maanantai 28. helmikuuta 2011

Edinburgh

Meillä etelän asukkailla oli viime viikolla hiihtoloma ja meidän perhe vietti muutaman päivän Skotlannissa Edinburghissa.


Ihastuttava kaupunki!


Taustalla näkyvä Edinburgin linna on varmasti kaupungin tunnetuin nähtävyys. Kuvista on todella vaikea kuvitella, kuinka korkealla tuo linna itse asiassa sijaitsee.


Kuningasperheelle kuuluneella Britannia-aluksella pääsi kurkistamaan, miten Elizabeth viettää vapaa-aikaansa.

Nähtävyyksistä voisi kertoa paljonkin, mutta neuloja ottaa tietenkin ennen matkaa selville, että missä kaupungin lankakaupat sijaitsevat. Tämä löytyi melko läheltä meidän huoneistohotelliamme.


Lankaa olisi ollut tarjolla yllin kyllin, mutta en osannut oikein valita. Voitteko kuvitella, että mies melkein pakotti ostamaan edes yhden kerän! Ostin siis Rowan Felted Tweediä ja ihanat lammasnapit.



Ekassa kuvassa näkyvät Opalin sukkalangat ostin Knit1Yarnsilta. Myös tavarataloissa (John Lewis ja Jenners) oli aika isot lankaosastot.

Koska lankaa tuli ostettua näin vähän, niin minun piti panostaa neulelehtiin. Ne kun ovat huomattavasti halvempia kuin kotimaassa ja kaiken kukkuraksi, niiden kylkiäisenä saa vaikka mitä! Katsokaa vaikka:





Pari lehteä tarttui mukaan vielä lentoasemalla, vaikka mitään kylkiäisiä ei ollutkaan mukana.


Tänään minua ilahdutti: Aurinko paistaa ihanan lämpimästi ja mun lankavarastoni on pienentynyt 1089g:lla helmikuussa. Hyvä minä!

lauantai 26. helmikuuta 2011

Päivänkakkaroita helmikuussa

Talven loppumisesta ei näy vielä merkkiäkään, mutta siitä huolimatta päivänkakkarat kukkivat!

PERUSSUKKA
Lanka: Nalle Kukkaketo (Päivänkakkara) 79g
Puikot: 2.75 mm

Aika harvoin ostan mitään keltaista, mutta tämä väri on mielestäni todella kaunis. Voisin jopa harkita tekeväni jotakin suurempaakin samasta langasta.

Vaikka meneillään onkin lankavaraston pienennysoperaatio, niin välillä täytyy varastoa laajentaakin.


Nämä langat ostin jo pari viikkoa sitten Susulta. Step on tämän kevään uutuusväri, mutta Palett puolestaan löytyi Susun ongelmajätelaatikosta (=alekorista). Susu käyttää tuota persoonallista ongelmajäte-nimeä, mutta asiakkaan kannalta nuo korit ovat kyllä aarrelaareja.

Välillä kaupparessulta tarttuu mukaan myös ohjeita, jotta tietäisi, mitä kivaa langoista voisi tehdä.


Nyt täytyy tehdä eräs nolo tunnustus; olen ostanut Verena-lehden jo usean vuoden ajan (lehti ilmestyy 4 kertaa vuodessa), mutta kertaakaan en ole toteuttanut lehden ohjeita! Ohjeet on usein tosi kivoja, mutta jostain syystä toteuttamisasteelle en ole vielä päässyt. Toisaalta neulelehtiä on ihana vaan katsellakin. Itse asiassa seuraavassa postauksessa saatte nähdä, miten tämän neulojan mopo keuli lehtihyllyllä lomamatkalla...

Tänään minua ilahdutti: Matkailu virkistää, mutta kyllä on kiva olla taas kotonakin. Keväisen lämpötilan olisin kuitenkin voinut tuoda mukanani tänne Suomeen.

lauantai 19. helmikuuta 2011

Lankoja poimimassa

Minua on pitkään kutkuttanut Sanna Vatasen kirjassa oleva Räsymattotunika.


Siksi otinkin eräänä päivänä korin käteeni ja lähdin poimimaan sopivia langanjämiä. Yritin etsiä villalankoja, joiden neuletiheys on n. 22s/10cm ja tällaisen saaliin sain.


Tämän määrän pitäisikin riittää tunikaan. Oli mielenkiintoista kaivella laatikoita ja nyt on hauska ruveta miettimään, että missä järjestyksessä rupean näitä neulomaan. Ihan vielä en ehdi aloittamaan tunikaa, mutta sitten kun oikea hetki koittaa, niin on kiva, kun kaikki tarvittava on valmiina korissa.

Sukkablokkerit herättivät kovasti kysymyksiä edellisessä postauksessa. Yritin vastailla kysymyksiin kommenttiosiossa. Tässä blokkerit ovat jälleen tositoimessa.

PERUSSUKAT
Lanka: Zeldan värjäämä Nalle aloevera 79g
Puikot: 2.75mm
Voitin tämän ihanan langan Taigalla-blogista jokin aika sitten. Lanka oli kaunis vyyhtinä, mutta tällä kertaa se on kaunista myös valmiissa neuleessa. Joskus nimittäin käy niin, että kaunis lanka onkin suorastaan rumaa neulottuna. Tässä vielä lähikuva sukista.


