnon viidelle, jotka mielestään sen ansaitsevat."




Kymmenen lankaa kerällä -blogista sain ihka ensimmäisen tunnustuksen! Enpä olisi ennen uskonut, kuinka tärkeää tällainen muistaminen on. Samoin kommenttien saaminen on todella ilahduttavaa eli suuri kiitos teille kaikille, jotka olette jättäneet puumerkkinne! Oman blogin myötä olenkin ruvennut ahkerammin kommentoimaan myös toisten blogikirjoituksia. Muutaman sanan kirjoittaminen ei vie paljon aikaa, mutta niillä voi olla suuri vaikutus vastaanottajalle.


Ja nyt sitten niihin kysymyksiin:



1. Milloin aloitit blogisi?
28.8.2010 eli blogini on vielä melko tuore tapaus. Monta vuotta minä tästä kyllä haaveilin, mutta näin kauan kesti ennen kuin uskaltauduin aloittamaan.

2. Mistä kirjoitat blogissasi, mitä kaikkea se käsittelee?
Tämä on kyllä aika puhtaasti neuleblogi, jossa vilahtelee neuleita ja virkkauksia. Ompeleminen ei ole ollenkaan minun juttuni. Kerron myös paljon ostoksistani, sillä ne ovat tärkeä osa tätä minun harrastustani. Sitä paitsi tykkään katsella lankakuvia myös muiden blogeissa. Käsityökirjat ja -lehdet saavat myös oman osansa. 


3. Mikä seikka tekee blogistasi erityisen verrattuna muihin?
Käsityöblogeja on nykyään niin paljon, että tuskin minun blogissani mitään kauhean erityistä on. Haluan kuitenkin, että tietty positiivisuus välittyy teksteistä ja kuvista. Huonolla tuulella ollessani en rupea tänne kirjoittelemaan. Aina täytyy myös muistaa mainita, mikä tänään on ilahduttanut minua!


4. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?
Olen seurannut muiden blogeja jo monta vuotta ja omastakin olen haaveillut aika pitkään. Minulla oli kuitenkin sellainen käsitys, että blogin pitäminen olisi kauhean työlästä ja kuvittelin, että aikani ei millään riitä tällaiseen puuhaan. Olin kuitenkin väärässä! Sen lisäksi haaveena on ollut, että oppisin ottamaan parempia valokuvia ja nyt saan siihenkin hommaan paljon harjoitusta.

5. Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?

Blogini on vielä niin nuori, että tähän kysymykseen en osaa oikein vastata. Eiköhän tämä blogi muotoudu itsestään siihen suuntaan kuin haluankin. Kuten niin osuvasti sanotaan; harjoitus tekee mestarin.

Tunnustus on kiertänyt aika monessa blogissa, mutta näille viidelle haluaisin laittaa tunnustuksen eteenpäin (On tosin mahdollista, että kyseiset blogit ovat jo tunnustuksen saaneet, mutta ei kai tuplatunnustus ole pahasta?):
heles inki
Taigalla
Lilan luomukset
Roinala
Lankahamsterin tunnustukset

Tänään minua ilahdutti: Linnut laulavat jo ihan tosissaan aamuisin, kun käyn koiran kanssa ulkona. Ihana aloitus päivälle!



lauantai 12. maaliskuuta 2011

Hamsteri liikkellä (osa 1)

Totuus on, että taidan olla aikamoinen hamsteri. Mulla on ihan kamalasti lehtiä, kirjoja, lankoja... ja lisää tulee koko ajan! Nyt kun käsityöt ovat edenneet kovin hitaasti, niin pitäähän mun edes ostamalla pitää tätä käsityöharrastusta yllä. Blogiraukkakin on ollut yli viikon heitteillä, joten näytän teillekin, mitä kaikkea on taas tullut hankittua.



Taigalla-blogissa on aina ihania lankoja. Tämä kaunokainen ei ollut vielä edes myynnissä, kun jo kyselin, että voisinko saada sen itselleni. Onneksi kaupat tehtiin, sillä tässä vyyhdissä väriyhdistelmä on kertakaikkiaan upea.


Torstaina poikkesin taas kerran Susun kaupassa. Vähän vaan piti katsella tarjouksessa olevia TeeTee-lankoja, mutta tällainen kasa löytyi lopulta muovikassista.



Sormet oikein syyhyävät, että pääsisin noihin lankoihin käsiksi. Vielä täytyy malttaa hetki, sillä sitä ennen mun täytyisi ehdottomasti saada jotakin valmiiksikin. Mm. tällainen mytty odottelee kastelua ja pingottamista:


Lopuksi mun täytyy vielä palata tuohon meidän hiihtolomareissuun Edinburghiin. Löysimme sieltä nimittäin monta ihanaa kauppaa, joissa myydään erilaisia skottiruutu-kankaasta tehtyjä tuotteita. Houkuttelevin oli kuitenkin Ness ja sieltä ostimme kaksi laukkua. Tässä on minun ihanuuteni:


Ja tytär valitsi uudeksi koululaukuksi tällaisen:


Tänään minua ilahdutti: Mies kävi juuri kaupassa ja hän toi minulle ihanaa Fazerin tummaa suklaata. Tammikuussa en syönyt suklaata ollenkaan, mutta nyt olen kääntänyt kelkkani ihan toiseen suuntaan; en syö pullia, keksejä, karkkeja tai jäätelöä vaan ainoastaan suklaata, jossa on vähintään 70% kaakaota. Sitä sitten kuluukin aika reippaasti...

lauantai 5. maaliskuuta 2011

Ehdinpäs!

Loman jälkeinen työviikko on ollut yllättävän rankka; neuleet eivät ole edistyneet kovin paljon ja bloggaamiseenkaan ei ole oikein riittänyt aikaa.

Suuri "huoleni" loman aikana oli se, että kaksi hyvää langanostotilaisuutta saattaa mennä sivu suun. Onneksi näin ei kuitenkaan käynyt. Ehdin kuin ehdinkin Susun synttäreille silloin, kun siellä oli Puffa-lankojen esittelijä paikalla. Aika kauan pyörittelin erilaisia vyyhtejä käsissäni, mutta lopulta tämä ihanuus halusi lähteä meille:


Kevään kynnyksellä oranssi näyttää niin ihanalta ja kun vyyhdin nimi oli Riemupupu, niin valinta oli selvä!

Susun luota kiirehdin vielä Lidliin, jossa oli tiistaina erilaisia lankoja tarjolla. Kuten varmasti tiedätte, niin tässä putiikissa nopeus on valttia. Minä menin sinne vasta torstai-iltapäivänä ja olin melko varma, että käyntini on jokseenkin turha. Mutta mitä ihmettä! Siellä olikin vielä melko runsaasti tarjolla petrolia puuvillalankaa eli juuri sitä, mitä halusinkin. Ehkäpä petroli ei olekaan sitten kovin monen suosikkiväri. Onneksi!


Tänään minua ilahdutti: Enpä olisi uskonut, että suorastaan rakastan isoja kuralammikoita. Tänään kuitenkin suorastaan nautin niitä nähdessäni. Kevät tulee!