Tänään minua ilahdutti: Pääsin eilen katsomaan lukiolaisten upeaa tanssiesitystä. Tyttöjen puvut olivat kauniita ja pojat olivat komeita. Erityisen ihanaa se oli siksi, että oma poikakin oli tanssimassa. Ilahduttavaa on sekin, että hiihtoloma alkoi!

sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Blokkerit

Muistan ihan elävästi, kun pari vuotta sitten ajattelin, että sukkablokkerit ovat ihan turhaa välineurheilua. No, sitä se taitaa olla vieläkin, mutta nyt mullakin on sellaiset!


Näiden tarkoituksena on tietysti pingottaa valmistuneet sukat ja esim. pitsikuviot aukeavat kauniisti. Näiden avulla on myös helpompi kuvata sukkia. Nyt ei tarvitse enää venyttää omia koipia ihmeellisiin asentoihin tai pyytää jotakuta kuvausassistentiksi. Ja sukkiahan täällä valmistuu ihan liukuhihnalta.

PIRKKASUKAT
Lanka: Kirjopirkka 62g
Puikot: 2.5mm
Langat näihin sukkiin ostin Tampereelta Kädentaitomessuilta. Siellä myytiin Kirjopirkkaa erittäin edullisesti ja niinpä ostinkin sitä useampaa väriä. Sukissa olevat kaksi väriä sopivat mielestäni niin hyvin yhteen, että päätin tehdä raitasukat. Kirjopirkka on lankana todella miellyttävän tuntuista, joten taisin tehdä hyvän ostoksen.


Sukat on neulottu neliskulmaisilla puikoilla ja niiden käyttäminen oli myös hauska kokemus. Niillä kun neuloo, niin sormien ei pitäisi kipeytyä kovin helposti. Mitään kovin suurta eroa en eri puikkojen välillä kyllä huomaa, mutta ainakin vaihtelu virkistää.

Tänään minua ilahdutti: Vietin tyttären kanssa kotona leffailtaa. Katsoimme elokuvan Eat Pray Love, jossa Julia Roberts on pääosassa. Hieman pitkästyttävä leffa kyllä oli, mutta näillä pakkaskeleillä on kiva käpertyä sohvan nurkkaan. Niin ja samalla tietysti uusi sukkakin edistyi kivasti.

tiistai 8. helmikuuta 2011

Polkkasukat

Ihastuin niin kovin sateenkaarisukkiini, että tein samalla mallilla perään heti toiset. Tällä kertaa käytin Novitan 7Veljestä Polkka -lankaa.

POLKKASUKAT
Lanka: Novita 7Veljestä Polkka 122g
Puikot: 3.5 mm
Ohje: Novita Talvi 2009, malli 6

Polkka on lankana melko levotonta, mutta aika onnistuneet näistäkin sukista tuli. Tykkään kovasti noista väreistä. Tajusin vasta vähän aikaa sitten, että tämän kevään värikartassa on nuo samat värit Raita-versiona. Sitä pitäisi ehkä vielä hankkia...

Tässä vielä hieman väri-ilottelua:



Tänään minua ilahdutti: Sain kirjastosta tekstiviestin, että varaamani kirja on saapunut. Kyseessä on Sophie Kinsellan uusin romaani Minishoppaaja. Kinsellan kirjat ovat toki aikamoisia hömppäromaaneja, mutta hänellä on niin hauska tapa kirjoittaa, että rentoutuminen on taattu.



torstai 3. helmikuuta 2011

Kide

Eräs Novitan tämän kevään uutuuslangoista on Kide. Langan koostumus on 95% akryylia ja 5% polyesteriä. Koko langan juju on kimaltelevissa kiteissä. Lankaa ostaessani ajattelin, että tästä tulee keväisempi pipo Crystalista tehdyn talviversion tilalle.

KIDEPIPO
Lanka: Novita Kide 98g
Puikot: 6 mm
Ohje: Novita Kevät 2011, malli 25


Lankaa oli yllättävän mukava neuloa, mutta viimeistely olikin sitten suurta tuskaa. Päälaella lanka piti vetää aikamoisen silmukkamäärän läpi ja se ei sitten oikein sujunutkaan, sillä kiteet jäivät koko ajan jumiin. Juuri kun sain pujotettua langan muutaman silmukat läpi, niin sitten taas jumitti. Tuskanhiki oli otsalla, kun tajusin, että langanpäät täytyy vielä päätellä! Onneksi tajusin siinä vaiheessa repäistä noita kiteitä langasta irti ja silloin homma sujui vähän paremmin. En taida kyllä ostaa enää tätä lankaa.


Ai niin, tein piposta pari senttiä lyhyemmän kuin ohjeessa ja siitä huolimatta taakse jää aikamoinen tötterö. Tytär nimesikin pipon Joujou-pipoksi.

Tänään minua ilahdutti: Postiluukkuun oli tullut uusin Suuri Käsityölehti ja siinä oli hurjasti mukavia neuleita. Erityisen ihastunut olen Noro-langoista tehtyihin tunikoihin ja mikä parasta; minulla on sopivia Noro-lankoja ihan omassa varastossa eli pääsen heti aloittamaan neulomisen. Kyllä tuosta suuresta lankavarastosta on paljon iloa!